sunday_25092020

De Sunday Special van: 25-09-2020

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 25-09-2020
type meeting: Premium lunch meeting
aantal selectieproeven: 7

totaal beschikbaar prijzengeld: €. 27.600,--
beschikbaar voor niet Franse paarden: €. 17.600
fokpremie voor NL gefokte producten: €. 1.600


aantal paarden aan de start: 62
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 8

aantal nationaliteiten: 6
deelnemende nationaliteiten: NL, BE, DE, FR, IT, NO


selectieproef van de week: Boko Champions Mile
buitenlandse winnaar(s): geen
snelste winnaar(s): Heres Beuckenswijk, 1.12,2, 1.609m


geschreven door: Albert Dilling

 

 De selectieproeven

De meeting van afgelopen vrijdag kenmerkte zich weer door prachtige drafsport. Een paar bekende gezichten in de Winners Circle in de vorm van Do You Love Me, Heres Beuckenswijk en Droit au Coeur afgewisseld met (kleine) verrassingen zoals Hasta la Vista, Ka Ching Bros, Jetaime Fortuna en Ismael F Boko. Stuk voor stuk zorgden deze paarden voor schitterende drafsport en dito overwinningen. De meeting werd afgesloten met een persconferentie m.b.t. het nieuwe initiatief, de Trotting Classics Tour, waarmee de sport een flinke boost krijgt en het perspectief op alle vlakken enorm toeneemt!

Het programma begon met een zege van Do You Love Me uit de training can Cees Kamminga. Kamminga had voor deze opdracht Sytske de Vries ingehuurd en de allround paardenvrouw wist wat haar te doen stond. De Vries hield Do You Love buiten het geweld aan de kop van het veld om vanuit de laatste bocht toe te slaan. Met een droge eindsprint kreeg de combinatie de leidende Unero Montaval op de knieën. Clopin du Boulay maakte het trio compleet!

Hasta la Vista lag als winnaar minder voor de hand maar de ruin van Caroline Aalbers wist optimaal te profiteren van een verbeten strijd om de leiding tussen Ideaal en Zurich As. Beide paarden maakten elkaar het leven dusdanig zuur dat de tank op het einde van de koers leeg was. Caroline Aalbers had haar paard echter uitgekiend bewaard en stuurde Hasta la Vista naar een onbedreigde en verdiende zege!

In de Prix Cleangame kreeg torenhoge favoriet, Droit au Coeur, deze keer Mats Wester mee als pikeur. De jonge Wester kent het paard vanuit de training als geen ander en dat was in de koers duidelijk te zien! Bij het in gaan van de laatste ronde stuurde Wester zijn pupil naar het front. In een adembenemende rush was het paard zijn concurrenten voorbij en in een stijlvolle draf liep de vos verder en verder weg van het veld. Uit eindelijk finishte Droit au Coeur in 1.15,7 over 2.600 meter met een straat voorsprong.

Ka Ching Bros was door trainer Dion Tesselaar voorbereid op het grote Duitse werk maar dat liep door een galoppade in Berlijn even anders. Dat de vorm wel degelijk goed is bewees de Donato Hanover-dochter met de zege in het vijfde onderdeel van de meeting. In een finish op haren en snaren bleef de merrie van de broers v.d. Klij nipt uit de klauwen van de aanstormende favoriet Junior. Illimani Montana lag, met alles over, ingesloten en voor hem restte slechts het derde geld.

De voorlaatste koers werd een prooi voor Jetaime Fortuna. De dochter van Timoko was door een heupbreuk in het bezit van haar fokker Toine Schoonderwoerd gebleven en daar zal hij nu geen spijt meer van hebben. In dit nummer was de merrie duidelijk de sterkste. In de laatste ronde zocht pikeur Danny Brouwer de leiding met haar op om het veld vervolgens op grote achterstand te zetten. In een eenvoudige finish zegevierde Jetaime Fortuna voor Fleur de Bouquet en de verbeterde JR Rocks On.

In de slotkoers kreeg Patrick de Haan zijn verwachte zege van de meeting. Met Ismael F Boko uit het bezit van de Draviet Stables van Bauke en Anouck Bakhuizen, liet de Haan er dit keer geen twijfel over bestaan. Hij positioneerde zijn paard gedurende de koers in het tweede spoor om in de laatste bocht ten aanval te trekken. Wat op een eenvoudige zege leek werd nog even zeer spannend want Red Light DC ging de ultieme strijd om de winst aan en moest zich op de streep nipt gewonnen geven. Cybele Lorcoun completeerde het trio.

Aan het slot van de meeting gaven Robin Goudsblom en Ferry Hollander een persconferentie over de Trotting Classics Tour. Met dit initiatief krijgt de sport een jaarlijkse financiële injectie van in totaal maar liefst een half miljoen euro. De TCT biedt alle geledingen binnen de sport nieuwe perspectieven en heeft alles in zich om een groot succes te worden. Kijk de persconferentie op ons youtube-kanaal nog maar eens na en voor de details kunt u terecht op www.trottingclassicstour.nl


 

 De selectieproef van de week: Boko Champions Mile

De koers van de week was de Boko Champions Mile waarin 7 paarden de strijd met elkaar aangingen over 1.609 meter. Spark Him Lyra vertrok als een raket en bezorgde Heres Beuckenswijk daarmee een droom uitgangspositie. Bij het uitkomen van de eerste bocht lag Langeweg jr. al aan de leiding met zijn Heres Beuckenswijk en daarmee was dit nummer gelopen. Wat Heres Beuckenswijk vervolgens liet zien was opnieuw indrukwekkend. Met groot vertoon van macht bouwde het paard zijn voorsprong uit om uiteindelijk te finishen in een spetterende 1.12,2. Na afloop gaf Hugo Langeweg aan dat het paard in de vorm van z’n leven is en dat als het had gemoeten het nog wel een tikkeltje sneller had gekund.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Selectieproef:
Winnende combinatie:

1  -  Dutch Talent Trophy

Do You Love Me / Sytske de Vries

 

2  -  Wolvega Live Trophy

Hasta La Vista / Caroline Aalbers

 

3  -  Boko Champions Mile

Heres Beuckenswijk / Hugo Langeweg jr.

 

4  -  Prix Cleangame

Droit Au Coeur / Mats Wester

 

5  -  Prix Paul Hagoor7 & R6bin Bakker

Ka Ching Bros / Dion Tesselaar

 

6  -  Prix Wild West Diamant

Jetaime Fortuna / Danny Brouwer

 

7  -  Prix Equidia.fr

Ismael F Boko / Patrick de Haan

 

 

 De beste indrukken van de avond

Heres Beuckenswijk

Heres Beuckenswijk imponeerde voor de tweede keer op rij. Het paard loopt nu 3x achtereen in de 12 en lijkt per start te verbeteren. In deze vorm liggen er mooie dingen in het verschiet en ligt een uitsapje naar de koersen in de allerhoogste regionen in de lijn der verwachting.

Droit au Coeur

Droit au Coeur is een verademing om naar te kijken. Het paard wint koers op koers in een stijl die de liefhebber doet watertanden. In de klasse waarin hij koerst (tot 50.000 winsom) is het plafond nog lang niet bereikt.

Jetaime Fortuna

Jetaime Fortuna staat amper op winsom en is in deze klasse een maatje te groot voor haar concurrenten. De merrie lijkt alleen maar sterker te worden en is voorlopig nog niet klaar met winnen. Of ze dat op VP blijft doen is de vraag want Jetaime Fortuna is ook bij onze oosterburen succesvol.

 

 Om te onthouden

Red Light DC

Red Light DC heeft de weg omhoog weer gevonden De vos finishte dit keer weer als vanouds en kreeg daarbij Ismael F Boko bijna op de knieën. Staat binnenkort voor een zege!

Face It

Face It finishte als vierde in zijn koers maar toonde daarbij een dermate eindschot dat we binnenkort meer van hem mogen verwachten!

Bikini de Larcy

Bikini de Larcy finishte als tweede achter een onklopbare Droit au Coeur. Dat was in dit veld absoluut geen schande. In deze vorm is een zege dan ook een kwestie van tijd.

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

Volgende week vrijdag is er opnieuw een lunchmeeting. Het ontwerp programma telt negen koersen waarbij de koersen om de Breeders Crown voor de vierjarige hengsten, ruins en merries de hoofdmoot vormen. Voor de Franse paarden staan er onderdelen in de Bronze, Golden en Lady Challenges op de rol terwijl er ook in de Merwestaal Talent Challenge, de Payday Winner Challenge en de Boko Champions Challenge punten te verdienen zijn! De start van de eerste koers staat gepland om 11.45 uur. Wilt u deze meeting bezoeken vul dan het aanmeldingsformulier elders op deze website in!