vp-21022020-race-04

starttijd: 20.00 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 4.400,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Merwestaal Talent Challenge

PRIX KNIPSCHEER INFRASTRUCTUUR

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Een sterk bezette koers waarin de ervaren en in vorm gekomen Indy Starlake het opneemt tegen twee ongeslagen paarden die in twee starts de beginnersklasse zijn ontstegen. Van die twee is Jan Alki onze favoriet. Hij maakte de laatste keer indruk en lijkt sprekend op zijn vader Offshore Dream. We verwachten dat hij verder zal blijven verbeteren.

Just Dream hoeft niet te verbeteren, die kan over de afstand 1.15 lopen. Helaas maakte hij het zichzelf bij zijn beide zeges moeilijk door zijn moeizame start. Bij zijn debuut sprong hij zelfs en verloor hij 60 meter. De laatste keer na een hele voorzichtige aanloop moest hij 20 meter dichtlopen, ook toen won hij. “Hij zal het moeten leren en daar werk ik aan. Er komt een moment dat ik hem op de auto kan zetten en we geen terrein meer verliezen”, aldus Dion Tesselaar, die ook weet dat daar in deze klasse het risico van de eerste nederlaag schuilt.

Racing in Time verloor de laatste keer zijn ongeslagen status, de hengst leek die dag niet helemaal rad. Is hij dat wel, dan loopt hij net als bij zijn zeges een laatste kilometer in de 1.15. Dat wordt vandaag gevraagd over de gehele afstand, dus het wordt lastig. Frederique Norg heel veel klasse maar kende veel blessureleed, ze debuteert vandaag voor haar nieuwe trainster.

1:   5 - Jan Alki
2:   2 - Just Dream
3:   8 - Indy Starlake

Outsider(s):   4 - Isaiah Polly, 3 - Racing in Time, 1 - Frederique Norg

 De resultaten van deze koers