sunday-18022019

De Sunday Special van: 18-02-2019

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 18-02-2019
type meeting: Lunchmeeting
aantal koersen: 6

totaal beschikbaar prijzengeld: 23.100
beschikbaar voor niet Franse paarden: 12.100
fokpremie voor NL gefokte producten: 1.100


aantal paarden aan de start: 51
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 4

aantal nationaliteiten: 6
deelnemende nationaliteiten: NL, DE, FR, IT, BE, SE


koers van de week: n.v.t.
buitenlandse winnaar(s): Brio de Janeiro, eigenaar: J. Coorevits
snelste winnaar(s): Happy Hollandia: 1.13,8 / 1609 meter


geschreven door: Ferry Hollander

 

 De koersen

Zes koersen, stralend lenteweer en vakantietijd. Het waren de ingrediënten voor een mooie lunchmeeting afgelopen maandagmiddag. Robin Bakker was met twee zeges de man van de dag. Hij had vooraf reeds verwachtingen van Brio de Janeiro. “Vanwege een blessure heeft hij nog weinig winsom maar dit is echt een goed paard. De laatste keer werden we aan de overkant van de benen gereden, anders hadden we toen al een koers gewonnen. Gelukkig heeft Luc Roelens nog een keer de moeite genomen om de reis te maken vanuit België. We kloppen Dito Quick en komen naar huis in 1.12 met een laatste kilometer in 1.13,5. Dat is prima!”

Ook over Major Brown was de pikeur uit Blauwhuis erg te spreken. “Ik nam de kop en mocht overgeven van Appie. We kregen pas ruimte bij het uitkomen van de laatste bocht maar hij finishte heel sterk.” Voor eigenaar Richard Verburg was dit het droomscenario. Zijn oogappel had vier maanden niet gelopen doordat hij niet kon aarden in Zweden. Terug op het thuishonk in Oranjewoud kunnen we weer veel van hem verwachten.

De stal van Hugo Langeweg scoorde ook een dubbel. Finn Verkaik gaf een show weg met Happy Hollandia. Na een snelle start met startnummer acht klampte ze aan bij Vivien Gar die het tempo hoog hield. Vlak voor de laatste bocht trok Finn uit en reageerde Happy attent. Ze bleven makkelijk voorop tegen een aanstormende Gipsy Starlake.

Inez Alki luisterde haar rentree op met een overwinning. De merrie die vorig jaar tot de top van haar jaargang behoorde was in de laatste bocht erg op één lijn maar won wel. Volgens Jaap van Rijn deed ze dat op haar klasse. Er is echter wel ruimte voor verbetering en dat belooft voor de vierjarigen klassiekers.

Cees Kamminga behield zijn hoge winstpercentage in 2019. Hij sloeg opnieuw toe met Do You Love Me die dit keer op de proef werd gesteld door Confidential Bond. Laatstgenoemde kreeg twintig meter voorsprong en hield een hoog tempo aan kop. Do You Love Me schoof op en ging met nog achthonderd meter te gaan vol in de aanval. Hij streek neer op de leider van het eerste uur en won met driekwart lengte. De TF Golden Finale op woensdag 13 maart zou wel eens de kroon op het werk kunnen zijn voor Do You Love Me. Daarna volgt wellicht een uitstapje naar Frankrijk.

De laatste koers werd gewonnen door Iris de l’Iton en Micha Brouwer, die zich op 19-jarige leeftijd knap manifesteert in de top van het rijdersklassement. De vierjarige ruin liep dit keer met een ander check waardoor hij bij de start wel dravend aan de race begon. Micha ging van eigen kracht uit, gaf de kop niet over en won in een snelle 1.16,8.


 

 De koers van de week: n.v.t.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Koers:
Winnende combinatie:

1  -  Prix ITS-Trot.com

Brio de Janeiro / Robin Bakker

 

2  -  Prix Haras de Ginai

Do You Love Me / Cees Kamminga

 

3  -  Prix Betterday.nl

Happy Hollandia / Finn Verkaik

 

4  -  Prix de Reims

Major Brown / Robin Bakker

 

5  -  Prix La Capelle

Inez Alki / Jaap van Rijn

 

6  -  Prix d'Amiens

Iris de l'Iton / Micha Brouwer

 

 

 De beste indrukken van de avond

Brio de Janeiro

De trainingspupil van Luc Roelens begon rustig maar kwam na een kilometer aan kop. Liep voor het eerst zonder ijzers en stuntte door Dito Quick van zich af te houden!

Do You Love Me

Moest aan de bak tegen enkele goede paarden in het eerste band maar voldeed aan alle verwachtingen. Hij bleef in zijn vierde start op Victoria Park ongeslagen!

Happy Hollandia

Mijlen met startnummer acht is geen makkelijke opgave. De roodschimmel had een bliksemstart, parkeerde onderweg in achter de koploper en won ijzersterk!

 

 Om te onthouden

Apache Jeloca

Had een fout van start af en zag zo zijn voorgift als sneeuw voor de zon verdwijnen. Liep daarna nog een sterke koers en tikte als derde af!

Gipsy Starlake

Werd na zijn rentree voor de vierde maal tweede. Had het niet getroffen met het tweede gelid over de mijl en moest met nog achthonderd meter te gaan van de laatste plaats komen. De ruin van de Starlake Stable is toe aan een overwinning!

Harenne F Boko

Probeerde het opnieuw vanuit het dodenspoor en streed knap mee om de overwinning. Maakte helaas een galoppade vlak nadat het dichttrekhoofdstel werd getrokken…

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

De volgende meeting van Victoria Park is op vrijdagavond 22 februari. Dan worden er vanaf 18.22 uur vijf koersen verreden. Hoogtepunten zijn de Finale van de Boko Champions Challenge en de Revanche van de Payday Winner Challenge. Daarna gaan de poorten in Wolvega weer open op woensdagavond 27 februari.