vp-03072020-race-02

starttijd: 19.45 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 2.200,--
soort koers: non premium
common pool: ja
challenge: Merwestaal Talent Challenge

PRIX DE GRONINGEN

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

We maken kennis met Neo Turbo, die in de proef veel indruk maakte. Daarin ging hij in de slotkilometer naar voren, nam over en won. Hij hield toen in de slotmeters stand tegen Noxx Vrijthout, die meteen daarna met winst debuteerde in Hamburg.

Kamalia Joe lag in een andere proef lang tweede, kwam in de laatste 500 meter aan kop en won de proef door in 1.14,6 naar huis te gaan. Dat zag er heel goed uit. Kayster Boko liep toen in dezelfde kwalificatie, hij lag steeds vijfde en was toen de mindere van de twee. Ook JR Rocks On kwalificeerde die dag, hij viel daarbij op met een enorm eindschot. Hij kwam vanaf de derde plek, liep de laatste 500 meter in 1.12 en won.

Dat we Kentucky Lobell tussen deze paarden tippen komt omdat hij zowel in de proef als bij zijn eerste zege van kop af imponeerde. De ruin heeft een hele ruime loop en oogt wat flegmatiek. Dat laatste keer de reden dat hij de laatste keer, buitenom, de koploper niet te pakken kreeg. Hij behoort echter tot een klein groepje van favorieten voor de Nederlandse Derby.

Gold Cap BR gaat in september naar Berlijn voor de Duitse Derby. In zijn eerste start heeft hij veel geleerd, de tweede won hij tegen goede paarden heel overtuigend. Om die reden vergeten we de laatste start waarin hij vroeg van de benen ging.

1:   1 - Neo Turbo
2:   8 - Kentucky Lobell
3:   2 - Kamalia Joe

Outsider(s):   4 - JR Rocks On, 3 - Kayster Boko, 10 - Gold Cap BR

 De resultaten van deze koers