vp-07122018-race-04

starttijd: 18.40 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 6.600,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Boko Champions Challenge

PRIX TJAARDA.NL

1
Hollywood Star
Eline Janssen (lp)
2
Drogba Apache
Tom Kooyman
3
High Five Renka
Rick Ebbinge
4
Obsession Eden
Hans Bot
5
Umbra
Rick Wester
6
Hunter Montana
Michel Rothengatter
7
Cassandra D
Elco Korrel
8
Victorymoko
Jaap van Rijn
9
Iceman
Gert Sucaet

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Een hele open koers zonder uitgesproken favoriet. Dan helpen de info’s van de trainers en die hebben we. Hunter Montana wordt door bijna alle deelnemers aangewezen als de favoriet. Een jaar geleden was hij, ook op deze baan, onverslaanbaar maar een blessure wierp hem ver terug. “Zijn laatste start was in de Breeders Crown. Daarin zou hij niet starten, ik wilde hem die dag kwalificeren, maar omdat er maar twee starters waren heb ik hem erbij gezet. Ik heb toen de eerste kilometer gevolgd en toen in de laatste kilometer het tempo enorm omhoog ging heb ik die andere twee laten gaan. Hunter kwam goed binnen. Dat werkje had hij nodig en hij is er ook beter van geworden. Daarna is hij ook nog behandeld. Ik heb hem net op het strand gewerkt en ik schat dat hij tussen de 80 en 90% is. Mocht de baan vrijdag hard zijn, dan is dat een bijkomend voordeel”, aldus Michel Rothengatter, die ook al weet hoe hij wil gaan rijden. “Van kop af.”

In dat geval krijgt hij wellicht Hollywood Star op zijn rug en die zien we, ook al won ze de laatste keren niet, heel ver komen. “De vorige keer wilde ik een koers op maat met haar, maar ik kwam in het dodenspoor en om daar weg te komen reed ik in 1.10 door naar de kop. Dat was iets te gek, maar haar vorm is nog steeds goed. Ik heb haar net gewerkt en ze voelde heel goed aan, ik denk dat ze een eerste kans heeft”, meldde Dion Tesselaar dinsdagmiddag.

Jeroen Engwerda heeft twee ijzers in het vuur, zijn eerste rijder zit achter High Five Renka. “Die is ook iets verder dan Umbra, die de laatste keer bij haar rentree het dodenspoor voor de kiezen kreeg en dan ben je in Wolvega meestal kansloos. Ze moet verder verbeteren, maar dat zal ze ook doen. Ze loopt vandaag zonder ijzers en dan is ze veel beter”, aldus de kampioentrainer. Victorymoko zal zeker ook aanhang hebben, haar laatste koers mocht er zijn.

1:   1 - Hollywood Star
2:   6 - Hunter Montana
3:   3 - High Five Renka

Outsider(s):   5 - Umbra, 8 - Victorymoko

 De resultaten van deze koers