vp-07122018-race-06

starttijd: 19.55 uur
afstand: 2.600 meter
soort start: bandenstart
dotering: €. 6.000,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: TF diamond challenge

PRIX KEBBY DU BOCAGE

1
Destrier
Mats Wester (lp)
2
Ustin de Littry
Cees Kamminga
3
Visage Pale
Ruud Pools
4
Vertige de Vauvert
Jeffrey Mieras
5
Tsar d'Andain
Rick Ebbinge
6
Vindaloo
Rick Wester
7
Ultimo du Douet
Christophe de Groote
8
Ustang Ludois
Gert Sucaet

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Tsar d’Andain zal vermoedelijk als favoriet van start gaan en na zijn laatste koersen lijkt dat niet onlogisch. “Maar aan de drie Belgen bij ons in het band krijgt hij de handen vol”, verwacht trainer Jeroen Engwerda. “De afstand is in elk geval in het voordeel van Tsar. De laatste keer ging hij heel sterk, Rick voelde in de laatste bocht dat hij uit zichzelf nog een keer aanzette.”

Van de drie Belgen wordt Ustang Ludois door trainer Christoph de Groote besproken in de wintertips. “Ustang Ludois loopt vandaag met de bedoeling zich te kwalificeren voor de finale van de Diamond Challenge eind december. Heeft volgens mij ruim de maat op dit moment van paarden zoals Truman Dairpet, Tsar d’Andain, Dayton en Classic Word.” Volgens Christoph is hij in dit veld dus de favoriet. Zelf stapt hij achter Ultimo du Douet, die we zondag nog vierde zagen worden in de claimer op Vincennes waarin Niels Jongejans zijn paard op een lijn als vijfde over de streep stuurde.

Vindaloo won zijn voorlaatste start in Enghien, zonder ijzers, en klopte toen Ultimo du Douet die derde werd en ondanks een slalom de winnaar niet kon bereiken. Vindaloo liep de laatste keer in Mons achter Aubrion du Gers aan, met ijzers. In het eerste band is Ustin de Littry de enige die wellicht mee kan in dit geweld.

1:   5 - Tsar d'Andain
2:   8 - Ustang Ludois
3:   7 - Ultimo du Douet

Outsider(s):   6 - Vindaloo, 2 - Ustin de Littry

 De resultaten van deze koers