sunday-26072019

De Sunday Special van: 26-07-2019

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 26-07-2019
type meeting: Lunchmeeting
aantal koersen: 5

totaal beschikbaar prijzengeld: 27.000
beschikbaar voor niet Franse paarden: 22.000
fokpremie voor NL gefokte producten: 2.000


aantal paarden aan de start: 41
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 5

aantal nationaliteiten: 6
deelnemende nationaliteiten: NL, DE, FR, IT, SE, BE


Koers van de week: Championnat d'Été (Boko Champions Challenge)
buitenlandse winnaar(s): Zauni, eigenaar: T. Freitag
snelste winnaar(s): Hindy Heikant: 1.14,4 / 2100 meter


geschreven door: Ferry Hollander

 

 De koersen

Afgelopen vrijdag werd de aanvangstijd van de Lunchmeeting tweeënhalf uur vervroegd in verband met de verwachte temperatuur. De eerste koers ging nu al om 09.05 uur van start. Dat betekende dat de deelnemers vroeg van huis moesten maar juist zij waren erg blij met de beslissing die Victoria Park in overleg met de NDR en LeTrot had genomen. De ‘Koers van de Week’ werd gewonnen door Hindy Heikant en Hugo Langeweg jr.

Dalton du Demon gaat de boeken in als de vroegste winnaar ooit op Victoria Park. De trainingspupil van Jeroen Offeringa is in bloedvorm want een week eerder wist hij ook al in Wolvega te winnen. Dat was met Rick Ebbinge in de sulky, maar de Wereldkampioen had nu Clopin du Boulay in de strijd. Offeringa contracteerde daarom Jaap van Rijn en ook dat pakte goed uit. De vosruin werd op speed gereden en nam de laatste hoek uit afstand van de rest.

Handy Wise was de meest verrassende winnaar van de ochtend. De troef van Jan-Thijs de Jong won aan 48 tegen 1 op een aansprekende manier. De vijfjarige ruin lag de hele weg laatste paard en schoof de laatste keer overzijde op in het derde spoor. In de slotfase ging hij met vier paarden op één lijn verreweg het hardst. Het geduld van eigenaar Frans Oortveld lijkt zich uit te gaan betalen.

In de monté-koers onderstreepte Zauni zijn hegemonie onder het zadel. De Duitse hengst boekte zijn tiende overwinning op Victoria Park. Vooraf werd er een duel verwacht tussen Zauni en Unar Bi en die kwam er ook. Toch hield Zauni zijn meest gevaarlijke concurrent redelijk eenvoudig van het lijf.

De laatste koers, die al om 11.00 uur verreden werd, was een prooi voor Indigo. De vierjarige voshengst won vorig jaar bij zijn debuut maar raakte kort daarna geblesseerd. De toenmalige eigenaar Michel de Bruin bood Patrick Davidson de optie om zijn fokproduct een tweede kans te geven. En de Haarlemmer ging dat avontuur aan. Recent maakte Indigo nog een kleine fout in de herkwalificatiie, nu domineerde hij van start tot finish!

 


 

 De koers van de week: Championnat d'Été (Boko Champions Challenge)

Van start af was er een hevig duel om de leiding tussen Hindy Heikant en Goo River Flevo. Hindy Heikant had startnummer één en Hugo Langeweg jr wilde alleen overgeven aan de favoriet Inspector Bros. En zo geschiedde na vijfhonderd meter. Goo River Flevo werd ingeparkeerd achter Hindy Heikant en Inspector Bros mocht doorrijden naar voren. Dat was tactisch gezien een beslissend moment in de koers. Grift Jr was ook één van de kanspaarden maar hij kwam onderweg moeizaam naar voren op de rug van Hudson Boko. Tot overmaat van ramp liep Grift Jr op zijn voorganger met een galoppade als gevolg. Ondertussen ontpopte er een fantastisch duel tussen Inspector Bros en Hindy Heikant die verrassend genoeg door laatstgenoemde werd gewonnen. Derde werd een hard afkomende Drogba Apache voor Goo River Flevo en Cristal Sun.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Koers:
Winnende combinatie:

1  -  Prix de Cabourg

Dalton du Demon / Jaap van Rijn

 

2  -  Prix Victoriaparkwolvega.nl

Handy Wise / Jan Thijs de Jong

 

3  -  Championnat d'Ete

Hindy Heikant / Hugo Langeweg jr

 

4  -  Prix Bilibili

Zauni / Ronja Walter

 

5  -  Prix Mila Voshol

Indigo / Rick Ebbinge

 

 

 De beste indrukken van de avond

Dalton du Demon

De vosruin van Willem Hendriks won zijn tweede koers in één week tijd. Ook over 3100 meter kwam hij als een streep naar huis!

Hindy Heikant

De merrie van de familie Schneider is in topvorm. Ze verschalkte topfavoriet Inspector Bros op speed!

Zauni

Boekte samen met Ronja Walter zijn tiende overwinning op Victoria Park! Hij ging strak en hield Unar Bi knap van zich af.

 

 Om te onthouden

Handy Wise

Won zijn koers met een fantastische eindsprint! De ruin van Frans Oortveld is terug na veel kleine tegenslagen. Met zijn winsom zijn er veel doorgroeimogelijkheden.

Drogba Apache

De pupil van Elco Korrel valt vaak op in harde koersen. Als niemand hem verwacht dan staat hij er ineens, zo ook afgelopen vrijdag. Hij werd derde in de Boko Zomerfinale!

Je t'aime Lobell

Hugo Langeweg jr nam van start af geen enkel risico. Hij ging terug met de volle zus van Derby Lobell en vroeg zijn paard enkel de laatste vijfhonderd meter. Dat zag er veelbelovend uit!

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

De volgende meeting van Victoria Park is op vrijdagmiddag 9 augustus. Sportief hoogtepunt is de Halve Finale van de Newcomer Series. D eerste start staat gepland om 12.10 uur.