sunday_17072020

De Sunday Special van: 17-07-2020

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 17-07-2020
type meeting: Premium meeting
aantal selectieproeven: 5

totaal beschikbaar prijzengeld: 36.020
beschikbaar voor niet Franse paarden: 31.020
fokpremie voor NL gefokte producten: 2.820


aantal paarden aan de start: 49
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 4

aantal nationaliteiten: 7
deelnemende nationaliteiten: NL, DE, FR, NO, SE, IT, CH)


selectieproef van de week: Cristerium des 3 Ans
buitenlandse winnaar(s): Gold Cap BR, Regiment
snelste winnaar(s): Gold Cap BR, 1.15,2, 2.100m


geschreven door: Ralf Dekker

 

 De selectieproeven

Afgelopen vrijdag werd er voor het eerst dit jaar rond lunchtijd gestart in Wolvega. Een lijn die we tot en met Oktober doortrekken. In de eerste twee selectieproeven stelden de klassieke kandidaten zich aan ons voor. Daarna deed Michel Rothengatter van zich spreken middels een quick double.

Dat Gold Cap BR een paard met talent is wisten we al na het debuut op 3 juli tegen Neo Turbo. Het feit dat zijn trainer hem vrijdag in de koers tot 8.000 euro winsom had ingeschreven sprak tot de verbeelding. Met zijn winsom van €1.680 ,- nam hij resoluut de leiding en dichteerde Kamminga een straf tempo. Favoriet Barateau had een fout achter de auto en zo naar later bleek een blessure kon alleen aan de kar komen. De tijd voor Gold Cap BR mocht er zijn. 1.15,2!

De hoogste klasse van de dag kende geen duidelijke favoriet. In de vorm van Heres Beuckenswijk en Marylin Monroe Bo had de wedder toch een voorkeur prijs gegeven. Beide paarden redden het niet. Na een boemeltempo kwam het op speed aan. De paarden uit het achterveld hadden het kruid droog gehouden waarna Samson Ris en Regiment om de winst mochten strijden. Laatstgenoemde trok aan het langste eind.

Een half uur later was Rothegatter opnieuw degene die de bloemen in ontvangst mocht nemen. Deze Bronze challenge kenmerkte zich door een rommelige startfase. Favoriet Flevo Renka was het slachtoffer en sprong direct na de start in galop. De onvermoeibare Ennis Stone opende aan de overzijde de aanval op de leider Espion en stootte geweldig door waardoor er met de bekende straat gewonnen werd. Falco du Fief van trainer Appie Bosscha werd sterk tweede.

Eelke Kruis lijkt opnieuw een goede merrie te hebben. Karola zorgde voor de start nog voor oponthoud. Onderweg had ze daar geen last van. Chiel Wildhagen stuurde haar naar een afgetekende zege en baalde na afloop wel enigszins dat ze haar niet in het criterium hadden laten starten.


 

 De selectieproef van de week: Cristerium des 3 Ans

Een kleine 20.000 euro werd al op het einde van de ochtend verdeeld in Wolvega. De reden; de driejarigen hadden hun eerste echte krachtmeting op weg naar de Derby van 11 oktober. Helaas ging en zal het van start gaan zonder de smaakmaker van het tweejarigen seizoen; Keytowin Starro. Een peesblessure gooide alle aspiraties omver.

Er bleven 7 deelnemers over in een criterium dat eigenlijk na 200 meter al beslist was. Kattuso Boko nam vanaf startnummer zeven resoluut de leiding. Jaap van Rijn controleerde direct. Kattuso, die voor het eerst zonder ijzers aantrad voelde zich aan kop als een vis in het water. Gaande weg verhoogde van Rijn het tempo. Kamalia Joe en Kaptein Bianco volgden tot aan de laatste bocht. Toen nam Kattuso Boko drie tot vier lengtes en won afgetekend. Kaptein Bianco sprintte nog voorbij Kamalia Joe naar plaats twee.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Selectieproef:
Winnende combinatie:

1  -  Criterium des 3 Ans

Kattuso Boko / Jaap van Rijn

 

2  -  Prix Wolvega Sale

Gold Cap BR / Cees Kamminga

 

3  -  Prix Ruud Elbertse

Regiment / Michel Rothengatter

 

4  -  Prix Equidia.fr

Ennis Stone / Michel Rothengatter

 

5  -  Prix Beijk Catering

Karola / Chiel Wildhagen

 

 

 De beste indrukken van de avond

Kattuso Boko

Kattuso Boko: startte voor het eerst zonder ijzers. We zagen een andere Kattuso. Heeft zijn kandidatuur voor de Derby gesteld door deze sterke winst.

Gold Cap BR

Starten in een klasse tot 8.000 euro en ook nog eens tegen oudere paarden. Als je dan zo je tweede start in je carriere wint ben je iets bijzonders.

Ennis Stone

Wat een lucht en wat een vermogen. Sterke zege in een sterk veld.

 

 Om te onthouden

Hindy Heikant

Werd geveld door het startnummer 8 én een langzaam tempo. Kwam met de handen vol over de streep. Zal er binnenkort gewoon staan.

Favorite d'Atout

Binnenkant, buitenkant, 2e spoor, 3e spoor, dooiespoor. Deze merrie heeft overal gezeten en wordt nog derde. In de eerstkomende Lady Challenge zal ze er dichtbij zijn.

Kensington

Kensington was nerveus achter de startauto en raakte in galop. Wat hij daarna liet zien was erg goed. wanneer dit paard wat ervaring krijgt komt het wel goed. talent genoeg.

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

Aanstaande vrijdag de laatste meeting voor de zomerstop. Met het Criterium der Vierjarigen en een free for alle zal het een mooie dag worden.