vp-07122018-race-08

starttijd: 20.55 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 5.500,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Payday Winner Challenge

PRIX.VICTORIAPARKWOLVEGA.NL

1
Kissmequick
Danny den Dubbelden
2
Himoko Bianco
Rob de Vlieger
3
Immortality
Tom Kooyman
4
Helena
Patrick de Haan
5
Grand Seigneur
Hans Bot
6
George Baldwin
Jesse ter Borgh
7
Hunter Dragon
Age Posthumus
8
Kiz Vivant
Gert Sucaet
9
Forever H
Dion Tesselaar

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Hunter Dragon liep de laatste keer onopvallend een hele beste koers. Hij moest achteraan beginnen in een koers waarin de uiteindelijk eerste drie aankomende paarden de eerste drie plaatsen bezetten. Hunter Dragon werd in die koers de voorlaatste bocht uit driedik in de aanval gestuurd en is daarna nooit meer uit dat spoor weggekomen. Toch bleef hij doorzetten tot op de streep en nu hij niet eenzelfde kaliber paarden treft als toen zien we hem hier winnen.

Kiz Vivant zou een onaangename tegenstander kunnen zijn als hij zo goed loopt als de laatste keer in Mons. “Kiz Vivant is een paard met toekomst. Gaat weliswaar beter rechts dan links, maar met een head-pole lukt het toch net. Overklaste zijn tegenstanders 12 dagen terug te Kuurne in een goede tijd. Was vorige week dinsdag op Mons te heet aan kop gedurende de eerste 1000m en verbrandde zichzelf.  Desniettemin liep hij nog geweldig naar de finish en kwam een half hoofdje te kort voor winst. Heeft niet veel winsom en dus nog marge”, meldde Christoph de Groote over hem.

Immortality kan hard beginnen en is, als ze daarna af kan geven, op speed heel gevaarlijk. Helena verwachten we ook voorin. “De laatste keer werden we in de laatste 100 meter net geklopt voor het derde geld. Ze had toen al een eerste bocht driedik en een stuk in het dodenspoor achter de kiezen, dat was iets te zwaar. Het startnummer vandaag is een voordeel, ik schat haar als alles mee zit in op plek 2 of 3”, aldus Patrick de Haan. Dion Tesselaar tenslotte hoopt dat het Forever H nu eens niet tegenzit. “De laatste keer wilde ik eruit sturen om naast Hendrix Scott te gaan liggen, maar toen sprong hij er zomaar uit. Na die fout ging hij zo goed dat ik vandaag reken op geld.”

1:   7 - Hunter Dragon
2:   3 - Immortality
3:   4 - Helena

Outsider(s):   8 - Kiz Vivant, 2 - Himoko Bianco

 De resultaten van deze koers