sunday-14082020

De Sunday Special van: 14-08-2020

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 14-08-2020
type meeting: Lunchmeeting
aantal selectieproeven: 6

totaal beschikbaar prijzengeld: 22.900
beschikbaar voor niet Franse paarden: 15.400
fokpremie voor NL gefokte producten: 1.400


aantal paarden aan de start: 61
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 10

aantal nationaliteiten: 6
deelnemende nationaliteiten: NL, DE, FR, SE, BE, IT


selectieproef van de week: Championnat des Sprinters
buitenlandse winnaar(s): Geen
snelste winnaar(s): Ids Boko: 1.11,1 / 1609 meter


geschreven door: Ferry Hollander

 

 De selectieproeven

Met zeven trainingssessies en zes selectieproeven was het afgelopen vrijdag druk op Victoria Park. Voor tien uur ‘s ochtends hadden twaalf tweejarigen hun startbewijs al bemachtigd! Onder goede weersomstandigheden werden toptijden gerealiseerd. Ids Boko verbeterde het baanrecord over de mijl in de ‘Koers van de Week’ en verder sneuvelden er ook veel persoonlijk records.

In het programma voor Trotteur Francais rolden er ook snelle tijden uit de bus. Bijvoorbeeld in de Bronze Challenge waar Greatman de Busset freewheelend won in 1.14,3 over 2600 meter. Flevo Renka deed zijn best maar sprong in het heetst van de strijd. Anders was hij tweede geweest in een lang gerekt veld. Beide paarden zijn goed genoeg om straks de kost binnen hun eigen landsgrenzen te verdienen. In de laatste selectieproef sloeg Jaap van Rijn opnieuw toe voor de stal van Hugo Langeweg junior. Derby-winnaar John King Boko was opnieuw verbeterd en won na lang kopwerk.

De overwinning van Droit au Coeur in de Silver Challenge was ook imponerend. De vosruin stond altijd bekend als grillig maar won voor trainer Jeroen Engwerda al zes keer in zeven starts. Na een koers vanuit het veld sloeg hij toe in de laatste achthonderd meter. De zoon van Scipion du Goutier moet longen als blaasbalgen hebben want ook na 3100 meter was hij moeilijk af te stoppen. In de Victoria Park-historie was dit de tweede keer dat een koers over 3100 meter met autostart verreden werd. Vorig jaar was die opdracht een prooi voor Dalton du Demon. Deze variant zal in het vierde kwartaal van 2020 in alle TF-Challenges terugkomen om net zoals in Zweden nog meer variatie aan te brengen in de uitschrijvingen. Ook zullen er enkele mijlskoersen geprogrammeerd worden voor Trotteur Francais.

Droit au Coeur maakte Rick Ebbinge zijn hattrick vol. Eerder op de dag sloeg de Wereldkampioen toe met twee debutanten: Hokus d’Hertals en King Louie. Beide driejarigen rukten onderweg op in het dodenspoor en wonnen met veel vertoon van macht. Hokus d’Hertals is goed genoeg voor Frankrijk terwijl King Louie klassieke aspiraties zal hebben. De Nederlandse ruin is een volle broer van Gustafson en Hurricane en won direct in 1.16,0!


 

 De selectieproef van de week: Championnat des Sprinters

Er stond nogal wat geweld in deze mijlskoers. Vooraf werd gespeculeerd of één van de negen deelnemers het baanrecord van Your Love Lois kon verbreken. En dat gebeurde ook! De outsider Ids Boko vertrok aan 19 tegen 1 maar scherpte de voormalige toptijd van 1.11,2 wel met één-tiende aan. Super Queen C vertrok als snelste met startnummer twee en zag Inspector Bros al snel langszij komen. Maar nog voordat de eerste bocht gerond was nam Mister F Daag het initiatief. Durk M Boko kreeg geen positie en moest buitenom zelf het vuile werk opknappen terwijl het tempo hoog bleef. Hij vormde uiteindelijk de ideale rug voor Ids Boko die met een waanzinnige dosis speed wist te winnen. Robin Bakker had het dichttrekhoofdstel onbenut gelaten en dat schept verwachtingen voor Ids zijn komende koersen! Inspector Bros werd tweede voor Mister F Daag, Durk M Boko en Flavius.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Selectieproef:
Winnende combinatie:

1  -  Prix Huybers.com

Hokus d'Hertals / Rick Ebbinge

 

2  -  Prix Tjaarda.nl

King Louie / Rick Ebbinge

 

3  -  Prix LeTrot.com

Greatman de Busset / Jaap van Rijn

 

4  -  Prix Equidia.fr

Droit au Coeur / Rick Ebbinge

 

5  -  Championnat des Printers

Ids Boko / Robin Bakker

 

6  -  Prix Berlin Mariendorf

John King Boko / Jaap van Rijn

 

 

 De beste indrukken van de avond

Hokus d'Hertals

Een Franse driejarige die bij zijn debuut vanuit het dodenspoor wint in 1.15,3. Dat is veelbelovend!

Greatman de Busset

Deze Franse groeibriljant vestigde een nieuw persoonlijk record van 1.14,3 over 2600 meter! Achter de oogappel van Ecurie Viva Hollandia snakte iedereen naar adem.

Ids Boko

Een jaar na zijn grote successen in Parijs leverde hij weer een huzarenstukje af. De crack van de Running Stable liep vanuit het tweede gelid een nieuw baanrecord over de mijl!

 

 Om te onthouden

Jaguar v Assum

Kwam na een forse startfout alsnog als derde over de streep. De Timoko-zoon heeft waarschijnlijk onder de 1.15 gelopen!

Hermione de Carel

Deze Ready Cash-dochter van Stable Why Not werd tweede in een kilometertijd van 1.14,7 over 2600 meter. Dat biedt perspectief voor Frankrijk!

Velten Red Red Red

Raakte opgesloten achter John King Boko en kwam met alles over als tweede over de streep. De Finale van de Silver Series is op 5 september in Berlijn. Dan moet hij pieken!

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

De volgende meeting van Victoria Park is op vrijdagmiddag 21 augustus. Eerste start staat gepland om 11.35 uur. Hoofdnummer is de laatste afdeling van de Silver Series.