sunday-21082020

De Sunday Special van: 21-08-2020

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 21-08-2020
type meeting: Premium meeting
aantal selectieproeven: 6

totaal beschikbaar prijzengeld: €. 25.400
beschikbaar voor niet Franse paarden: €. 15.400
fokpremie voor NL gefokte producten: €. 1.400


aantal paarden aan de start: 61
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 5

aantal nationaliteiten: 6
deelnemende nationaliteiten: (NL, DE, FR, SE, IT, BE)


selectieproef van de week: Prix Dragon Trotters
buitenlandse winnaar(s): Cybele Lourcon, Guido van Huisstede
snelste winnaar(s): Fabio de Pervenche, 1.12,4, 2.100m


geschreven door: Albert Dilling

 

 De selectieproeven

De vrijdagse lunchmeeting begint inmiddels een mooie reeks te worden. Mooie compacte meetings met prachtige drafsport. Ook de meeting van afgelopen vrijdag was daar geen uitzondering op. Mooie velden, prachtige finishes en relaxte sfeer. We nemen de selectieproeven weer even met u door.

De meeting begon met een onderdeel voor de amateurs en amatrices. Een mooi veld met 8 paarden waarbij miljonair Ustinof du Vivier als favoriet van start ging. Met wereldkampioen Piet van Pollaert in de sulky maakte Ustinof du Vivier de verwachtingen van het spelend publiek volledig waar. Na een zwak momentje in de laatste bocht maande van Pollaert zijn pupil tot orde en dat was genoeg voor de twaalfjarige ruin om 1.15,2/2600m ter zege te gaan. Yanick Mollema stuurde Bonefish Life naar een mooie tweede plaats terwijl Jaap ter Stal en Clopin du Boulay het trio completeerden.

In de volgende proef was Ice Dragon gekoppeld aan Robin Bakker en dat bleek een gouden greep. Bakker stuurde de merrie van Tjalco de Witte naar een mooie en redelijk onverwachte zege. Na de start parkeerde Bakker zijn pupil op de rug van favoriet Gwydion en daarmee kreeg Ice Dragon een droomparcours. Na de laatste bocht vond Bakker precies op tijd de ruimte om te winnen. Ice Dragon toonde 1.14,7 over 2.100 meter en bezorgde zijn eigenaar daarmee een extra mooie verjaardag. De ereplaatsen gingen naar Easy Going BR en Regiment.

In het vierde nummer pakte Robin Bakker de tweede winst van de meeting. Achter, de door Cees Kamminga getrainde, Do You Love Me. Met nog een ruime ronde te gaan nam Do You Love Me de leiding in een veld van dertien paarden. Van daaruit controleerde Bakker de koers om zich, in een spannende finish, de sterk eindigende Fortissimoko nog nipt van het lijf te houden. Het was de tweede zege van Do You Love Me in dit seizoen waarin hij toch al weer zo’n 12.250 euro verdiende. Bravo Well finishte knap als derde!

In de Prix Harrie van den Bosch kwam de liefhebber volop aan zijn trekken en werd nog maar weer eens bevestigd wat voor talent er op de Nederlandse banen ronddraaft. In dit nummer voor paarden met een winsom tot 1.000 euro scoorde Rick Ebbinge zijn vaste zege met Kenzo Flevo, het jongere halfbroertje van de winnaar van de Duitse Derby, Velten von Flevo. Hij lijkt niet minder getalenteerd en won bij zijn koersdebuut in een schitterende 1.14,4 over 2.100 meter. Dan kun je gerust spreken van een imponerende start van de loopbaan. Vanzelfsprekend was de zege uiteindelijk niet want ook King Schermer uit de training van Michel Rothengatter lijkt een paard van buitengewone klasse. Hij werd hier tweede in 1.14,5. If I Can Dream en Jaap van Rijn werden op gepaste afstand derde.

Het slotnummer leverde wellicht de mooiste finish van de dag op. Cybele Lourcon toonde zich de sterkste en versloeg Just Massive en Barateau in een rechtstreeks duel. De inmiddels achtjarige Française beleefd een schitterende zomer waarin ze al twee keer imponerend won.


 

 De selectieproef van de week: Prix Dragon Trotters

De koers van de week, de Prix Dragon Trotters, leverde een even mooie als verdiende zege op voor Fabio de Pervenche uit de training van Dion Tesselaar. Doordat het paard op Vincennes was uitgeloot kwam deze start als geroepen. In het nummer over 2.100 meter finishte de Love You-zoon in een fabelachtige 1.12,4 over 2.100 meter. Ook Heres Beuckenswijk liep een top koers. Hij finishte in 1.12,7 als tweede voor good old Banker Transs R, inmiddels ook al twaalf jaar maar nog steeds vooraan te vinden.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Selectieproef:
Winnende combinatie:

1  -  Prix Belle Bonanza

Ustinof du Vivier / Piet van Pollaert

 

2  -  Prix Yearlingsale.nl

Ice Dragon / Robin Bakker

 

3  -  Prix Dragon Trotters

Fabio de Pervenche / Dion Tesselaar

 

4  -  Prix Haras de Ginai

Do You Love Me / Robin Bakker

 

5  -  Prix Harrie van den Bosch

Kenzo Flevo / Rick Ebbinge

 

6  -  Prix Van Mossel Autolease

Cybele Lorcoun / Guido van Huisstede

 

 

 De beste indrukken van de avond

Do You Love Me

De manier waarop hij stand hield tegen een sterk opkomende Fortissimoko was om van te watertanden. Met deze strijdlust en zijn talent komen er zeker nog een aantal overwinningen aan.

Fabio de Pervenche

Heeft in Frankrijk niet altijd evenveel geluk maar toonde hier hoe goed hij is. In deze klasse kan ie met de allerbesten mee!

Kenzo Flevo

Toonde bij z’n debuut direct wat hij in z’n mars heeft. Als je in je eerste optreden zo’n tijd neer kunt zetten dan ligt er veel moois in het verschiet. Dat verschiet zal hoogstwaarschijnlijk in de Duitse klassiekers liggen.

 

 Om te onthouden

King Schermer

Normaal gesproken had King Schermer zijn koers met een straat gewonnen. Tweede worden achter Kenzo Flevo geeft aan dat de ruin ook over boven modaal talent beschikt.

Bonefish Life

Bonefish Life finishte als tweede achter Ustinof du Vivier en presteerde daarmee optimaal. Ook de wijze waarop hij z’n tweede plaats veiligstelde geeft aan dat het met de vorm en inhoud goed zit!

Easy Going BR

Finishte als tweede achter Ice Dragon maar de marges waren gering. Zijn prestatie in de laatste vier koersen zijn top en een zege lijkt slechts een kwestie van tijd.

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

De volgende meeting is op zondag 30 augustus. Normaal gesproken zou dit de meeting zijn die als de kroon op het hele seizoen geldt. Zonder Corona zou op deze dag de Grand Prix Steven Bijkerk worden verreden maar Corona gooit ook hier roet in het eten. Desondanks is het programma van deze zondag bijzonder de moeite waard. Met de halve finale van de Derby der Vierjarigen, de Marathon d’Ete , De Grand Prix Paris Turf, de Grand Prix Moët & Chandon, de Dutch Talent Trophy en twee onderdelen uit de Merwestaal Talent Challenge is topsport opnieuw gegarandeerd.