sunday-19072019

De Sunday Special van: 19-07-2019

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 19-07-2019
type meeting: Lunchmeeting
aantal koersen: 7

totaal beschikbaar prijzengeld: 55.300
beschikbaar voor niet Franse paarden: 47.300
fokpremie voor NL gefokte producten: 4.300


aantal paarden aan de start: 60
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 7

aantal nationaliteiten: 7
deelnemende nationaliteiten: NL, DE, FR, IT, SE, BE, US


Koers van de week: Super Trot Cup
buitenlandse winnaar(s): Zante Grif, eigenaar: R. Thomaskamp
snelste winnaar(s): Durk M Boko: 1.12,7 / 2100 meter


geschreven door: Ferry Hollander

 

 De koersen

Na een pauze van drie weken pakte Victoria Park uit met veel prijzengeld. In zeven ‘lunchkoersen’ werd ruim een halve ton verdeeld. Durk M Boko nam de grootste hap uit de ruif, hij won op indrukwekkende wijze een serie van de Super Trot Cup: de ‘Koers van de Week’

Een ander hoogtepunt was de Halve Finale van de Breeders Course der Driejarigen. Arquana As won als tweejarige ook al een serie van de Breeders Course en was dit keer opnieuw de beste. Ze nam de leiding, liet Frosted voorbij gaan en met nog achthonderd meter te gaan trok Erwin Bot uit om orde op zaken te stellen.

De privétrainer van de Gerrits Recycling Group behaalde bijna een honderd procent score. Hij probeerde van start tot finish te domineren met Aragorn As, net zoals Arquana As destijds geveild op de Wolvega International Yearling Sale. Een andere driejarige was echter een fractie beter. John King Boko ging hem vlak voor de finish voorbij met Hugo Langeweg junior. De Nederlandse driejarige hengst is eveneens in het bezit van Leendert Gerrits, die deze koers hoogstwaarschijnlijk met veel plezier heeft bekeken.

Erg imponerend was ook de overwinning van Zante Grif. De vierjarige merrie won van start tot finish in de paars-roze kleuren van Roman Thomaskamp in een toptijd: 1.13,7! Deze koers was onderdeel van de VPW-Berlijn Challenge.

In een Newcomer Serie draaide Red Light DC de rollen om met Ice Dragon. Laatstgenoemde won de laatste keer van kop af aan. Nu moest Ice Dragon vanuit het tweede gelid veel doen om de kop te nemen en werd ze uiteindelijk op speed geklopt door Red Light DC met Jeffrey Mieras.

De TF Bronze Challenge werd gewonnen door Dalton du Demon. Trainer Jeroen Offeringa contracteerde wereldkampioen Rick Ebbinge voor de rit en dat pakte perfect uit. De vosruin van eigenaar Wim Hendriks slalomde de laatste keer overzijde naar binnen en won op speed.

En in de TF Golden Challenge haalde Cees Kamminga zijn gram. Hij is al tijden enthousiast over Eagle die keer op keer fouten maakte. Nu bleef de voormalige Souloy-pupil vlak over 3100 meter en pakte hij de volle winst. In de laatste bocht leek Aparte, die vrijdag zijn rentree maakte, beslissend voordeel te nemen maar Eagle verschalkte hem voor de tribune.


 

 De koers van de week: Super Trot Cup

Voor het eerst in de geschiedenis werd er een serie van de Super Trot Cup verreden in Wolvega. De finale van dit jaarlijkse hoogtepunt vindt plaats in Berlijn tijdens het weekend van de Duitse Derby. In alle zes series zijn twee finaletickets te verdienen. Uiteindelijk gaan er twaalf combinaties strijden om een totale prijzenpot van 70.000 euro! Durk M Boko vloog in de serie naar de leiding en kreeg Flavius op zijn rug. Hector Boko ging naar het tweede spoor en kreeg in de vorm van Emilion de perfecte rug. Terwijl het tempo aan kop hoog bleef was Fabio Bianco de eerste deelnemer die driedik ging. Hillary Queen ging mee op zijn rug. Halverwege de laatste bocht sprong Emilion weg en ondertussen was Durk M Boko al gevlogen. Hij was heer en meester met Frans van der Blonk in de sulky! Voor de tweede plaats was het enorm spannend met vier paarden op één lijn. Fabio Bianco greep aan de buitenkant een neusje voordeel voor de binnendoor komende Tuxedo Bi, Flavius en Grift Jr.

 

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Koers:
Winnende combinatie:

1  -  Prix Wedkantoor de Passage

Red Light DC / Jeffrey Mieras

 

2  -  Prix Mariendorf

Zante Grif / Robin Bakker

 

3  -  Super Trot Cup

Durk M Boko / Frans v.d. Blonk

 

4  -  Prix de Beaumont - de Lomagne

Dalton du Demon / Rick Ebbinge

 

5  -  Prix Snackpoint de Passage

John King Boko / Hugo Langeweg jr

 

6  -  Prix de Cagnes sur Mer

Eagle / Cees Kamminga

 

7  -  Breeders Course halve finale

Arquana As / Erwin Bot

 

 

 De beste indrukken van de avond

Zante Grif

Domineerde van start tot finish in 1.13,7! De Varenne-dochter van vader en zoon Thomaskamp liet een sterke indruk achter.

Durk M Boko

De spijkerharde draver van Huug van Dijk gaf de hele weg vol gas in een topveld. Naast zijn meest lucratieve zege in zijn carrière leverde hem dat een nieuw record op van 1.12,7!

Arquana As

Was duidelijk de sterkste in een serie van de Breeders Course. De finale op 30 juli in Jägersro lonkt!

 

 Om te onthouden

Dynastie d'Ariane

Verbeterde haar record onopvallend naar 1.14,2! Deze Franse merrie stond nu in de open klasse, straks in het TF-circuit kan ze zomaar eens verrassen.

John King Boko

Je tweede levensstart winnen in 1.15,4 met een laatste vijfhonderd meter in 1.11… dan behoor je ineens tot de Derby-favorieten!

Lambada Zon

Finishte geweldig in een serie van de Breeders Course! Ze werd tweede achter Arquana As.

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

De volgende meeting van Victoria Park is op dinsdag 23 juli. De eerste koers begint om 13.10 uur, een uur later dan oorspronkelijk gepland. De vrijdag daarna, op 26 juli, gaan de poorten in Wolvega wederom open voor een ‘Lunchmeeting’.