vp-07122018-race-02

starttijd: 17.40 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 11.000,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Elite Challenge

CHAMPIONNAT D'HIVER (Finale Elite Challenge)

1
Easy Joe
Michel Rothengatter
2
Flavius
Dion Tesselaar
3
Dean Bros
Jeffrey Mieras
4
Banker Transs R
Jaap van Rijn
5
Urbanio
Rick Ebbinge
6
SJs Junior C
Stefan Schoonhoven
7
Iron Vivant
Jules van den Putte jr
8
Crizzly Bear
John de Leeuw

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

In deze finale treffen veel deelnemers elkaar opnieuw, na de koers van twee weken geleden. In dat nummer ging Banker Transs R lang aan kop, moest Urbanio bij zijn rentree van ver komen en won de steeds achter de koploper vastliggende SJs Junior C omdat hij in de slotmeters binnendoor kon. Hier is Urbanio onze favoriet, hij heeft nu een koers in de benen. “Daarvan is hij verbeterd. Vandaag loopt hij ook op een lichter ijzer dan bij zijn rentree, dat helpt hem ook. Rick was tevreden over de rentree”, liet Jeroen Engwerda weten.

Banker Transs R zette de vorige keer aan kop het tempo helemaal stil en dat hielp ondermeer Easy Joe niet. “Het ging op een gegeven moment 20,8. Als we dan ineens naar 1.11 gaan dan heeft Easy Joe even tijd nodig om aan te pikken. Vandaag hoop ik op meer tempo in de koers. Vorig jaar waren we tweede in deze koers, achter Easytowin. Toen liep Easy Joe net als vandaag zonder voorijzers. Ik probeer tweede paard aan de binnenkant te komen en dan doen we voorin mee”, zegt Michel Rothengatter.

Dion Tesselaar heeft twee ijzers in het vuur. Zelf rijdt hij Flavius, die hij het verste van de twee ziet komen. “Flavius begint niet zo hard, maar er staan weinig paarden in dus dat is geen probleem. De vorige keer was hij nog niet echt scherp en won hij uit het dodenspoor. Tegen paarden als Urbanio en Banker krijgt hij nogal wat voor de kiezen, maar we gaan vandaag zien of hij daaraan toe is. Ik denk dat we bij de eerste drie moeten zijn. Dean Bros zal hier de kop pakken en hem dan afgeven aan Urbanio of Banker.  Als hij zo’n koers krijgt dan doet hij mee voor de plaatsgelden.”

SJs Junior C heeft ten opzichte van zijn concurrenten nu een lastiger startnummer dan de vorige keer. Maar zelfs dan hoort hij in deze vorm op de tickets thuis. Voor Iron Vivant, ook in topvorm, is de afstand volgens zijn trainer aan de korte kant. “En de tegenstand is ook erg zwaar. Maar dat neemt niet weg dat Iron enorm verbeterd is sinds we hem vorig jaar hebben laten opereren aan een OCD chip. Hij imponeerde Rick en mij de laatste keer in Mons.”

1:   5 - Urbanio
2:   4 - Banker Transs R
3:   2 - Flavius

Outsider(s):   6 - SJ's Junior C, 1 - Easy Joe, 3 - Dean Bros

 De resultaten van deze koers