vp-04022023-race-02

starttijd: 19.45 uur
afstand: 2.600 meter
soort start: bandenstart
dotering: €. 11.000,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Elite Challenge

GRAND PRIX WILLEM H. GEERSEN

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Een geweldig bezette klassieker waarin Paul Hagoort als trainer drie ijzers in het vuur heeft. Twee daarvan lopen zonder ijzers, maar de derde is onze favoriet. Dat is Hades de Vandel, die in zijn laatste twee starts ook met ijzers liep. De eerste keer kwam hij zonder dat dit na een pauze meteen werd verwacht dicht in de buurt van King Schermer en de laatste keer eindigde hij het hardst van allemaal in de Merwestaal Prijs der Giganten. Als hij die vorm ook maar benaderd is hij hier het te kloppen paard, al zijn een Kilimanjaro en City Guide na een koers op maat met speed niet te onderschatten.

In het eerste band is Kenzo W een van de blikvangers. In zijn voorlaatste start op de Giganten Dag liep hij voor het eerst tegen de top en weerde hij zich geweldig tegen een draver die inmiddels aan de lopende band wint op Vincennes. Karola zal van start af normaal vlot weg zijn, als ze de kans krijgt om dan aan kop het tempo te drukken heeft ze met een hele snelle laatste 800 meter zelfs een kans op de winst. Ermine du Rys kwam haar gelijke de laatste tijd niet tegen, maar staat nu vele malen zwaarder dan normaal. Dat laatste geldt ook voor Elisa d’Amour.

Declic du Gade kwalificeerde voor zijn nieuwe trainer van kop af heel sterk, maar paarden van dit kaliber trof hij zelden. Winnetou Diamant kent die wel, hij is nog zoekende naar zijn beste vorm.

1:   9 - Hades de Vandel
2:   7 - Kilimanjaro
3:   8 - City Guide

Outsider(s):   1 - Kenzo W, 2 - Karola, 4 - Ermine du Rys

 De resultaten van deze koers