vp-09032023-race-06

starttijd: 20.50 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 2.200,--
soort koers: non premium
common pool: ja
challenge: Merwestaal Talent Challenge

PRIX MIRA.FI

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Cash Unlimeted S debuteerde als favoriet in de koers die vanwege een valpartij werd afgebeld. Toen dat gebeurde was de hengst al uitgeschakeld, hij sprong in de eerste bocht. “We hebben hem meteen na laten kijken maar er is niets gevonden wat die fout kon verklaren. Mijn idee was dat de baan wellicht wat te hard voor hem was, die dag. Om die reden start hij vandaag met een zooltje. In het werk is hij gewoon goed en in de proef was hij dat ook. Hij heeft de klasse om een koers als deze op speed te winnen”, meldt Danny Brouwer desgevraagd.

King of Swing lijkt zijn gevaarlijkste tegenstander. Hij kwalificeerde uit de banden in 1.17,4 en dat tempo liep hij eigenlijk de hele weg, zonder daarbij tot het uiterste te gaan. Manza Newport bevestigde de laatste keer wat hij thuis in het werk al liet zien: de snelheid is er, hij moet alleen koersende weg ervaring opdoen. Hank Parker was als tweejarige al snel maar ook pechvol, in zijn eerste start zat hij vast achter een stilvallend paard anders had hij die dag meteen gewonnen in een tijd in de 1.15. Bij zijn rentree sprong hij aan de start en de laatste keer, zonder fout, kon hij buitenom geen vuist maken.

Maharani won in Mönchengladbach een beginnerskoers zonder al teveel moeite. Hier ligt de lat een heel stuk hoger, hij zal verbeterd moeten zijn maar hij komt uit een stal met vorm dus dat is best mogelijk.

1:   1 - Cash Unlimited S
2:   2 - King of Swing
3:   6 - Manza Newport

Outsider(s):   4 - Hank Parker, 7 - Maharani

 De resultaten van deze koers