sunday-24042019

De Sunday Special van: 24-04-2019

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 24-04-2019
type meeting: Premium Meeting
aantal koersen: 7

totaal beschikbaar prijzengeld: 39.300
beschikbaar voor niet Franse paarden: 30.800
fokpremie voor NL gefokte producten: 2.800


aantal paarden aan de start: 64
aantal paarden uitgeloot: 1
aantal paarden nieuw op VP: 11

aantal nationaliteiten: 6
deelnemende nationaliteiten: NL, DE, FR, IT, BE, SE


Koers van de week: VPW Vierjarigen Challenge
buitenlandse winnaar(s): Falco d'Airel, eigenaar: Mw. M. Vater-Schmit / Inspector Bros, eigenaar: R. Thomaskamp
snelste winnaar(s): Officer Stephen: 1.13,6 / 2100 meter


geschreven door: Ferry Hollander

 

 De koersen

Zeven weken op rij werd er op woensdagavond in Wolvega gekoerst. Afgelopen week was de laatste editie van deze reeks. Er werd topsport geboden met een programma van zeven draverijen. De ‘Koers van de Week’ werd gewonnen door Inspector Bros en Rick Ebbinge.

Dion Tesselaar scoorde als enigste rijder een dubbel. Hij sloeg toe met Officer Stephen na een fantastisch duel met Zuleika Font. In vergelijking met zijn grootste tegenstander had Tesselaar het getroffen met het startnummer en daar paste hij zijn tactiek op aan. Hij gaf de hele weg gas met zijn oogappel en in de laatste bocht leek hem dat op te breken. Toen Zuleika Font naderde pakte Officer Stephen het bit echter weer op. Hij won in 1.13,6!

De tweede overwinning van Tesselaar kwam op naam van Falco d’Airel, een vierjarige Franse debutant. De hengst kwalificeerde met een kleine starfout in 1.17,4 uit de banden. Dat vertaalde hij de eerste keer uit in een winnende tijd van 1.15,4! De zoon van Qualypso Jiel is in Duits bezit en is klaar voor een start in Frankrijk.

De openingsdraverij werd een prooi voor Croatie d’Amour en Cees Kamminga. De Franse merrie was in de wintermaanden onklopbaar op Victoria Park totdat ze Aparte en stalgenoot Do You Love Me tegenkwam. In die koersen knapte ze vaak het vuile werk op. Dit keer was ze verlost van deze twee rivalen en stond ze zelf weer in de schijnwerpers. De zevenjarige merrie noteerde een fantastische tijd over 3100 meter: 1.16,3!

In de Bronze Challenge kondigde Beene Dijkstra al een mogelijke verrassing aan. De eigenaartrainer uit Haskerdijken had samen met Robin Bakker besloten om het over een andere boeg te gooien met Diva Divine. Normaal gesproken vetrouwden ze op haar speed maar nu wilden ze het van kop af proberen. De vosmerrie hield stand en bezorgde Stal Centaur een zege.

Trainer Age Posthumus was zeer content met de overwinning van Ice Dragon en Jaap van Rijn. De huistrainer van Tjalco de Witte kampte maandenlang met zieke paarden maar heeft die periode definitief achter zich gelaten. Ice Dragon herkwalificeerde onlangs al in een hoge 1.15 en maakte een veelbelovende rentree. Na een prima start vanuit het tweede gelid won ze vanuit het dodenspoor.

Michel Rothengatter won voor de in Albufeira verblijvende baaneigenaar Casper Veldink. Grift Jr koerste de laatste tijd niet heel gelukkig en trof nu een opdracht vanuit het eerste band. Hij kwam uiteindelijk terecht op de rug van Major Brown en won op speed in een spannende finish!


 

 De koers van de week: VPW Vierjarigen Challenge

Dit was het eerste onderdeel van de gelijknamige competitie voor internationale vierjarigen. Aan het prijzengeld is bijgedragen door de Wolvega International Yearling Sale. Inspector Bros werd deze keer gereden door Rick Ebbinge omdat Robin Bakker belangen had voor zijn werkgever Paul Hagoort. Inspector Bros spoot weg achter de startauto en Innovation Love ging met hem mee. Toen die halverwege de eerste hoek in wilde parkeren maakte hij zich schuldig aan een galoppade. Daardoor lag Crazy and Quick tweede paard achter Inspector Bros. Derde lag Indy Flevo voor de Crebas-pupillen Ilclassico Renka en Isabella JE. Vlak voor de laatste bocht gingen Crazy and Quick en Indy Flevo voorzichtig naar het tweede spoor maar al snel bleek dat Inspector Bros de zaken onder controle had. De trainingspupil van Erwin Bot trok het gaspedaal open en won eenvoudig voor Crazy and Quick, Indy Flevo, Ilclassico Renka en Isabella JE.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Koers:
Winnende combinatie:

1  -  Prix Haras de Ginai

Croatie d'Amour / Cees Kamminga

 

2  -  Prix Dierenkliniek Wolvega

Officer Stephen / Dion Tesselaar

 

4  -  Prix Nakoersen

Ice Dragon / Jaap van Rijn

 

5  -  Prix Un Mec d'Heripre

Diva Divine TF / Robin Bakker

 

6  -  Prix Forza Napoli

Falco d'Airel / Dion Tesselaar

 

7  -  VPW Vierjarigen Challenge

Inspector Bros / Rick Ebbinge

 

 

 De beste indrukken van de avond

Croatie d'Amour

Hoefde deze keer niet in stalverband te lopen en dan zie je waar deze merrie zelf toe in staat is. Ze verbeterde het seizoenrecord over 3100 meter met een volle seconde: 1.16,3!

Officer Stephen

Boekte zijn derde premium-zege op rij en deed dat op grandioze wijze! Hield een hoog tempo aan kop en zette nog een keer aan toen hij onderdruk kwam.

Inspector Bros

Heeft zich afgelopen winter geweldig doorontwikkeld. Hij kwam aan kop en won spelenderwijs tegen enkele top vierjarigen!

 

 Om te onthouden

Demolition Girl

Deze kilometervreter stond er op papier zwaar in. Ze had een snelle start maar raakte in het middenveld verzeild door de vele positiewisselingen. Uiteindelijk sprintte ze nog naar plek twee!

Hunter Montana

Had wat oponthoud onderweg maar kwam als derde binnen achter twee cracks. Deed eindelijk weer eens denken aan het paard waarvoor we vorig jaar op de banken stonden!

Pearl Stardust

Lag de hele weg derde paard binnenkant en zat in de slotfase achter een kluwen van paarden. Ebbinge slalomde met de handen vol naar plek twee!

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

De volgende meeting van Victoria Park is op zaterdag 4 mei. Dan organiseert de Diergeneeskunde Studenten Kring uit Utrecht alweer de 62e editie van Peerdepieten. Eerste start valt om 15.00 uur. Mis het niet!