sunday-13092019

De Sunday Special van: 13-09-2019

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 13-09-2019
type meeting: Lunchmeeting
aantal koersen: 9

totaal beschikbaar prijzengeld: 50.500
beschikbaar voor niet Franse paarden: 34.500
fokpremie voor NL gefokte producten: 4.500


aantal paarden aan de start: 86
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 10

aantal nationaliteiten: 6
deelnemende nationaliteiten: NL, DE, FR, IT, BE, CH


koers van de week: Breeders Crown F/G/H Hengsten & Ruins
buitenlandse winnaar(s): Inspector Bros, eigenaren: R. Thomaskamp / L. Gerrits
snelste winnaar(s): Gustafson: 1.12,6 / 2100 meter


geschreven door: Ferry Hollander

 

 De koersen

Afgelopen vrijdag werd op Victoria Park de eerste editie van de On Track Mixed Sale georganiseerd. De resultaten daarvan zijn te bekijken via de volgende link: www.ontrackmixedsale.nl/veilingresultaat/. Voorafgaand aan de veiling was er Lunchmeeting om je vingers bij af te likken! De negen koersen waren kwalitatief erg goed bezet.

Rick Ebbinge nam voor trainer Jeroen Engwerda vijf koersen voor zijn rekening. De meest lucratieve was de overwinning in het Championnat d’Été (TF Bronze Challenge). Clopin du Boulay werd voor de koers verkocht aan John Maurix die gelijk met zijn neus in de boter viel. De amateurrijder die ervan droomt om met zijn nieuwe aankoop Frankrijk door te reizen zag dat Clopin goed van start was gegaan. Hij kwam op de rug van de koploper Felicio du Joamax en won met een mooie eindsprint toen er ruimte kwam.

De Familie Maurix is eveneens eigenaar van Zachary Font, een vierjarige Italiaan die vorig jaar oktober reeds kwalificeerde. Nu maakte hij zijn debuut en dat zag er indrukwekkend uit. Hij freewheelde naar de zege in 1.15,0 met een laatste vijfhonderd meter in 1.12,6! Ebbinge won ook van start tot finish met Zion Font die na een korte pauze weer messcherp aan de start verscheen. De ruin van Patrick Davidson en Bauke Bakhuizen heeft deze winter een mooi programma in Wolvega en zou ook over de grens kunnen kijken.

De overwinning van Indigo was zo mogelijk nog indrukwekkender. De vosruin werd na een blessure teruggekocht door fokker Patrick Davidson en verbetert per start. Casper Veldink en Ralf Dekker doen vanaf het begin mee en zagen de zoon van Quick Wood nu winnen in 1.13,8! De vijfde zege behaalde Ebbinge met Gustafson in de Breeders Crown: de ‘Koers van de Week’.

De merrie-afdeling van de Breeders Crown F/G/H werd gewonnen door Highspeed Aresy en Caroline Aalbers die met een goed eindschot de lang leidende C’est la Vie C op de streep achterhaalden. Direct daarna won Inspector Bros met Robin Bakker. De combinatie nam de kop en gaf over aan Massai. In de laatste bocht kozen ze de rug van Jackpot Vrijthout die Massai onderdruk zette. En de bocht uit vloog Inspector Bros over deze twee paarden heen.

In de Golden Challenge werd Cocktail du Biwetz alleen de laatste vierhonderd meter gevraagd en maakte Do You Love Me een startgaloppade. Daardoor kon een verrassing niet uitblijven. Duivelskunstenaar Jos Verbeeck haalde uit met Apache Jeloca die op de finishfoto Almeric du Clos net voorbij was. De winnende ruin is in bezit van Wim Hendriks en André Wallenburg.

De laatste koers werd gewonnen door Harenne F Boko. Micha Brouwer wilde het per se van kop af proberen en Jeffrey Mieras had dezelfde plannen met Fury di Mucho. In een hevig duel met tussentijden van 1.12 en 1.13 leken beide paarden met hun krachten te smijten maar Harenne F Boko hield knap stand. Hij schudde zijn belager van zich af en had genoeg over om de rest op afstand te houden!

 


 

 De koers van de week: Breeders Crown F/G/H Hengsten & Ruins

Met slechts zes deelnemers was de Breeders Crown toch een koers om naar uit te kijken! Gustafson nam met startnummer één de kop en zag Hambo Transs R en Flavius direct meetrekken in zijn slipstream. Hooters USA was ook goed begonnen maar kreeg geen positie. Hugo Langeweg junior besloot om zich af te laten zakken en kon inparkeren als vijfde paard binnenkant achter Fabio Bianco en voor stalgenoot Flashback. De laatste keer overzijde ging het spel op de wagen. Fabio Bianco ging naar het tweede spoor en Hambo Transs R ging voor hem uit. In een razendsnelle slotfase bleef Gustafson knap voorop tegen een aandringende Hambo Transs R. De laatste vijfhonderd meter werd geklokt in 1.108,4! Flavius zat vast en werd derde. Hij leek nog een kleine versnelling over te hebben als er een gaatje was gekomen. Fabio Bianco werd vierde voor Hooters USA en Flashback.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Koers:
Winnende combinatie:

1  -  Prix On Track Mixed Sale

Zion Font / Rick Ebbinge

 

2  -  Prix Dilling Design

Indigo / Rick Ebbinge

 

3  -  Prix Coup Droit

Apache Jeloca / Jos Verbeeck

 

4  -  Championnat d'Ete

Clopin du Boulay / Rick Ebbinge

 

5  -  Prix Wensink

Zachary Font / Rick Ebbinge

 

6  -  Breeders Crown FGH Merries

Highspeed Aresy / Caroline Aalbers

 

7  -  Prix Victoriaparkwolvega.nl

Inspector Bros / Robin Bakker

 

8  -  Breeders Crown FGH hengsten en ruins

Gustafson / Rick Ebbinge

 

9  -  Prix Hans Sinnige

Harenne F Boko / Micha Brouwer

 

 

 De beste indrukken van de avond

Indigo

Won voor de derde maal op rij. Hij liep voor het eerst op aluminiumijzers en bedwong de beginnersklasse in 1.13,8!

Gustafson

Na overwinningen op Vincennes, in de Bild-Pokal en in de GP Stad Waregem konden we in Wolvega weer genieten van deze crack. Hij moest vechten tegen Hambo Transs R maar bleef voorop in een slotfase van 1.08,4!

Harenne F Boko

Nam de kop met startnummer acht, werd de hele weg onderdruk gezet en won imponerend. Zo goed hebben we de voormalig seriewinnaar van Stal Payday nog niet gezien!

 

 Om te onthouden

Almeric du Clos

Van grasbanen naar de Champions League en met een lipdikte geklopt worden voor de winst. De Franse ruin is negen jaar oud en verbeterde zijn record  van 1.16,1 naar 1.14,4!

Bella del Sol

Verraste vriend en vijand door samen met de twee favorieten weg te lopen bij het veld. De merrie brak brutaal in en werd tweede achter Zachary Font!

Fleur Starlake

Ging als eerste het dodenspoor in, kreeg alsnog een ruggetje en werd derde achter hele goede paarden. Ze heeft inmiddels weer twee starts in de benen en staat er binnenkort weer!

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

De volgende meeting van Victoria Park is aankomende woensdagavond 18 september. Dan worden er vanaf 18.30 uur vijf koersen verreden. De zaterdag daarna is het Frisian Ascot Day!