sunday-17042019

De Sunday Special van: 17-04-2019

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 17-04-2019
type meeting: Premium Meeting
aantal koersen: 6

totaal beschikbaar prijzengeld: 27.800
beschikbaar voor niet Franse paarden: 22.000
fokpremie voor NL gefokte producten: 2.000


aantal paarden aan de start: 57
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 3

aantal nationaliteiten: 5
deelnemende nationaliteiten: NL, DE, FR, IT, SE


Koers van de week: Prix Qurios
buitenlandse winnaar(s): Visage Pale, eigenaar: K. de Koninck
snelste winnaar(s): Iris de l'Iton: 1.15,2 / 2100 meter


geschreven door: Ferry Hollander

 

 De koersen

Afgelopen woensdag waren er zes draverijen op Victoria Park. De zeges werden verdeeld over zes verschillende rijders en entrainementen. Tweemaal sloeg de favoriet toe en viermaal de op-één-na meest gespeelde combinatie.

De ‘Koers van de Week’ was de openingsdraverij en die werd gewonnen door Hindy Heikant en Hugo Langeweg jr. Sportief gezien werd er ook uit gekeken naar deel twee van het duel tussen Zauni en Napa Valley. Twee weken eerder was Zauni heer en meester maar dit keer kwam Napa Valley scherper aan de start. De trainingspupil van Cees Kamminga werd opnieuw gereden door Hanna Huygens en draaide dit keer de rollen om. Ze wonnen na een fantastische tweestrijd.

Iris de l’Iton maakte eveneens veel indruk. Hij had na zijn laatste zege even gas teruggenomen maar heeft zich in de tussentijd wel doorontwikkeld. In een veld met meerdere kanspaarden domineerde hij volledig met Micha Brouwer in de sulky. De pupil van Stal Payday behoort momenteel tot de betere vierjarigen van Nederland.

In de koers voor de beginnersklasse kwam Gofast du Bas Bosq als eerste over de finish met Rick Ebbinge. De Franse driejarige stond bekend als grillig maar verbetert per start. Na een rustig begin kwam hij terecht in een mooi treintje en vlak voor de streep nam hij beslissend voordeel.

De instapklasse voor Trotteur Francais had een opdracht over 3100 meter. Dame Quick had een vliegende start vanuit het tweede band maar de favoriete moest op de finish twee paarden voor zich dulden. Good-old Gerrit de Jong mocht zich melden in de ‘victory circle’ dankzij een geweldig doorzettende Defí Magik. Eclat Jenilou werd tweede met Danny Brouwer die na zijn avontuur in Zuid-Frankrijk weer terug is in de Benelux. Hij treedt in dienst bij Luc Roelens.

En in de laatste koers wist Visage Pale zijn laatste zege met Ruud Pools een passend vervolg te geven. Hij moest meters geven aan Cocktail du Biwetz maar de tactiek zat goed in elkaar. Visage Pale volgde de voorzichtig van start gaande favoriet als een schaduw en won op speed!

 


 

 De koers van de week: Prix Qurios

Een bandenstartkoers over 2100 meter met voorgift voor paarden die in hun laatste vijf starts niet hadden gewonnen. Het maximale aantal van tien deelnemers profiteerden van deze uitschrijving. Daisy va Camstra vertrok vanaf de buitenkant als een raket en troefde Hollywood Star af in het duel om de kop. Laatstgenoemde werd echter direct naar het tweede spoor gestuurd door Dion Tesselaar. Hij nam de leiding over maar werd gelijk onder druk gezet door Drogba Apache. Die mocht de kop over nemen en hield tempo. Met nog een ronde te gaan doemde Hindy Heikant op in het dodenspoor. Hollywood Star dreigde ingesloten te raken en werd naar buiten genomen. Aan de binnenkant bleek Drogba Apache een taaie noot om te kraken maar toch ontstond er een tweestrijd waar vooraf al rekening mee werd gehouden. Hindy Heikant was de beste en klopte Hollywood Star. Drogba Apache werd derde. Van achteraf had men moeite om terrein goed te maken. De vierde plaats van Goo River Flevo vanuit het tweede band was dus erg goed.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Koers:
Winnende combinatie:

1  -  Prix Qurios

Hindy Heikant / Hugo Langeweg jr.

 

2  -  Prix Wensink

Go Fast du Bas Bosq / Rick Ebbinge

 

3  -  Prix Anemone Horse Trucks

Iris de l'Iton / Micha Brouwer

 

4  -  Prix van Mossel Autolease

Napa Valley / Hanna Huygens

 

5  -  Prix El Villagio Etalon

Defi Magik / Gerrit de Jong

 

6  -  Prix Truman Dairpet

Visage Pale / Ruud Pools

 

 

 De beste indrukken van de avond

Hindy Heikant

Profiteerde van een gunstige uitschrijving en maakte een einde aan een reeks zonder overwinningen. De merrie van de familie Schneider heeft klasse!

Iris de l'Iton

Ontwikkelt zich fenomenaal! Scoorde zijn vijfde zege op rij op een manier die we van hem gewend zijn: doorstomen naar de kop, tempo houden en nog een keer aanzetten richting de finish.

Napa Valley

Won al acht monté-koersen in Frankrijk maar zegevierde nog nooit op Victoria Park. Woensdag is daar verandering ingekomen. De hengst klopte Zauni in een fantastisch duel!

 

 Om te onthouden

Drogba Apache

Elco Korrel drukte door naar kop en ging lang goed door. Zijn paard werd uiteindelijk met een lengte geklopt door twee goede paarden!

Lambada Zon

De Zweedse driejarige van Patrick de Haan maakte een uitstekend debuut! Moest op eigen kracht doorrijden naar voren en werd pas op de streep geklopt.

Inez Alki

Tweede worden vanuit het dodenspoor in de snelste koers van de dag… De vierjarige merrie gaat een mooi seizoen tegemoet!

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

De volgende meeting van Victoria Park is op woensdag 24 april. Dan staan er vanaf 18.30 uur zeven draverijen op het programma. Hoofdnummer is het eerste onderdeel van de VPW Vierjarigen Challenge.