vp-02122022-race-04

starttijd: 18.10 uur
afstand: 1.609 meter
soort start: autostart
dotering: €. 2.200,--
soort koers: non premium
common pool: ja
challenge: Geen challenge

WINTERSTER DER TWEEJARIGEN I

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Een koers zonder uitgesproken favoriet. Trainer Erwin Bot heeft twee ijzers in het vuur, waarbij hij het betere paard meestal overlaat aan andere rijders waarop hij een beroep doet. In dat geval zou dat Nazli Boko zijn, maar de laatste proef van Nacido Boko waarin hij op een lijn finishte met zijn trainingsgenoot Nelson Greenwood was erg goed. Niet voor niets werd daarna (door beide paarden) het geluk beproefd op Zweedse bodem.

De Duitse kampioen komt met één paard en dat is ook nog eens een tweejarige, hij start zelden met zijn jongste paarden. Kumba Turbo liep eenmaal, in La Capelle, en viel daar op. Na een rustige start uit de banden lag hij lang achtste in het tienkoppige veld, naar de laatste bocht toe zelfs laatste. De bocht uit nam de kampioen de merrie naar buiten en in de lange rechte lijn bergop bleef ze versnellen tot op de streep. Ze kwam een halslengte tekort voor het tweede geld en was vijfde, als het 50 meter verder was geweest had ze de koers gewonnen. Het was de perfecte koers om wat te leren.

Nortolanda omcirkelden we na de proef die ze won. Ze had de hele weg de kop en zette tussentijden neer van 18,7/17.2/14,2 zonder dat het moeite kostte. Noa Sidney werd in de test waarin Nacido Boko 2e was ietsje verder weg 3e. Ze draaft makkelijk en brak heel even iets uit in de stalbocht, daarna waren de andere twee paarden te snel voor haar. Het debuut van Kitalpha was in sterk gezelschap, vandaag treft ze het minder zwaar aan.

1:   5 - Kumba Turbo
2:   4 - Nortolanda
3:   3 - Nazli Boko

Outsider(s):   9 - Nacido Boko, 6 - Kitalpha, 2 - Noa Sidney

 De resultaten van deze koers