sunday_02102020

De Sunday Special van: 02-10-2020

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 02-10-2020
type meeting: Premium lunch meeting
aantal selectieproeven: 8

totaal beschikbaar prijzengeld: €. 40.440,--
beschikbaar voor niet Franse paarden: €. 25.440,--
fokpremie voor NL gefokte producten: €. 3.740,--


aantal paarden aan de start: 67
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 11

aantal nationaliteiten:
deelnemende nationaliteiten: (NL, FR, DE, CH, SE, BE)


selectieproef van de week: Breeders Crown J Merries
buitenlandse winnaar(s): geen
snelste winnaar(s): Flevo Renka, 1.14,7, 2.100m


geschreven door: Ralf Dekker

 

 De selectieproeven

Een primeur naast de baan in plaats van op de baan. De uitzending nieuwe stijl was voor de tweede maal in beeld maar voor de eerste maal voorzien van expert. Cees Kamminga blijkt een natuurtalent en gaf de kijkers zeer bruikbare informatie. Iedere week zal een expert aanschuiven in de studio.
De Breeders Crown koersen voor de 4 jarige paarden waren in aanloop naar de eerste meeting in Oktober de verwachte hoogtepunten op Victoria Park.  De kwantiteit voor zowel hengsten als merries viel tegen, de huidige formule zal door de bond nog eens goed bestudeerd moeten worden. De kwaliteit liet niets te wensen over. Bij de hengsten maakten Jack Hanover en Jello W  er na 1600 meter koers een harde laatste 500 meter van. Neus aan neus vlogen ze richting de finish waarbij de Vlieger net voorbij aan van Rijn kon komen.
In de Lady challenge lag een mooie opdracht voor Hegoa du Boulay klaar. De merrie had eerder al 13 gelopen in Vincennes en was het min of meer aan haar stand verplicht hier aan het langste eind te trekken. Kooyman was de rijder van dienst en had de boodschap goed begrepen. Fortuna Phyt’s kon lang aanklampen maar kon alleen de tweede plaats bemachtigen. Crebas won als trainer ook de slotkoers. Harenne F Boko toonde een leeuwenhart door vanuit het dodenspoor te winnen. Na Fred en Bas vormen nu Hiltje en Bas een sterk duo in de amateurkoersen.

De overige koersen waren allen een prooi voor de regerend wereldkampioen. Ebbinge, Ebbinge, Ebbinge, Ebbinge en nogmaals Ebbinge verscheen in de winnaars circle. Met twee debutanten zette hij de koersen naar zijn hand. Jip Star N en Hexa d’Hertals lieten zien nog niet uitgewonnen te zijn. Droit Au Coeur startte voor het eerst in de Golden Challenge. Vooraf werd gevreesd voor zijn startsnelheid. In praktijk bleek juist dat een enorme plus te zijn. van start tot finish was er een afgetekende zege. De vosruin is nog niet verslagen in Wolvega! de wereldkampioen reed vervolgens een tactisch sterke rit met de snelle Flevo Renka. Espion dicteerde een enorm hoog tempo. Ebbinge wachtte tot het tempo er uit was om zijn finale aanval te plaatsen. In een flits schoot hij het veld voorbij. Debutant Fado de Padd liep naar een sterke tweede plaats vanuit het peloton.


 

 De selectieproef van de week: Breeders Crown J Merries

Koers van de week: Breeders Crown J -merries
De koers met slechts 6 deelnemers werd een tactisch steekspel. Jaimy Fox en Jonah Vredebest gingen het duel om de leiding aan. Jonah was even de snelste totdat van Dooijeweerd met zijn Jaimy Fox doordrukte en de kop over nam. Ebbinge wachtte zo’n 200 meter en nam vervolgens weer met zijn Jonah Vredebest de leiding. Just Be Proud volgde als derde. Van Rijn zette met zo’n 700 meter de druk er op bij de koploper. De bocht uit versnelde Jonah Vredebest nogmaals. Jaimy Fox kwam op toeren en liep in de laatste 100 meter nog in op de leider die op de streep een halve lengte hield en zegevierde.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Selectieproef:
Winnende combinatie:

1  -  Breeders Crown J Merries

Jonah Vredebest / Rick Ebbinge

 

2  -  Prix Vinochka

Hegoa du Boulay / Tom Kooyman

 

3  -  Prix Etenclin

Droit Au Coeur / Rick Ebbinge

 

4  -  Prix Cap Est de Mai

Flevo Renka / Rick Ebbinge

 

5  -  Prix de Mons

Jip Star N / Rick Ebbinge

 

6  -  Prix de Son Pardo

Hexa d'Hertals / Rick Ebbinge

 

7  -  Breeders Crown J hengsten en ruins

Jack Hanover / Rob de Vlieger

 

8  -  Prix Fred Handelaar

Harenne F Boko / Hiltje Tjalsma

 

 

 De beste indrukken van de avond

Helga du Boulay

Kon nog wel een ronde door. Merrie met een grote motor die een mooie toekomst in Frankrijk tegemoet gaat.

Hexa d'Hertals

Van start tot finish domineerde deze Franse draver. Versnelde heel makkelijk toen de rijder er om vroeg. Een talent!

Droit au Coeur

Een klasse hoger starten en dan zo domineren. Dan maak je indruk. De beste TF in Nederland op dit moment.

 

 Om te onthouden

Fado de Padd

Aonne de Wrede leverde een knappe prestatie door deze ruin bij zijn debuut een tweede plaats te laten scoren. Makkelijke draver waar we zeker nog meer van gaan horen.

Dream of Money

Loopt de laatste 600 meter naast een heel goed paard. op het moment dat er versneld werd bleef Dream of Money zeer goed in de buurt.  Staat voor een zege.

Baladin Williams

Grotendeels het dooiespoor tegen de grote favoriet. Leek in de laatste bocht terug te zakken maar rechtuit vocht Baladin zich naar plaats drie. Sterk optreden.

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

Vrijdag aanstaande staan de Jonker en de Jofferprijs op het programma. Daarnaast een mooie mijlskoers voor de subtop. In de Wolvega Live Studio neemt Arnold Mollema plaats. U kunt uw vraag alvast stellen via info@victoriaparkwolvega.nl