sunday-18092019

De Sunday Special van: 18-09-2019

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 18-09-2019
type meeting: Premium Meeting
aantal koersen: 5

totaal beschikbaar prijzengeld: 30.900
beschikbaar voor niet Franse paarden: 20.900
fokpremie voor NL gefokte producten: 1.900


aantal paarden aan de start: 58
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 5

aantal nationaliteiten: 7
deelnemende nationaliteiten: NL, DE, FR, IT, SE, BE, NO


koers van de week: n.v.t.
buitenlandse winnaar(s): Cocomoko, eigenaar: Mw. M. Pouls
snelste winnaar(s): Red Light DC: 1.13,5 / 1609 meter


geschreven door: Ferry Hollander

 

 De koersen

Met drie meetings in één week tijd bood Wolvega afgelopen woensdag een kort programma met vijf koersen. De avond begon met het Championnat d’Été voor de TF Silver Challenge. Achter Dillinger Gentil kende Cocomoko een droomstart vanuit het tweede gelid. Ruud Pools parkeerde in als derde paard binnenkant, kreeg in de eindfase net op tijd ruimte en won met de handen vol. De trainingspupil van Henk Grift profiteerde ooit van een ‘reboost-uitschrijving’ door van de Golden naar de Silver te degraderen omdat hij in zijn laatste vijf starts niet had gewonnen. En nu wint hij de Zomerfinale van Silver!

Voor trainer Age Posthumus uit Koekange was het een succesvolle avond. Allereerst behaalde For Ever zijn eerste monté-zege met Sytske de Vries na vele plaatsgelden in dit genre. De laatste keer gaf hij zich niet helemaal op een natte baan, nu ging de ruin van Willem Swart beresterk. Hij weerhield Ultra Tivoli die afgelopen winter Zauni al eens bedwong. Dat zegt genoeg! In de laatste koers sloeg Jaap van Rijn toe met stalgenoot Globuline d’Erpion. Voor de pas driejarige Française betekende het haar eerste zege. De merrie van Jan Glas klampte goed aan bij L’amour en John Butcher, die ze vlak voor de finish op speed klopte.

De mijlskoers werd gewonnen door Red Light DC en Jeffrey Mieras. De combinatie kwam voor het eerst in actie met een zogenaamde ‘Spyder Bike’, een sulky die door een andere gewichtsverdeling van de pikeur meer stuwt. Mieras parkeerde in achter de nog sneller vertrekkende Ignacio, zag Regiment onderweg overnemen en greep zijn kans in de slotfase. De ruin van de Familie van Oostrum zette goed door.

En Carel Roodenrijs maakte niet voor niks de reis van Duindigt naar Wolvega. ‘Zijn’ Graham Convital won weer met André Bakker. Ook de kleinzoons van eigenaar Arie Abspoel waren getuigen. André wilde zich niet laten insluiten en koos daarom al vroeg het tweede spoor. Rob van Toor maakte driedik terrein goed met Un Nuovo Bigi waardoor Graham alsnog een mooie rug kreeg. Uiteindelijk moest het fokproduct van Gerard Molhoek hem driedik passeren met een sterke zege als resultaat.


 

 De koers van de week: n.v.t.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Koers:
Winnende combinatie:

1  -  Championnat d'Ete

Cocomoko / Ruud Pools

 

2  -  Prix Arlington Dream

For Ever / Sytske de Vries

 

3  -  Prix Dijon

Red Light DC / Jeffrey Mieras

 

4  -  Prix Propulsion

Graham Convital / Andrë Bakker

 

5  -  Prix Havens

Globuline d'Erpion / Jaap van Rijn

 

 

 De beste indrukken van de avond

Cocomoko

Lag de hele weg derde paard binnenkant en moest bidden voor ruimte. Het gaatje kwam pas bij het uitkomen van de laatste bocht maar toch wist de volle broer van Timoko makkelijk te winnen!

Red Light DC

Koerste de laatste tijd ongelukkig maar zat nu eens niet hopeloos ingesloten. De vosruin zocht met nog vijfhonderd meter te gaan Regiment op en won na een prachtig duel!

Graham Convital

Het Paradepaard van Duindigt won zijn derde koers op Victoria Park uit vier starts! De machtige draver van Arie Abspoel vormt een goede combinatie met André Bakker.

 

 Om te onthouden

Baladin Williams

Maakte zijn rentree na lang met zijn draf te hebben gekwakkeld. De oogappel van Jaap Fikse kreeg meteen het dodenspoor voor de kiezen maar maakte een geweldige indruk met een derde plaats!

Fenia Royale

Deze Franse merrie is terug bij trainer Jeroen Offeringa voor wie ze anderhalf jaar geleden een koers op Le Touquet wist te winnen. Bij haar rentree haalde ze over de mijl drie seconden van haar record af!

Golden Avenue

Zat vast achter koploper Hindy Heikant die enigszins stilviel. Minnema slalomde nog naar een derde plaats. De trots van de familie kan veel meer dan presteren op gras alleen!

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

De volgende meeting van Victoria Park is op zaterdagavond 21 september. Dan staat in Wolvega de 11e editie van de Frisian Ascot Day op het programma met ondermeer de Derby der Vierjarigen en de Beursgenoten Marathon! De eerste koers begint om 18.00 uur.