sunday-24072020

De Sunday Special van: 24-07-2020

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 24-07-2020
type meeting: Lunchmeeting
aantal selectieproeven: 8

totaal beschikbaar prijzengeld: 36.840
beschikbaar voor niet Franse paarden: 26.840
fokpremie voor NL gefokte producten: 2.440


aantal paarden aan de start: 70
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 13

aantal nationaliteiten: 6
deelnemende nationaliteiten: NL, DE, FR, SE, NO, IT


selectieproef van de week: Criterium des 4 Ans
buitenlandse winnaar(s): Velten Red Red Red, eigenaar: S. Velten / Black Cash, eigenaar: R. Thomaskamp
snelste winnaar(s): Amon Wise As: 1.14,2 / 2100 meter


geschreven door: Geert Koops

 

 De selectieproeven

De lunchmeeting van Victoria Park bracht bij Robin Bakker het beste naar boven. De Fries won op zijn thuisbaan de helft van de acht koersen. Een uitermate succesvolle middag. Jaap van Rijn won het hoofdnummer. Hij bleef met Jank Summerland stalgenoot John King Boko overtuigend de baas.

Robin Bakker begon goed want zijn eerste rit werd gelijk omgezet in een overtuigende zege. Voor trainer Jeroen Engwerda stuurde hij de Française Geraldine Heot naar de volle winst.  De merrie had binnen vijfhonderd meter de leiding in handen en zou deze niet meer afstaan. Een mooi succes voor de eigenaren, de heren Hess en Otten. Een half uur later was het opnieuw raak. Robin Bakker had met City Guide een kanspaard in handen, maar gezien zijn laatste optreden in Frankrijk waren er twijfels. Een aanpassing in de aanspanning had het gewenste resultaat en City Guide bleef de concurrentie ruim de baas. De loepzuivere hattrick werd voltooid met Droit au Coeur. De zevenjarige vosruin zette zijn sterke reeks door en liet Falco d’Airel en Belle Bonanza op ruime afstand. Bakker zijn vierde overwinning kwam opnieuw tot stand met een door Erwin Bot getrainde deelnemer. De Italiaan Amon Wise As liet het op speed aankomen en finishte erg sterk. De zoon van Varenne bleef met 1.14,2a-2100 meter twee tiende boven zijn eigen record.

De meeting was begonnen met een overwinning voor Yanick Mollema die met Velten Red Red Red een ijzersterke koers reed. De vosruin had een sterke slotfase in de benen en won het ruim voor
Harenne F Boko en Indy Lady. Dion Tesselaar won de Prix de Jagersro met Black Cash. De zoon van Ready Cash begon rustig van uit het tweede geleid en nam middels een tussensprint de leiding in handen en stond deze niet meer af. Stalgenoot Kytana werd tweede met Jeffrey Mieras voor de goed finishende Kaboom met Tom Kooyman. Deze jarige Noord-Hollander wist deze middag nog wel een overwinning te boeken. Voor trainer Jeroen Offeringa reed hij de driejarige Gerben naar een knappe overwinning. De Duitse ruin kreeg na zevenhonderd meter een mooie rug in het tweede spoor en won dankzij een sterke eindsprint.


 

 De selectieproef van de week: Criterium des 4 Ans

Het Criterium had slechts zes deelnemers getrokken. De helft van de deelnemers vertegenwoordigen de stal van Hugo Langeweg jr. en geheel volgens verwachting domineerde de stal uit Schagerbrug deze koers. Jewel Star vertrok het snelst voor Joe Fanatic, Jank Summerland en John King Boko. Jank Summerland werd al snel naar voren geleid door Jaap van Rijn en nam aan de overkant de leiding over. Jewel Star lag derde voor stalgenoot John King Boko. Deze probeerde het nog wel richting de laatste bocht maar al snel werd duidelijk dat de nog onervaren John King Boko zijn meerdere moest erkennen in Jank Summerland die in 1.14,3a-2100 meter zegevierde. Het was zijn achtste overwinning uit tien starts. “We hadden gedacht dat we 1,2 & 3 zouden worden, zeker met dit koersverloop, maar ik zag dat Jewel net geklopt werd. Dat was jammer. Voor Jank was het een goede koers. Die bevestigt dat de vorm goed is. Het is een heerlijk paard om in de koers te rijden. Onderweg goed te sturen en als je vanuit de laatste bocht hem aantik dan vertrekt hij. Als het zo blijft dan kunnen we een keer op reis”, doelde Jaap op een eventuele start in het buiteland.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Selectieproef:
Winnende combinatie:

1  -  Wolvega's Silver Trophy

Velten Red Red Red / Yanick Mollema

 

2  -  Prix de Halmstad

Geraldine Heot / Robin Bakker

 

3  -  Prix d'Aby

City Guide / Robin Bakker

 

4  -  Prix de Solvalla

Droit Au Coeur / Robin Bakker

 

5  -  Criterium des 5 Ans

Jank Summerland / Jaap van Rijn

 

6  -  Prix de Jägersro

Black Cash / Dion Tesselaar

 

7  -  Prix de Mantorp

Amon Wise As / Robin Bakker

 

8  -  Prix d'Arjang

Gerben / Tom Kooyman

 

 

 De beste indrukken van de avond

Geraldine Heot

De Franse merrie acteerde ouderwets sterk. Eenmaal aan kop verslapte zij geen moment en marcheerde naar een hele sterke overwinning. Is weer klaar voor een start in Frankrijk.

Jank Summerland

Debuteerde dit seizoen met een overwinning en ook zijn tweede start werd omgezet in een imponerende zege. Kan in de Nederlandse leeftijdskoersen veel geld verdienen, maar ook een buitenlandse start ligt in de lijn der verwachtingen.

Black Cash

Een snelle zoon van Ready Cash die middels een tussensprint de leiding overnam. Stevende af op een hele gemakkelijke overwinning. Dion Tesselaar hoefde hem niet te vragen. Had nog genoeg reserves achter de hand.

 

 Om te onthouden

Indy Lady

Kreeg geen gemakkelijke koers in het tweede spoor waarin zij kort de rug had van Velten Red Red Red. Behaalde geheel op eigen kracht een goede derde plaats met Samantha Stolker

If I can dream

De driejarige merrie zag haar kansen in rook opgaan door een fout in de strijd om de leiding. Staat er normaal gesproken in een volgende start.

French Connection

Viel niet helemaal mee en begon onderweg te rommelen met zijn draf. Werd in de laatste bocht uitgeschakeld. Zijn kwalificatieproef was in elk geval beter. Wij houden vertrouwen in de vierjarige Duitser.

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

Vrijdag 14 augustus is de volgende meeting op Victoria Park Wolvega. Een mooie meeting waarin de hoogste klasse zal aantreden in de Championnat des Sprinters (Wolvega’s Zomermijl), een onderdeel van de Elite Challenge. Ook de leerlingen komen dan in actie in het eerste onderdeel van de Dutch Talent Trophy. Twee koersen die op voorhand meer dan de moeite waard zijn om te bekijken. De eerste koers staat op deze vrijdag gepland om 11.55 uur.