sunday-27032019

De Sunday Special van: 27-03-2019

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 27-03-2019
type meeting: Premium Meeting
aantal koersen: 6

totaal beschikbaar prijzengeld: 30.300
beschikbaar voor niet Franse paarden: 14.300
fokpremie voor NL gefokte producten: 1.300


aantal paarden aan de start: 51
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 2

aantal nationaliteiten: 6
deelnemende nationaliteiten: NL, DE, FR, IT, BE, SE


Koers van de week: Finale TF Lady Challenge
buitenlandse winnaar(s): Velten Limelight, eigenaar: B. Johnston
snelste winnaar(s): Intouchable: 1.15,2 / 2100 meter


geschreven door: Ferry Hollander

 

 De koersen

Afgelopen woensdag werden er zes draverijen op Victoria Park verreden. Rob de Vlieger won de ‘Koers van de Week’. De trainer uit Zwaanshoek had zelf geen paarden aan de start maar maakte als catchdriver de reis naar Wolvega. Hij won de Finale TF Lady Challenge met Belle Bonanza.

Nationaal kampioen Rick Ebbinge legde beslag op de helft van het aantal koersen: hij verzorgde drie ererondes. Naar eigen zeggen was zijn beste kans van de avond Arwen As, een driejarige Italiaanse merrie van Donato Hanover. Ze won van start tot finish en lijkt iets bijzonders. Als ze zich door blijft ontwikkelen dan behoren leeftijdskoersen over de grens tot de mogelijkheden.

Eerder op de dag moest Ebbinge tweemaal de leiding hernemen met Velten Limelight. Hij liet eerst Fortuna Phyt’s aan zich voorbij en daarna een opkomende Harrison Boko. Eenmaal weer aan de kop maakte de draver van Bernie Johnston en Sigrid Velten het prima af. De vierjarige zoon van SJ’s Caviar won voor de derde maal op rij en is nog ongeslagen.

Het duel waar iedereen zich op had verheugd vond plaats in de eerste koers. De seriewinnaars Aparte en Do You Love Me kwamen elkaar voor het eerst tegen. Aparte begon de draaistart met een korte galoppade maar kon al snel aansluiting te vinden bij het treintje Croatie d’Amour en Do You Love Me. Het Kamminga-duo nam één voor één de kop over waardoor Aparte in het dodenspoor belandde. Aparte ging met nog vijfhonderd meter te gaan in de aanval en was er bij in het ingaan van de laatste bocht voorbij. Do You Love Me probeerde een tweede adem te vinden maar Aparte kwam als beste uit de bus!

De amateurkoers werd gewonnen door Intouchable en Yanick Mollema. Vanuit het tweede gelid volgden ze Ilja Medo als een schaduw. De koploper hield een strak tempo waardoor favorieten als Hindy Heikant en Zaviar As het lastig hadden om de achterhoede te verlaten. In de laatste bocht ontstond er ruimte en klopte Intouchable Ilja Medo op de streep in een spannende finish!

Een winnende combinatie met eveneens een hoge gunfactor was Goo River Flevo en André Bakker. De trainingspupil van Rosalie Janssen was toe aan een overwinning en deze koers was daarvoor de perfecte gelegenheid. Shake Hands maakte de koers hard en een attent volgende Goo River Flevo won op speed.


 

 De koers van de week: Finale TF Lady Challenge

Belle Bonanza troefde Dona de Vrie af in de strijd om de leiding. Rijder Rob de Vlieger gaf de eerste keer voor de tribune over aan de favoriet Comete de Baffais. Het tempo ging enigszins uit de koers en met nog een kilometer te gaan schoof Demolition Girl op in het tweede spoor. Zij was de ideale gangmaker voor Cadence de Kacy maar laatstgenoemde maakte aan de overkant helaas een galoppade. Nu kon Diva Divine zich in de laatste bocht vastklampen op de rug van Demolition Girl. In de laatste rechte lijn vond Rob de Vlieger een gaatje om toe te slaan met Belle Bonanza. De merrie van eigenaartrainer Hans Salverda won op speed. Binnendoor ging Dona de Vrie naar plek twee. Derde werd Comete de Baffais voor Demolition Gril en Diva Divine.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Koers:
Winnende combinatie:

1  -  Prix Haras de la Sauvagère

Aparte / Rick Ebbinge

 

2  -  Prix Dragon Trotters

Velten Limelight / Rick Ebbinge

 

3  -  Championnat d'Hiver TF Lady Challenge

Belle Bonanza / Rob de Vlieger

 

4  -  Prix Runnerz.nl

Intouchable / Yanick Mollema

 

5  -  Prix Wilma van der Zwaan

Goo River Flevo / André Bakker

 

6  -  Prix NDR.NL

Arwen As / Rick Ebbinge

 

 

 De beste indrukken van de avond

Aparte

Maakte de overstap van Silver naar Golden en blijft dominant. De vosruin klopte seriewinnaar Do You Love Me in een prachtig duel!

Velten Limelight

Bleef in zijn derde start ongeslagen en ontwikkelt zich erg goed!

Intouchable

De vijfde aankomende in de Duitse Merrie Derby maakte haar seizoensdebuut. Klopte na een slimme rit van Yanick Mollema de lange leider in de snelste tijd van de dag!

 

 Om te onthouden

Birdy de Neuilly

Kreeg twintig meter voor van de drie favorieten maar lag in de laatste bocht achter dit drietal. Hij steeg boven zichzelf uit door naar een geweldige tweede plek te sprinten!

Harrison Boko

Wisselde onderweg stuivertje met Velten Limelight maar had in de finalefase geen vrij spoor. De Zweedse hengst werd tweede en had nog wat achter de hand!

Zurich As

Maakte zijn rentree en ging rustig van start. De zoon van Broadway Hall finishte goed en eindigde als tweede. Lijkt een talent!

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

De volgende meeting van Victoria Park is op woensdagavond 3 april. Vanaf 18.30 uur worden er acht draverijen verreden. Hoofdnummer is het ‘Championnat du Printemps Au Trot Monté’ waarin ondermeer Zauni en Napa Valley hun opwachting maken!