Op 28 april lanceert Victoria Park Wolvega een nieuw circuit voor vierjarigen van alle nationaliteiten: De “VPW 4jarigen Challenge”. We blijven innoveren.

D

it nieuwe klassement bestaat uit een reeks van tien koersen die wordt afgesloten met een finale op 11 november, op de dag van de Prijs der Giganten. In totaal is er circa € 123.000 prijzengeld beschikbaar, mede dankzij VPW, sponsoren, inleggelden van de klassieke koersen en revenuen die beschikbaar zijn gesteld uit de eerste editie van de Wolvega International Yearling Sale.

Ralf Dekker: “Het moge duidelijk zijn dat het vierjarigen circuit in Nederland heel erg is uitgedund. Daar moest wat gaan gebeuren want buiten het Criterium, het Sprintkampioenschap, de Derby en de Breeders Crown zijn er weinig startmogelijkheden voor deze leeftijdscategorie. Het gevolg hiervan is dat veel goede vierjarigen verkocht worden naar het buitenland, ze moeilijk aansluiting vinden met hun eigen winsomklasse of pas in het najaar weer aan de start verschijnen. Dat willen we veranderen.  Met behulp van de ‘VPW 4-jarigen Challenge’ willen wij een interessant programma bieden voor alle vierjarigen. Niet alleen voor de toppers maar uiteraard ook in de breedte. Ten eerste hoeft een vierjarige draver in dit klassement niet op te boksen tegen oudere koerspaarden. En ten tweede is er ruim verhoogd prijzengeld voor iedereen. De minimale dotering van elke koers is namelijk op één koers na minimaal €10.000!”

Dekker vervolgt. “We hopen de toppers van de H-jaargang veelvuldig in actie te zien. Voor paarden als Hooters USA, Hillary Queen, Hugo Lobell, Hamilton Quick, Heart of Steel en Hummer Scott komen mensen naar de baan. Zij zullen het opnemen tegen buitenlanders zoals Versus As, Massai en Vaduz Wise As. Daarnaast is er een nieuwe lichting met talent waaronder Hurricane, Highlander, Hunter Montana, Hindy Heikant, Heres Beuckenswijk, Hasta la Vista, Hands Down, Pearl Stardust, Hoot Mon Amour, noem ze maar op. Dat worden vast hele mooie duels!”

Voor zes koersen kan iedereen zich inschrijven. Er is geen verhoogd inschrijfgeld. De overige vier koersen zijn voorbehouden aan paarden die inleggeld hebben betaald voor het Criterium, de Derby der Vierjarigen en de Breeders Crown. Ralf Dekker: “We hebben er bewust voor gekozen om deze koersen op te nemen in het klassement. Het geeft namelijk Nederlandse vierjarigen extra de kans om punten te pakken en zodoende een mooi startnummer te kiezen in de Finale. We verwachten dat de eigenaren en trainers van 4-jarige dravers enthousiast zijn geworden en hier op in zullen schrijven’’ sluit Dekker af.