sunday-15022019

De Sunday Special van: 15-02-2019

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 15-02-2019
type meeting: Premium Meeting
aantal koersen: 4

totaal beschikbaar prijzengeld: 25.300
beschikbaar voor niet Franse paarden: 8.800
fokpremie voor NL gefokte producten: 800


aantal paarden aan de start: 38
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 2

aantal nationaliteiten: 5
deelnemende nationaliteiten: NL, DE, FR, IT, BE


koers van de week: Finale Merwestaal Talent Challenge
buitenlandse winnaar(s): Destrier Atout, naam eigenaar: Mw. M. Pouls
snelste winnaar(s): Bonefish Life: 1.15,9 / 2600 meter


geschreven door: Ferry Hollander

 

 De koersen

Met twee meetings per week is de agenda van Victoria Park druk bezet. In februari, de kortste maand van het jaar, staan er acht meetings geprogrammeerd. Dat resulteerde vrijdag in vier koersen. Veel mensen kozen ervoor om online mee te kijken en in te zetten, de wedomzet was in verhouding onveranderd goed!

De koersen die verreden werden, waren stuk voor stuk de moeite waard. Zed Gifont won de ‘Koers van de Week’ met Rick Ebbinge: de finale van de Merwestaal Talent Challenge.

De overige drie draverijen waren uitgeschreven voor Trotteur Francais. In de eerste koers klopte Bonefish Life grootverdieners als Unero Montaval, Dhikti Vedaquais en Ustang Ludois. Laatstgenoemde draafde onregelmatig weg uit het hand en werd vroegtijdig uitgeschakeld. Bonefish Life parkeerde in achter de goed begonnen Classic Word, die onderweg werd afgelost door Sven Hoste en Unero Montaval. De Belgische gast had zijn pupil weer goed in orde. Na een oogbehandeling bleef hij eindelijk weer eens draven en dan blijkt hoe goed hij is. Bonefish Life kreeg vlak voor de laatste bocht ruimte, ging driedik en vloog naar de koploper toe. Cees Kamminga won de tweestrijd.

In de koers over 3100 meter was Aparte heel goed weg. Bleuet d’Airou zette hem onderweg onder lichte druk waardoor er tempo in de koers bleef. Hij sprong de laatste keer overzijde maar de paarden achter hem waren hem dankbaar voor zijn bewezen diensten. Destrier Atout schoof door naar voren met Jaap van Rijn. De draver die tijdens het Prix d’Amerique-weekend nog in actie kwam op Vincennes klampte zich nog even vast aan Aparte en won uiteindelijk in een fraaie tweestrijd.

De Lady Challenge werd gewonnen door Dona de Vrie en Stefan Schoonhoven. De merrie heeft een voorkeur voor de middenafstand maar als ze onderweg opgeborgen kan worden dan is 2600 meter ook geen probleem. Ze lag onderweg derde paard binnenkant achter Comete de Baffais en Belle Bonanza. Honderd meter voor de finish ontstond er binnendoor ineens ruimte en daar profiteerde Dona de Vrie van. Ze sprintte naar de zege in een spannende slotfase met drie paarden op één lijn!


 

 De koers van de week: Finale Merwestaal Talent Challenge

De daadwerkelijke finale liet even op zich wachten door twee valse starts. Vooral voor de nerveuze Fortuna Phyt’s was dat nadelig. De Franse merrie nam direct de leiding en hield een constant tempo aan kop. Henri mon Ami maakte een galoppade in de eerste bocht en ook Ismael F Boko kon de draf er niet onder houden. Fullrich v Assum had de rug van Fortuna Phyt’s te pakken en de favoriet Zed Gifont kreeg het dodenspoor voor de kiezen. De zoon van Manofmanymissions schoof langzaam op naar voren en nam Ivar mee in zijn slipstream. Fortuna Phyt’s bracht het veld nog wel de laatste rechte lijn in maar had haar krachten reeds verspeeld. Zed Gifont nam over en zette na een sterke koers fantastisch door. Kreeg nog een aanval van Fullrich v Assum maar pareerde die knap. Derde werd Ivar voor Red Light DC en Fortuna Phyt’s. Op vrijdag 1 maart wordt de Revanche verreden. Wordt dat een herhaling van zetten?

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Koers:
Winnende combinatie:

2  -  Prix Ustang Ludois

Bonefish Life / Cees Kamminga

 

2  -  Finale Merwestaal Talent Challenge

Zed Gifont / Rick Ebbinge

 

3  -  Prix Cocktail du Biwetz

Destrier Atout / Jaap van Rijn

 

4  -  Prix Vinochka

Dona de Vrie / Stefan Schoonhoven

 

 

 De beste indrukken van de avond

Bonefish Life

De ruimte die hij de vorige keer niet kreeg was er nu wel. De oogappel van Henk de Boer won tegen enkele toppaarden en is klaar voor de Winterfinale!

Zed Gifont

Bleef ongeslagen in zijn derde levensstart. Kreeg de koers zeker niet cadeau maar de draver van de Familie Knipscheer overtuigde vanuit het dodenspoor!

Destrier Atout

De trainingspupil van Henk Grift stond veel lichter dat normaal en wist dat voordeel om te zetten in een overwinning!

 

 Om te onthouden

Volcan d'Espoir

Ging verrassend goed mee in dit geweld! De voshengst werd na een goede start vierde met Danny den Dubbelden.

Fullrich v Assum

Kreeg een mooi parcours achter de leider en finishte geweldig! De merrie van Stal Meiden van Assum gaf de ‘onklopbare winnaar’ Zed Gifont nog knap partij.

Aparte

Maakte na anderhalf jaar zijn rentree op de piste! De ruin van Patrick Davidson leek direct op weg naar een overwinning. Dat lukte net niet maar in de nabije toekomst zal daar verandering in komen.

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

De volgende meeting van Victoria Park is op maandag 18 februari. Vanaf 12.10 worden er zes lunchkoersen verreden. Daarna doen we onze poorten weer open op vrijdagavond 22 februari.