vp-10022022-race-05

starttijd: 13.05 uur
afstand: 2.600 meter
soort start: autostart
dotering: €. 5.000,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: TF silver challenge

PRIX 24H AU TROT

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

De moeilijkste koers van de dag. Floris van Egmont kwam de laatste keer precies op tijd vrij in de koers waarin Elixer Normand in de slotmeters in gewonnen positie een schoentje aftrapte en sprong. Stefan Schoonhoven heeft behalve die laatste ook Born to Run in de koers, die profiteert van de ontheffing in de uitschrijving en die volgens hem zeker niet minder is. Ook die kan winnen.

Graal de Busset liep in ons land tweemaal in de topklasse, dat waren opbouwkoersen waarin zijn beide keren sterk eindigde. Vandaag, in zijn eigen klasse, doet hij mee voor de winst. Elisa d’Amour won haar eerste start in ons land tegen de merries, ze staat nu een stuk zwaarder. Eden de Chircas komt met de Belgische kampioen naar Wolvega. Ze wonnen hier eerder al en de vorm is nog steeds goed.

Catsous liep vorige week veel beter dan de start ervoor, de ruin is een outsider voor de plaatsen. Dorthez Prestance staat veel lichter dan normaal en had vorige week pech, hij lag in die koers op de rug van de latere winnaar en sprong in de laatste 500 meter zomaar weg. Anders was hij zeker 2e geworden.

Onze favoriet hebben we nog niet genoemd, dat is Hegoa du Boulay. Zij werd vorige week gekroond tot TF Draver van het Jaar, ze won vorig jaar enkele koersen imponerend van kop af. Ze heeft even rust gehad, maar de vorm zal er volgens haar trainer meteen zijn. “Ik heb haar net in partij gewerkt met Kaboom en beide kwamen thuis in 1.08. Ze werkt geweldig en ik ga het net als vorig jaar van kop af proberen, ik ga er vanuit dat ze dat af kan maken”, aldus Bas Crebas.

1:   6 - Hegoa du Boulay
2:   2 - Floris van Egmont
3:   7 - Graal de Busset

Outsider(s):   3 - Elixer Normand, 5 - Eden de Chircas, 12 - Dothez Prestance

 De resultaten van deze koers