sunday-11022019

De Sunday Special van: 11-02-2019

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 11-02-2019
type meeting: Lunchmeeting
aantal koersen: 3

totaal beschikbaar prijzengeld: 14.300
beschikbaar voor niet Franse paarden: 14.300
fokpremie voor NL gefokte producten: 1.300


aantal paarden aan de start: 27
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 2

aantal nationaliteiten: 6
deelnemende nationaliteiten: NL, DE, FR, IT, BE, SE


koers van de week: n.v.t.
buitenlandse winnaar(s): Geen
snelste winnaar(s): Harrison Boko: 1.16,3 / 2100 meter


geschreven door: Ferry Hollander

 

 De koersen

Afgelopen maandag werd er een lunchmeeting verreden op Victoria Park. Zowel in Frankrijk als in Nederland ging er veel geld door de kassa’s.

Harrison Boko vertrok in de eerste koers als favoriet, maar toch wilde Rick Wester niet te hoog van de toren blazen. “Onze jonge paarden zijn behoorlijk ziek geweest en de oudere paarden hebben daar ook wat van meegekregen. Ze vallen de afgelopen weken allemaal tegen in de koers, maar deze ging gelukkig erg strak.” Harrison Boko is een vijfjarige Zweedse hengst en in het beste geval gaat hij dit jaar een uitstapje maken naar zijn vaderland. “Dat is inderdaad ons doel maar voorlopig moet hij zich nog verder ontwikkelen. Dat kan prima in Wolvega. Vorig jaar liep hij al regelmatig 1.16-tijden maar maakte hij het nooit echt af. Nu hij sterker is geworden kan hij het beter overbrengen.”

Ook Michel Rothengatter hield vooraf een slag om de arm met Hunter Montana. De draver die in zijn eerste vijf levensstarts ongeslagen bleef was weer toe aan een zege. Doordat Hindy Heikant in de eerste bocht haar kansen vergaloppeerde bleef er een overzichtelijk veld over van vijf paarden. Rothengatter bekeek het van achteraf en ging halverwege de laatste bocht naar het derde spoor. De zoon van Quick Wood won uiteindelijk met een goede eindsprint, een genot om naar te kijken! Volgens zijn trainer voelt hij echter nog niet aan zoals voorheen. Er is dus ruimte voor verbetering.

In de laatste koers behaalde Inforgettable de eerste zege uit haar prille loopbaan. Robin Bakker was goed uit de startblokken gekomen met de trainingspupil van Appie Bosscha. Ze kon inparkeren achter Nazeer en klampte zich aan hem vast. De laatste hoek uit was Inforgettable de enige die Nazeer kon bijbenen. Laatstgenoemde ging helaas van de benen wat de weg vrij maakte voor Inforgettable. Zij won ruim! De vierjarige merrie die pas eind juli werd geboren heeft in drie starts enorm veel geleerd.


 

 De koers van de week: n.v.t.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Koers:
Winnende combinatie:

1  -  Prix Mons

Harrison Boko / R. Wester

 

2  -  Prix Son Pardo

Hunter Montana / M.F. Rothengatter

 

3  -  Prix Berlin Mariendorf

Inforgettable / Robin Bakker

 

 

 De beste indrukken van de avond

Harrison Boko

De Zweedse hengst maakte een prima rentree en deed dat voor zijn nieuwe eigenaar Patrick Davidson. Werd vanuit het veld gereden en bleek in de laatste vijfhonderd meter een maatje te groot voor de rest!

Hunter Montana

Ging terug van huis uit en won dankzij een geweldige eindsprint. De oogappel van Bob Kuijper is op de weg terug!

Inforgettable

Het fokproduct van Hans Sinnige en Iris Kopp verbetert per start. Had een doorslag doordat de koploper wegsprong maar finishte zelf ook geweldig!

 

 Om te onthouden

Harley D Energy

Kwam weer voor het eerst in actie na een korte afwezigheid. Leek de laatste bocht afstand te nemen van het veld maar moest toch genoegen nemen met plek twee. Zal de volgende keer een stuk scherper zijn!

Image Expo

Liep voor het eerst met dichttrekhoofdstel en reageerde daar goed op. De vosmerrie van Jan-Henk Janssen won de sprint van het peloton!

Nazeer

Zag er onderweg erg strak uit maar maakte een galoppade in winnende positie… De Love You-zoon gaat zijn talent sowieso een keer verzilveren!

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

De volgende meeting van Victoria Park is op vrijdag 15 februari. Dan staat ondermeer de Finale van de Merwestaal Talent Challenge op het programma. Eerste start valt om 18.22 uur. Op maandag 18 februari worden er zes koersen verreden vanaf 12.10 uur.