sunday-20032019

De Sunday Special van: 20-03-2019

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 20-03-2019
type meeting: Premium Meeting
aantal koersen: 9

totaal beschikbaar prijzengeld: 39.950
beschikbaar voor niet Franse paarden: 24.200
fokpremie voor NL gefokte producten: 2.200


aantal paarden aan de start: 80
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 11

aantal nationaliteiten: 6
deelnemende nationaliteiten: NL, DE, FR, IT, BE, SE


Koers van de week: Finale TF Bronze Challenge
buitenlandse winnaar(s): Geen
snelste winnaar(s): Vaduz Wise As: 1.15,0 / 2100 meter


geschreven door: Ferry Hollander

 

 De koersen

Afgelopen woensdag organiseerde Victoria Park negen koersen. De primeur was dat alle niet premium-races meededen in de pool van ZEturf, een grotere pot waar meerdere buitenlandse wedaanbieders aan bijdragen. De ‘Koers van de Week’ werd gewonnen door Dream Gibus en Anne Lehmann, een combinatie met een hoge gunfactor.

Er waren nog meer winnaars waar de liefhebbers van smulden. Jaap Fikse, die vorig jaar kampioen werd bij de eigenaarrijders, won met Baladin Williams. De dappere ruin was direct scherp bij zijn rentree, hij finishte geweldig. Ook Indy Starlake maakte veel gevoelens los. De talentvolle draver maakte vorig jaar twee startgaloppades maar gedroeg zich woensdag voorbeeldig. In de Paris Turf werd hij lopende weg aangekondigd als een mogelijke winnaar en die voorspelling maakte hij volledig waar. De trainingspupil van Sinie de Glee werd door Robin Bakker naar de winst gestuurd.

Er werd ook met volle teugen genoten van Vaduz Wise As. De vijfjarige hengst kwam de vorige keer hard ingelopen op City Guide en had nu zelf de favorietenrol. Hij stelde niet teleur en won met Ruud Pools. Ook Dion Tesselaar gaf een demonstratie en wel met Officer Stephen. De grote hengst kon vorig jaar niet pieken in de klassiekers maar hem wacht een heel mooi vierjarigenseizoen. Hij won bij zijn rentree van kop af aan en had geen kind aan enkele doorgewinterde koerspaarden.

De cavalerie van Bas Crebas is al enige tijd in vorm. Woensdag was dat niet anders, ze legden beslag op twee koersen. Iris de l’Iton won voor de vierde keer op rij met Micha Brouwer. De Nederlandse ruin vertrok snel, wisselde stuivertje met Henri mon Ami en won erg makkelijk. We zien benieuwd hoe hij zich verder gaat ontwikkelen. Later op de avond leidde Dennis Minnema Elvis Goes On naar een verdiende zege. De volle broer van tonwinnaar Vince Goes Along bevestigde zijn laatste prestatie en won van kop af aan.

De laatste twee koersen werden gewonnen door Jaap van Rijn. Het rijderstalent bleef knap voorop met Freedom Fighter. De ruin van de Familie Sas was onderweg erg fanatiek maar behaalde wel de twintigste zege uit zijn carrière! Daarna sloeg Van Rijn verrassend toe met Venicio Pommereux. De Fransman van Casper Veldink klopte Visage Pale op speed en won met een neusje.


 

 De koers van de week: Finale TF Bronze Challenge

Een droom is werkelijkheid geworden! Anne Lehmann was ooit ‘Bit’-Talent van het Jaar en is nog altijd actief als dressuuramazone. Sinds enkele jaren combineert ze die tak van paardensport met de drafsport. Ze won al meerdere monté-koersen maar woensdag zegevierde ze voor het eerst op de sulky. Dream Gibus was toe aan overwinning maar dat dat in de finale zou gebeuren, daar had niemand op gerekend. Anne Lehmann nam de kop en stond die niet meer af. Ook de favorieten kregen geen vat op haar. Brio de Janeiro lag vierde paard buitenkant maar maakte een galoppade in de laatste bocht. En Dito Quick moest na een parcours naast de leider genoegen nemen met plek twee. Dillinger Gentil lag ingesloten en werd derde. Canon de la Douce werd vierde voor Cameleon.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Koers:
Winnende combinatie:

1  -  Prix de Waardruiters

Iris de l'Iton / Micha Brouwer

 

2  -  Prix Gemeente Zwartewaterland

Vaduz Wise As / Ruud Pools

 

3  -  Prix Rabobank Heerenveen

Officer Stephen / Dion Tesselaar

 

4  -  Championnat d'Hiver

Dream Gibus / Anne Lehmann

 

6  -  Prix van den Akker Jeans

Indy Starlake / Robin Bakker

 

7  -  Prix Aparté

Baladin Williams / Jaap Fikse

 

8  -  Prix Gemeente Weststellingwerf

Freedom Fighter / Jaap van Rijn

 

9  -  Prix Lys Petteviniere

Venicio Pommereux / J. van Rijn

 

 

 De beste indrukken van de avond

Iris de l'Iton

Wint voor de vierde keer op rij! De vierjarige ruin verbetert per start en dwingt steeds meer respect af.

Vaduz Wise As

Kwam aan kop en besliste alles met een flitsend eindschot. Hij lijkt klaar voor een stap hogerop!

Officer Stephen

Ging vorig jaar na de Derby op rust en maakte afgelopen woensdag zijn rentree. Gaf blijk van zijn kwaliteiten door van start tot finish te domineren!

 

 Om te onthouden

Fuggedaboutit

Maakte zijn rentree tegen de topklasse en weerde zich bijzonder goed! Lag in de laatste bocht nog laatste paard maar kwam binnendoor hard opzetten.

Dillinger Gentil

Kon in de finale geen kant op en kwam met de handen vol binnen. De vorm is onveranderd goed!

Colza du Gers

Liep onopvallend een hele goede koers. Had in de laatste bocht veel oponthoud en kwam hard binnen!

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

De volgende meeting van Victoria Park is op woensdagavond 27 maart. Dan staan er vanaf 17.50 uur 6 koersen op het programma. Hoofdnummer is de Finale TF Lady Challenge.