sunday-14062019

De Sunday Special van: 14-06-2019

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 14-06-2019
type meeting: Lunchmeeting
aantal koersen: 9

totaal beschikbaar prijzengeld: 43.230
beschikbaar voor niet Franse paarden: 32.230
fokpremie voor NL gefokte producten: 2.930


aantal paarden aan de start: 90
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 18

aantal nationaliteiten: 8
deelnemende nationaliteiten: NL, DE, FR, IT, SE, BE, NO, CH


Koers van de week: Criterium der Vierjarigen
buitenlandse winnaar(s): Claude de Bry, eigenaar: F. Demuynck & El Magnifico, eigenaar: Stall Cortina
snelste winnaar(s): Innovation Love: 1.12,7 / 2100 meter


geschreven door: Ferry Hollander

 

 De koersen

Na een pauze van vier weken opende Victoria Park afgelopen vrijdag weer haar poorten. De ‘Lunchmeeting’ telde negen koersen en met zes kwalificatieproeven was er voorafgaand ook veel nieuw talent te ontdekken. Het hoofdnummer werd gewonnen door Innovation Love en Robin Bakker!

Rick Wester boekte als trainer en rijder twee zeges. Hij sloeg allereerst toe met James Vrijthout van baaneigenaar Casper Veldink. De combinatie kwam vroeg aan kop, haalde het tempo enigszins uit de koers en bleef sterk voorop met een stukje speed onder de 1.10! Stalgenoot Indy Elco is ook een paard met toekomstmuziek. De uit de kluiten gewassen draver van Cor de Mare is nog niet helemaal op krachten maar de klasse druipt er wel degelijk vanaf. Op Duindigt verspeelde hij twee zeges door in de slotfase de draf te verruilen voor de galop. Nu bleef hij strak draven en won hij ook gemakkelijk. Hij plaatste zich daarmee voor de halve finale van de Newcomer Series maar Rick Wester gaf aan niet de route naar Berlijn te willen uitstippelen. Indy Elco gaat namelijk op rust. We zullen hem komende winter terugzien in Wolvega.

Ook de stal van Dion Tesselaar scoorde tweemaal. Zelf won de trainer met Joker Newport aan 70 tegen 1! Voor de driejarige ruin van de familie Ter Borgh was het de tweede start in zijn carrière. Hij mistte lang de kracht maar verbetert nu per werkje. De zoon van Muscle Massive heeft veel loopvermogen en won van start tot finish. Na afloop werd er met een schuin oog gekeken naar de Duitse klassiekers. De staldubbel werd voltooid door Franka Steenwijk in een amateurkoers. Eigenaar Klaas Kreuze liet zijn oogappel tweeënhalf jaar geleden opereren. Met een sterke overwinning in 1.14,9 werd zijn geduld beloond.

De koers voor de topklasse werd gewonnen door Durk M Boko. De trots van eigenaartrainer Huug van Dijk kreeg een ideaal parcours op de rug van Flavius die de koers hard maakte. Toen er de laatste bocht ruimte kwam won Durk M Boko op speed. De volgende opdracht voor de spijkerharde draver is de Grote Prijs der Lage Landen.

De premium-koers voor Trotteur Francais ontwikkelde zich ook enigszins verrassend. Hanna Huygens won de Silver Challenge met Claude de Bry van trainer Filip Ghekiere. Samen lagen ze de hele weg derde paard aan de binnenkant achter Clopin du Boulay en reismaatje Brio de Janeiro. Halverwege de laatste bocht trok Hanna Huygens de proppen en vloog ze vierdik over iedereen heen!

De paarden in de Bronze Challenge hadden een opdracht over 3100 meter. Defí Magik maakte een korte fout bij een rommelige bandenstart en begon als allerlaatste aan het karwei. Bij het uitkomen van de één-na-laatste bocht was hij nog steeds de hekkensluiter. Aan de overkant rolde hij echter het hele veld op alsof de rest stilstond! De vosruin heeft lucht te koop en is opnieuw een Franse draver die zich onder de hoede van Gerrit de Jong goed ontwikkelt.

Vreugde was er ook rond El Magnifico die na een mindere periode weer een overwinning op zijn naam schreef. De fraaie vos won vorig jaar nog op Vincennes en die vorm is weer in aantocht. Hij werd door Tim Schwarma naar de kop gestuurd, hield onderweg tempo en bleef voorop ten opzichte van Apache Jeloca en een hard afkomende Cocomoko.


 

 De koers van de week: Criterium der Vierjarigen

Innovation Love won vorig jaar het Criterium der Driejarigen op Victoria Park. De pechvogel in de Derby begon foutief aan het vierjarigenseizoen maar met een aanpassing aan het hoofdstel lijkt de stal van Paul Hagoort hem te hebben ‘gevonden’. Na zijn tweede plek in het Deense Billund achter Very Impressive S won hij het Criterium der Vierjarigen op indrukwekkende wijze. De ruin van Leo Schalkoort vertrok razendsnel en kreeg Isabella JE op zijn rug. Mede-favoriet Indy Flevo begon als vijfde aan het karwei en schoof met nog een ronde te gaan op in het dodenspoor. Aan de overkant trok Isabella JE voor hem uit en ging Indy Flevo binnendoor. Indy Flevo klampte aan op de rug van Innovation Love en samen maakten deze twee kemphanen er een fantastische eindstrijd van. Innovation Love won uiteindelijk sterk voor Indy Flevo. Enkele lengten daarachter werd Indy Lady derde voor Ideaal, Ilclassico Renka, Isabella JE en Iowa River.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Koers:
Winnende combinatie:

1  -  Prix Yearlingsale.nl

James Vrijthout / Rick Wester

 

2  -  prix Vreugdenhil Dairy Foods

Durk M Boko / Frand van der Blonk

 

3  -  Prix Arqana Trot Vente Mixte d'Ete 18 juni

Claude de Bry / Hanna Huygens

 

4  -  Prix Rick Ebbinge Champion du Monde

Indy Elco / Rick Wester

 

5  -  Prix Diamond

Joker Newport / Dion Tesselaar

 

6  -  Prix www.victoriaparkwolvega.nl

Defi Magik / Gerrit de Jong

 

7  -  Prix Croatie d'Amour

El Magnifico / Tim Schwarma

 

8  -  Criterium des 4 Ans / Criterium der Vierjarigen

Innovation Love / Robin Bakker

 

9  -  Prix München

Franka Steenwijk / Ferry Hollander

 

 

 De beste indrukken van de avond

James Vrijthout

Controleerde de koers en kwam onder de 1.10 naar huis! Geweldig paard die na herstel van een peesblessure al heel wat stappen heeft gemaakt.

Durk M Boko

Terwijl iedereen naar adem hapte kwam Durk M Boko nog een keer aangevlogen. De drievoudige Gouden Zweep-winnaar won in een nieuw record van 1.13,1!

Innovation Love

Won het Criterium der Vierjarigen in een nieuw koersrecord van 1.12,7! Hij is op dit moment de vaandeldrager van zijn generatie.

 

 Om te onthouden

Hector Boko

Verraste met een tweede plaats in een sterk veld na een koers op maat. De Zweedse zoon van ‘onze’ Derbywinnares Yucca Boko was dit keer goed te regelen en is dan tot veel in staat!

Africa Bi

De driejarige Varenne-dochter kwam in haar koers verreweg het snelste binnen van iedereen. De merrie van de familie Schavemaker was net te laat voor een overwinning maar die gaat niet lang op zich laten wachten…

Djaf de Belaise

Liet afgelopen winter al snelheid zien en zijn connecties gaan zeker een keer oogsten. Maakte bij zijn rentree een paar mispassen bij de bandenstart maar werd uiteindelijk tweede na een sterk slot!

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

De volgende meeting van Victoria Park is op vrijdagmiddag 28 juni. Ondermeer op het programma: de Finale van de Merwestaal Talent Challenge, de Zomermarathon van Friesland en een onderdeel van de VPW Vierjarigen Challenge! Eerste koers staat voorlopig gepland om 12.10 uur.