sunday-03042019

De Sunday Special van: 03-04-2019

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 03-04-2019
type meeting: Premium Meeting
aantal koersen: 8

totaal beschikbaar prijzengeld: 33.800
beschikbaar voor niet Franse paarden: 25.300
fokpremie voor NL gefokte producten: 2.300


aantal paarden aan de start: 71
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 3

aantal nationaliteiten: 6
deelnemende nationaliteiten: NL, DE, FR, IT, BE, SE


Koers van de week: Championnat du Printemps Au Trot Monté
buitenlandse winnaar(s): Zauni, eigenaar: T.Freitag / Visage Pale, eigenaar: K. de Koninck
snelste winnaar(s): Officer Stephen: 1.15,9 / 2100 meter


geschreven door: Ferry Hollander

 

 De koersen

Afgelopen woensdagavond was Dion Tesselaar de man in vorm. De trainer uit Willemsoord was niet voor niks ‘Rijder van de Avond’ in de Paris Turf. Hij maakte de verwachtingen waar en won drie koersen. Allereerst sloeg hij toe met He Gerritdelange in een bandenstartkoers over de middenafstand. Ze profiteerde van een interessante uitschrijving: twintig meter voorgift voor paarden die in hun laatste vijf starts niet hadden gewonnen. He Gerritdelange nam in eerste instantie de kop en gaf over aan Henri mon Ami. Uiteindelijk wist ze haar stalgenoot op speed te kloppen. Henri mon Ami liep eveneens een prima koers maar verdween uit de uitslag wegens hinderen in de eerste bocht.

De tweede overwinning van Tesselaar kwam op naam van Hummer Scott. Hij had vanuit het tweede gelid een super start en nam de kop over van Gipsy Starlake. De derde mede-favoriet, Vive le Vent, belandde in het dodenspoor. Zij was zonder ijzers drie klassen beter dan bij haar rentree. Ze hield lang vol maar Hummer Scott bleef knap voorop. Rob de Vlieger zocht tevergeefs naar ruimte, maar hij kwam achter Gipsy Starlake met de handen vol binnen… Later op de avond was Tesselaar opnieuw uitgelaten over Officer Stephen. De imposante hengst won alweer zijn tweede koers sinds zijn rentree. Hij nam de kop en won in de snelste tijd van de dag. Hour of Power kwam nog gevaarlijk opzetten maar toen die naderde pakte de vierjarige Officer Stephen het bit direct weer op.

Ook Ruud Pools trok na afloop voldaan zijn rijderspak uit. De 66-jarige vakman won twee koersen. Zijn eerste zege behaalde hij met Visage Pale uit de training van Cees Hetteling junior. De Fransman was al een paar keer dichtbij een overwinning en dit keer lukte het. Hij moest met nog een kilometer te gaan in de aanval omdat Unero Montaval dreeg weg te lopen. Visage Pale nam de favoriet Ustang Ludois mee op zijn rug maar evengoed kwam hijzelf het beste uit de strijd.

De sluwheid van Ruud Pools kwam naar voren in zijn koers met Dame Quick. In de eerste ronde lag hij laatste paard met de trainingspupil van Arnold Mollema. Pools kon buitenom terrein goed maken maar koos ervoor om binnendoor te gaan en daarna een spoor op te schuiven. Uiteindelijk klopte Dame Quick de opnieuw goed lopende Defí Magik. Voor de vosmerrie betekende het haar eerste overwinning op Victoria Park na talloze klasseringen.

De ster van Indy Starlake stijgt met stip. Het talent van Sinie de Glee vergaloppeerde vorig jaar zijn kansen aan de start maar is in 2019 nog ongeslagen. Robin Bakker wilde opnieuw van kop af zijn geluk beproeven maar daar stak Frank Westerveld een stokje voor. Hij domineerde met Edens Boy en dat resulteerde bijna in een overwinning. Indy Starlake kon achter hem inparkeren en kreeg in de laatste bocht ruimte. Op de streep was hij precies voorbij aan Edens Boy.

De laatste koers werd gewonnen door Piet de Wit, een Duitse driejarige hengst van Dolf Rieken. Rob van Toor startte vorig jaar al in de Breeders Crown met de zoon van Yeovani Boko. Er zijn dus kennelijk verwachtingen. Bij zijn seizoensdebuut nam hij de kop met startnummer zes, gaf hij over aan de goed lopende Jack en won hij uiteindelijk makkelijk!

 


 

 De koers van de week: Championnat du Printemps Au Trot Monté

Het duel van de avond ging tussen twee monté-toppers: Zauni en Napa Valley. Eerstgenoemde is zo langzamerhand een publiekslieveling in Wolvega. De ander won onder het zadel op Vincennes en maakte woensdag zijn rentree. Deze twee paarden moesten meters geven aan het ‘dark-horse’: Volvic Saint Juvin. De eveneens bewezen monté-draver is een nieuwe aankoop van Peter Wisker. Sytske de Vries probeerde uit de greep te blijven van de twee favorieten en dat ging lang goed. Pas bij het uitkomen van de laatste bocht moest haar paard capituleren. Zauni was onderweg voorbij gegaan aan Volcan d’Espoir en nam Napa Valley mee in zijn slipstream. Ronja Walter liet haar oogappel nog even uitblazen op de rug van Volvic Saint Juvin en ging daarna in de aanval. Uiteindelijk won Zauni met veel vertoon van macht. Volcan d’Espoir werd onverwachts tweede. De voshengst vond een tweede adem en finishte geweldig. Napa Valley werd derde voor Volvic Saint Juvin.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Koers:
Winnende combinatie:

1  -  Prix Huybers.com

He Gerritdelange / Dion Tesselaar

 

2  -  Prix Omrin.nl

Hummer Scott / Dion Tesselaar

 

3  -  Championnat du Printemps au Trot Monté

Zauni / Ronja Walter

 

4  -  Prix Champagne de Castellane

Visage Pale / Ruud Pools

 

5  -  Prix City Guide - Champion

Indy Starlake / Robin Bakker

 

6  -  Prix Dream Gibus Champion

Dame Quick / R.L. Pools

 

7  -  Prix Leo Schalkoort (Deense Karren)

Officer Stephen / Dion Tesselaar

 

8  -  Prix Flevofarm.nl

Piet de Wit / Rob van Toor

 

 

 De beste indrukken van de avond

He Gerritdelange

De vijfjarige merrie van de familie Swart lag de hele weg op de rug van de koploper. Die wist ze uiteindelijk op speed te kloppen waardoor de eerste overwinning in haar carrière werkelijkheid werd!

Zauni

Won voor de negende maal in tien starts op Wolvega! Ronja Walter liet de koploper uitrazen en won eenvoudig met veel gevoel voor timing!

Visage Pale

Was toe aan een overwinning en kreeg loon naar werken. De tienjarige Fransman van Kris de Koninck achterhaalde een ontketende Unero Montaval in een bloedstollende finish!

 

 Om te onthouden

Hollywood Star

Stond een klasse hoger ingeschreven en kwam laatste paard te liggen. Finishte onopvallend goed als vierde!

Volcan d'Espoir

Liep een wereldkoers door tweede te worden achter Zauni en vóór Napa Valley! Wellicht behoort een start in de Franse provincie tot de mogelijkheden.

Emkih de Vandel

Werd voor het eerst met Franse kap gereden en was goed gemotiveerd. Kwam echter vast te zitten achter de stilvallende favoriet. Slalomde nog knap naar een derde plaats!

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

De volgende meeting van Victoria Park is op woensdag 10 april. Dan worden er vanaf 18.30 uur vijf koersen verreden. Hoofdnummer is de Finale Elite Challenge.