vp-05112021-race-02

starttijd: 12.15 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 4.400,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Merwestaal Talent Challenge

PRIX VOLTIGEUR DE MYRT 2015

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Vorige week hadden we Looping de l’Iton als Tip van de Dag in de Wedbeters Podcast. De ruin leek op weg naar de winst, maar sprong bij het uitdraaien van de laatste bocht. “Ik zat nog met de handen vol en had normaal gewonnen, maar hij sprong op niets af en dat heeft hij wel vaker gedaan. Omdat hij zo goed traint heb ik hem nogmaals ingeschreven. Eigenlijk zou hij op rust, maar in deze vorm is dat zonde”, aldus trainer Bas Crebas.

Izakaya staat voor een zege, hij was tweemaal op rij tweede in Gelsenkirchen en kwam daar steeds binnen met een laatste 500 meter in 1.15. Kytana was tweemaal tweede vanuit het dodenspoor, de laatste keer werd gerekend op een zege maar toen ontbrak in de slotmeters de versnelling. Ze profiteert nu van de maidenontheffing én de leerlingontheffing. I Dream With You begrijpt na een moeizaam begin wat de bedoeling is, hij verbetert per start.

Hell Cat liep eind augustus goed in een sterk veld. Hira de Lahaye stond de laatste keer te zwaar in een Lady Challenge tot 30.000 euro, maar ze liet naar de laatste bocht toe nog wel een versnelling zien. Granite de Tillard is een nieuw gezicht in de kampioensstal. Alleen dat is al reden om hem mee te nemen op alle tickets.

1:   11 - Looping de l'Iton
2:   5 - Izakaya
3:   1 - Kytana

Outsider(s):   8 - Granite de Tillard, 7 - I Dream With You, 12 - Hell Cat

 De resultaten van deze koers