sunday_13122019

De Sunday Special van: 13-12-2019

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 13-12-2019
type meeting: premium meeting
aantal koersen: 8

totaal beschikbaar prijzengeld: €. 35.400,--
beschikbaar voor niet Franse paarden: €. 15.400
fokpremie voor NL gefokte producten: €. 1.400


aantal paarden aan de start: 72
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 7

aantal nationaliteiten: 8
deelnemende nationaliteiten: NL, DE, FR, BE, SE, IT, NO, US


koers van de week: Championnat d'hiver TF Diamond Challenge
buitenlandse winnaar(s): As des Jacquets - Tim Schwarma,
snelste winnaar(s): As des Jaquets, 1.14,1/2.600m


geschreven door: Ralf Dekker

 

 De koersen

Een week na de succesvolle EK wedden meeting stonden er op vrijdag de 13e wederom 8 leuke koersen te wachten. De Trotteur Francais dravers waren met 3 koersen sterk vertegenwoordigd. We zien veel nieuwe Franse gezichten de laatste weken. Een mooi signaal van de trainers en eigenaren. Helemaal nu de drukke winter gestart is.

Bas Crebas koerst al langer met Franse dravers. Vrijdag was het dan ook tweemaal raak voor zijn TF’ers Dillinger Gentil en Emeraude Jiji in de gesplitste bronze challenge. Hugo Langeweg jr mocht ook 2 maal de bloemen in ontvangst nemen. Eenmaal als trainer en rijder met de talentvolle Jan Alki en een uur eerder verzorgde hij een winnende gast rit met de moeilijke maar snelle Zadok Font voor de stal van Jeroen Engwerda. Een koers voor maidens leverde een mooi veld op. El Greco trok uiteindelijk aan het langste eind. Een kap met bollen bleek een goede wijziging te zijn van trainer Sipke Zandstra (en adviseur Aonne de Wrede) en resulteerde in zijn eerste overwinning. Rob de Vlieger keerde andermaal met een winnaar terug naar Zwaanshoek. Hij won afgetekend met Jannie van Tim. Hasta la Vista is de winnaar die we nog niet besproken hebben. De ruin kwam aan de start in de laatste Premium koers en behaalde met een geweldige sprint , waarbij de goede James Vrijthout net op tijd werd achterhaald , de overwinning én de mooie eerste prijs van €3.000!


 

 De koers van de week: Championnat d'hiver TF Diamond Challenge

Stampen , stampen  en nog eens stampen. Zo zou ik de zege van As des Jacquets in deze rijkgedoteerde Diamond Winterfinale willen omschrijven. Schwarma meldde zich na 800 meter aan kop die echter door de Groote met zijn Ustang Ludois niet simpel werd afgegeven. Het tempo ging opnieuw omhoog. As des Jacquets hield vervolgens dit tempo zo hoog dat er vanuit de achterhoede niets te beginnen viel. As des Jacquets accelereerde vanuit de laatste bocht nogmaals en won sterk. Ustang Ludois kon nog enigszins in de buurt blijven voor een aanstormende Everest Vedaquais. Mede favoriet Unero Montaval zat vast aan de binnenzijde en kwam pas laat vrij.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Koers:
Winnende combinatie:

1  -  Championnat d'Hiver TF Diamand Challenge

As des Jacquets / Tim Schwarma

 

2  -  Prix Groupe M6

Emeraude Jiji / Dicky Hof

 

3  -  Prix Equidia.fr

Dillinger Gentil / Micha Brouwer

 

4  -  Prix Geldxpert

Hasta la Vista / Caroline Aalbers

 

5  -  Prix NDR.NL

Zadok Font / Hugo Langeweg jr.

 

6  -  Prix Zowiezo

Jannie van Tim / Rob de Vlieger

 

7  -  Prix Sandra Bakker

El Greco / Tom Kooyman

 

8  -  Prix Tjaarda.nl

Jan Alki / Hugo Langeweg jr.

 

 

 De beste indrukken van de avond

As des Jacquets

Marie Wewering meldde het al in de tips uit de stallen. Als hij zijn dag heeft kan hij alles. Dat bleek. Onaangevochten werd de finale gewonnen.

Zadok Font

Liep sinds tijden weer met ijzers en liet zien waartoe hij in staat was. Het stuurwerk van Langeweg jr. hoort eveneens in deze rubriek thuis.

El Greco

Als je na zo een parcours en ondanks terreinverlies in de bochten nog ruim weet te winnen dan hoor je hier thuis.

 

 Om te onthouden

Unero Montaval

Het paard werd slachtoffer van een verkeerde keuze van de rijder. Met de vorm is niks mis gezien zijn eindsprint.

Disco Jet

Door zijn eigenaar en trainer snel op niveau gebracht. Gaat zeker geld verdienen deze winter.

Lars Magdalon

Verbeeck nam een verkeerde beslissing halverwege koers. dat had anders een 2e plaats kunnen opleveren. 29 december in Alkmaar kunt u dit paard normaal voor de winst zien.

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

20 december staat Victoria Park in het teken van de kerst. Met de Nakoersen Grote Kerstprijs op het programma verwachten we de top van Nederland in actie. De beste tweejarige paarden komen tevens in actie in de Owners Cup en Silver Challenge paarden hebben hun winterfinale.