sunday-11092020

De Sunday Special van: 11-09-2020

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 11-09-2020
type meeting: Lunchmeeting
aantal selectieproeven: 5

totaal beschikbaar prijzengeld: 51.200
beschikbaar voor niet Franse paarden: 46.200
fokpremie voor NL gefokte producten: 4.200


aantal paarden aan de start: 40
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 8

aantal nationaliteiten: 5
deelnemende nationaliteiten: NL, DE, FR, IT, SE


selectieproef van de week: Breeders Course Tweejarigen (Halve Finale)
buitenlandse winnaar(s): Geen
snelste winnaar(s): Heres Beuckenswijk: 1.12,5 / 2100 meter


geschreven door: Geert Koops

 

 De selectieproeven

De vroege lunchmeeting van Victoria Park begon al om kwart over elf. Vijf koersen waarvan de Derby de Vierjarigen en de Breeders Course er bovenuit sprongen. De outsider Jack Hanover haalde verrassend uit in de Derby der Vierjarigen terwijl All in Love haar favorietenrol waarmaakte in de Breeders Course.

In de Derby leek het op voorhand te gaan tussen Jonah Vredebest, de enige merrie in het veld,  en het Langeweg-duo Jank Summerland en John King Boko. Het zou anders lopen. Jonah Vredebest nam het initiatief voor Jowie Jo, Jank Summerland en John King Boko. Rick Ebbinge onderhield een gezapig tempo want de eerste kilometer ging op een voet van 1.17. Dat vond Hugo Langeweg jr. te gortig en die ging met nog een ronde te gaan in de aanval en streek neer op Jonah Vredebest. Die had inmiddels haar versnelling ingezet waardoor het veld in tweeën brak. Jack Hanover had even moeite met die versnelling, tussentijd 1.10, maar ging aan de binnenkant slim naar voren. Jonah Vredebest kwam als leidster de laatste rechte lijn in, maar dat was ook het moment dat Jack Hanover de ruimte kreeg en naar een betrekkelijk eenvoudige overwinning sprintte voor Jank Summerland, Jonah Vredebest en John King Boko; winnende tijd 1.14,8a-2100 meter

Iris de L’Iton sloeg toe in de Prix Victoriaparkwolvega.nl. De ruin van Bas Crebas werd door Tom Kooyman naar een ijzersterke overwinning geleid en bleef in 1.13,8a-2100 meter voor Happy Hollandia, Ideaal en Hidde Greenwood. Rick Ebbinge maakte met Droit au Coeur zijn favorietenrol waar in de Prix Coup Droit. De vosruin kwam in de laatste bocht bij de leidende Dalton du Demon die plotseling wegsprong. Droit au Coeur vervolgde zijn weg en won onaangevochten in 1.15,5a-2600 meter. De laatste winnaar van de dag was zeker niet de minste. Hugo Langeweg jr. gaf een fraaie demonstratie met Heres Beuckenswijk die na 350 meter koers de leiding in handen gaf en deze niet meer zou afstaan. In een moordend tempo legde de ruin het veld zijn zwijgen op om in een nieuw record van 1.12,5a-2100 meter de koers winnend af te sluiten. Flavius werd tweede voor SJ’s Junior C.


 

 De selectieproef van de week: Breeders Course Tweejarigen (Halve Finale)

Een fraai debuut van All in Love. De tweejarige merrie van Dion Tesselaar maakt haar verwachtingen helemaal waar in de Breeders Course en won bij haar debuut in een baanrecord voor tweejarigen van 1.14,3a-1609 meter.  Tesselaar nam geen enkel risico in de openingsfase en liet de kop aan Gigi Barosso terwijl Let it be VP foutief was. De eveneens sterk gestarte Levi Boko stormde samen met Gigi Barosso door de eerste bocht en nam het initiatief over; opening 1.13,5. All in Love ging gelijk naar het tweede spoor en zocht de leider op die zij in de voorlaatste bocht passeerde. Let it be VP was opnieuw foutief en werd uitgeschakeld. Ook Levi Boko sprong even later in kansrijke positie weg waardoor All in Love en Gigi Barosso het onderling gingen uitmaken. Laatstgenoemde finishte goed, maar vormde nimmer een serieus gevaar voor All in Love die overtuigend zegevierde in een prachtige tijd van 1.14,3a-1609 meter. Gigi Barosso werd tweede voor Faith Trot en Lacoste Star. Dion Tesselaar was verheugd met het resultaat. ,,Zij moest wel wat doen, maar zij  kwalificeerde goed, dus dat gaf wel vertrouwen. De laatste keer liep zij de laatste helft in 1.13, op een hele goede manier, dus ik dacht, ik rijd maar lekker door”, vertelde Dion over de merrie die gekocht is in Berlijn. Een koers in Berlijn en de Breeders Crown zijn waarschijnlijk de volgende starts voor de dochter van Readly Express.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Selectieproef:
Winnende combinatie:

1  -  Breeders Course Tweejarigen

All In Love / Dion Tesselaar

 

2  -  Derby des 4 ans

Jack Hanover / Rob de Vlieger

 

3  -  Prix Victoriaparkwolvega.nl

Iris de l'Iton / Tom Kooyman

 

4  -  Prix Coup Droit

Droit Au Coer / Rick Ebbinge

 

5  -  Prix Mille Fleurs

Heres Beuckenswijk / Hugo Langeweg jr.

 

 

 De beste indrukken van de avond

All in Love

All in Love maakte een prachtig debuut. De tweejarige merrie begon rustig maar had een hele sterke slotronde in de benen en won fraai in een nieuw baanrecord voor tweejarigen.

Jack Hanover

Jack Hanover bezorgde Rob de Vlieger zijn vierde Derbywinst bij de vierjarigen. Even had de hengst moeite met de versnelling maar hij zette in de laatste vierhonderd meter enorm door en won het ruim.

Heres Beuckenswijk

Heres Beuckenswijk bewees dat hij het, na zijn tweede plaats in 1.12,7a-2100 meter achter Fabio de Pervenche, ook op eigen kracht kan. Zette een indrukwekkende prestatie neer door met achteloos gemak in een nieuw record van 1.12,5a-2100 meter te zegevieren.

 

 Om te onthouden

Gigi Barosso

Gigi Barosso liep een puik debuut. De merrie lag in de Breeders Course achter Levi Boko. Toen die voor haar wegsprong reageerde zij nauwelijks en klampte zij aan bij de leider. Ging in de slotfase heel goed door. Pakte met deze tweede plaats een startbewijs voor de Breeders Course-finale op Jägersro.

Ideaal

Ideaal trok mee aan de binnenkant in een door Iris de l’Iton gewonnen koers. Had een goede einsprint in de benen. Kan binnenkort een keer winnen.

Dalton du Demon

Dalton de Demon ging sterk aan kop, maar de zevenjarige ruin van Michel Rothengatter sprong plotseling weg in de laatste bocht. Liep hierdoor een plek bij de eerste twee mis.

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

Vrijdag 18 september wordt er weer gekoerst op Victoria Park Wolvega. Naast de verschillende challenges staat de Breeders Crown G/H/I op het programma. Op voorhand twee interessante koersen met ruim acht mille prijzengeld per koers. De lunchmeeting begint om 11.45 uur.