vp-10062022-race-01

starttijd: 11.10 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 4.400,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Geen challenge

GLAS DIERGENEESKUNDE TCT DRIEJARIGEN CRITERIUM (Selectie I)

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Gio Cash werd bij zijn rentree wat te druk achter de auto en sprong. De proef die hij daarna liep verliep probleemloos, hij leidde van start tot finish. Een klein puntje van zorg was dat de laatste 500 meter iets langzamer was dan de voorlaatste en dat de hengst kort na de finish wegsprong. Toch is hij in dit veld de logische favoriet.

Paul Hagoort heeft twee ijzers in het vuur. Y Not Diamant en Pwojtech Vrijthout kwamen elkaar eind april ook al tegen, toen was de eerste de sterkste maar was de trainingsgenoot niet ver weg. Die is daarna nogmaals gestart, hij werd toen goede tweede achter een nog steeds ongeslagen paard.

Most Wanted PK maakte in het Criterium een sterke indruk, hij moest toen van ver komen en passeerde alle paarden behalve de weggelopen winnaar. Buncio CD toonde in zijn eerste start karakter en vechtlust door de favoriet van de tweede afdeling van deze koers achter zich te laten, beide paarden gingen toen in 1.10 naar huis.

Michel F Boko heeft de loting verloren, hij zette de laatste keer niet door vanwege een zware keelontsteking. Maikel W en Melrose Draviet treffen het zwaarder dan tot nu toe, maar hebben beide vorm.

1:   6 - Gio Cash
2:   4 - Y Not Diamant
3:   1 - Pwojtech Vrijthout

Outsider(s):   7 - Most Wanted PK, 3 - Buncio CD

 De resultaten van deze koers