sunday-27022019

De Sunday Special van: 27-02-2019

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 27-02-2019
type meeting: Premium Meeting
aantal koersen: 5

totaal beschikbaar prijzengeld: 23.700
beschikbaar voor niet Franse paarden: 13.200
fokpremie voor NL gefokte producten: 1.200


aantal paarden aan de start: 48
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 2

aantal nationaliteiten: 6
deelnemende nationaliteiten: NL, DE, FR, IT, BE, SE


koers van de week: n.v.t.
buitenlandse winnaar(s): Zante Grif, eigenaar: R. Thomaskamp / Velten Limelight, eigenaar: B. Johnston
snelste winnaar(s): Aparte: 1.15,3 / 2600 meter


geschreven door: Ferry Hollander

 

 De koersen

Afgelopen woensdag werden er vijf koersen verreden op Victoria Park. Drie daarvan werden er gewonnen door de regerend nationaal kampioen: Rick Ebbinge. Zijn overwinning met Aparte was heel indrukwekkend. De negenjarige vosruin van Patrick Davidson en Casper Veldink kwam aan kop en nam de laatste keer overzijde afstand van de concurrentie! Ebbinge: “Dit was echt een openbaring. Hij had de vorige keer anderhalf jaar niet gelopen en werd op de streep geklopt. Dat was absoluut geen schande. Toen hij moe werd had hij geen grip meer en daarom liep hij vandaag zonder achterijzers. Ik wilde het niet op speed aan laten komen en heb gas gegeven aan de overkant. Dat pakte geweldig uit.”

De andere koers voor Trotteur Francais sloot Ebbinge winnend af met Empereur Face, eveneens in bezit van Patrick Davidson. De trainingspupil van Rick Wester was de enige deelnemer in het tweede band over 3100 meter. Door de vele valse starts werd het hem erg moeilijk gemaakt. Hij begon ver achter de paarden en vond met nog een kilometer te gaan aansluiting. In de finalefase kreeg hij Dame Quick knap op de knieën. Binnenkort volgt de Finale van de Bronze Challenge en eind volgende maand loopt het fokproduct van Lutfi Kolgjini waarschijnlijk op La Capelle. Zijn derde overwinning behaalde Ebbinge met Velten Limelight. De vierjarige ruin van Bernard Jonhston bleef in zijn tweede start ongeslagen. Hij nam de kop, gaf over en finishte flitsend toen er ruimte ontstond.

Een winnaar met een hoge gunfactor was Hummer Scott. Dion Tesselaar had de Love You-zoon van de familie Schotte direct goed in orde. Hij wilde het van kop af proberen maar Micha Brouwer had orders meegekregen om de leiding te houden met Hampshire F Boko. Een rentree vanuit het dodenspoor was voor Dion geen optie en dus raakte Hummer Scott ingesloten. Pas in de laatste rechte lijn ontstond er ruimte. Hummer Scott werd werkelijk afgeschoten en slalomde om Hindy Heikant heen.

Robin Bakker is 2019 erg goed begonnen. Hij won alweer zijn achtste koers in Nederland met Zante Grif. Na een rustige start met startnummer één werd hij naar voren gebracht door Ixelle Bolets. In de laatste bocht ging Bakker driedik om Ismael F Boko op de streep te kloppen in een spannende finish. De merrie van Roman Thomaskamp liet vorig jaar al snelheid zien maar was er toen geestelijk niet helemaal aan toe. Dit jaar lijkt ze te kunnen oogsten.


 

 De koers van de week: n.v.t.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Koers:
Winnende combinatie:

1  -  Prix Jouez Wolvega sur PMU.FR

Aparte / Rick Ebbinge

 

2  -  Prix J.F.R. 46

Zante Grif / Tobin Bakker

 

3  -  Prix Victoriaparkwolvega.nl

Empereur Face / Rick Ebbinge

 

4  -  Prix Robert Bi

Hummers Scott / Dion Tesselaar

 

2  -  Prix Zonnebos

Velten Limelight / Rick Ebbinge

 

 

 De beste indrukken van de avond

Aparte

Heeft na 18 maanden afwezigheid enkele reuzenstappen gemaakt. Werd bij zijn rentree nipt geklopt, nu won de vosruin met een straat!

Zante Grif

Was er als driejarige nog niet aan toe maar het oogsten is inmiddels begonnen. Scoort de Varenne-merrie maandag haar derde overwinning op rij?

Hummer Scott

De klassedraver van de familie Schotte keerde terug in de baan en won direct. Dion Tesselaar smeekte om ruimte en toen die eenmaal kwam vloog de combinatie naar huis!

 

 Om te onthouden

Bleuet d'Airou

Kreeg van start af geen positie en raakte daardoor in de achterste gelederen verzeild. Werd met nog vijfhonderdmeter te gaan van de benen gereden maar hij kwam alsnog als vijfde binnen!

Fury di Mucho

Kwam door veel positiewisselingen aan kop laatste paard te liggen. Finishte hard en eindigde als derde achter twee goede paarden.

Dame Quick

Vormt een goede combinatie met Ruud Pools en komt weer in de vorm van enkele weken geleden. Ze heeft veel doorgroeimogelijkheden in de Bronze en Lady Challenge. Een overwinning lijkt slechts een kwestie van tijd!

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

De volgende meeting van Victoria Park is op vrijdagavond 1 maart, eerste start valt om 18.22 uur. Daarna wordt er op maandagmiddag 4 maart gekoerst vanaf 12.10 uur.