sunday-10072020

De Sunday Special van: 10-07-2020

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 10-07-2020
type meeting: Premium meeting
aantal selectieproeven: 6

totaal beschikbaar prijzengeld: 32.200
beschikbaar voor niet Franse paarden: 13.200
fokpremie voor NL gefokte producten: 1.200


aantal paarden aan de start: 62
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 14

aantal nationaliteiten: 7
deelnemende nationaliteiten: NL, DE, FR, SE, IT, US, BE


selectieproef van de week: Prix Bold Eagle
buitenlandse winnaar(s): geen
snelste winnaar(s): Cocktail du Biwetz, 1.14,8, 2.600m


geschreven door: Albert Dilling

 

 De selectieproeven

Afgelopen vrijdag heropende Victoria Park Wolvega haar deuren voor publiek. Onder een strikt protocol konden de drafsportliefhebbers weer live genieten van de paarden op de Friese drafbaan. Het was even wennen aan deze nieuwe setting maar na afloop van de meeting mogen we gerust stellen dat deze eerste meeting met publiek bijzonder goed verlopen is. De bezoekers hielden zich keurig aan de voorschriften en de paarden deden wat er van hen verwacht werd en dat leverde een mooie meeting met prachtige sport op. Jaap van Rijn en Rick Ebbinge scoorden beiden twee overwinningen terwijl Thomas Bos en Age Posthumus de andere koersen wonnen.

De meeting begon met een mooie open proef voor paarden uit de beginnersklasse waarbij Deon W, Kane Beuckenswijk en Kentucky River bij de wedders op de meeste aanhang konden rekenen! Na de start nam Kentucky River de leiding en kreeg Deon W geen positie. Hierdoor moest Michel Rothengatter zijn Deon W al vroeg in de aanval sturen om alsnog de leiding te krijgen. Dit lukt wonderwel maar hiermee had Deon W al wel veel van zijn krachten verspeeld. De hengst van eigenaar Willem Wals hield stand tot de laatste bocht maar daar was het beste er wel vanaf en nam Kane Beuckenswijk de leiding over. Kentucky River had echter het sterkste eindschot en won de proef vrij eenvoudig voor Kane Beuckenswijk en Duolottatalkin die laat ruimte kreeg.

De tweede nummer werd een prooi voor Jello W uit de stallen van Hugo Langeweg. De talentvolle, vierjarige Timoko-zoon won bijzonder eenvoudig waarbij hij van start tot finish voorop bleef. Deze keer liet Jello W een kilometertijd van 1.15,5 over 2.100 meter noteren. Het paard won nu drie keer maar lijkt voorlopig nog niet uitgewonnen. Opnieuw een bijzonder talentvolle draver uit Schagerbrug!

Cocktail du Biwetz liet de harten van de liefhebbers weer eens sneller kloppen in de Prix Billie de Montfort, het vierde onderdeel van de avond. De inmiddels achtjarige hengst koerste weer als in zijn beste periode en won het nummer met overmacht. Na een moeizame periode kwam de corona pauze als geroepen voor de Fransman. Cocktail du Biwetz won in 1.14,8!

De grootste verrassing van de meeting kwam voor rekening van Thomas Bos en Jack Hanover. De combinatie won de Wolvega’s Newcomer Trophy aan 88 tegen 1. Doordat de favoriet Jan Alki slechts als zevende finishte zorgde de aankomst in dit onderdeel voor gigantische uitbetalingen op de totalisator. De speler die het kwartet in de juiste volgorde had ingevuld mocht maar liefst 4.270 euro op zijn conto bijschrijven!

Jank Summerland is de afgelopen winter duidelijk sterker geworden. De hengst hervatte in juni het koersen en deed dat met twee zeges bij onze oosterburen. Hij was ook heer en meester in het slotnummer van deze meeting waarin hij in 1.15,9 zijn wil oplegde aan concurrenten als Iris de l’Iton. Voor Jank Summerland betekende het de vijfde opeenvolgende zege!

 


 

 De selectieproef van de week: Prix Bold Eagle

De “koers van de week, de Prix Bold Eagle, werd een prooi voor de torenhoge favoriet Droit au Coeur. De troef van Patrick Davidson werd door onze wereldkampioen al snel na de start naar het front gestuurd en van daaruit dicteerde Droit Au Coeur 2600 meter lang het tempo in de koers. Van de overige paarden was er geen die de macht of durf had om de leider onder druk te zetten. Droit Au Coer versnelde in de laatste meters om in 10,8 over de laatste 500 meter te finishen. Van de overige paarden was Fortuna Phyt’s de enige die in de buurt kon blijven. De merrie uit de stallen van Dion Tesselaar finishte op gepaste afstand als tweede gevolgd door Diamond ER en Tom Kooyman. Het trio, van een kleine 60 euro, in deze koers was door het speaker duo Sinnige/den Dekker min of meer voorgelezen en daar hebben spelers enorm van kunnen profiteren.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Selectieproef:
Winnende combinatie:

1  -  Prix Bird Parker

Kentucky River / Rick Ebbinge

 

2  -  Prix Equidia.FR

Jello W / Jaap van Rijn

 

3  -  Prix Bold Eagle

Droit au Coer / Rick Ebbinge

 

4  -  Prix Billie de Montfort

Cocktail du Biwetz / A. Posthumus

 

5  -  Wolvega's Newcomer Trophy

Jack Hanover / Thomas Bos

 

6  -  Wolvega's Silver Trophy

Jank Summerland / Jaap van Rijn

 

 

 De beste indrukken van de avond

Droit Au Coeur

Droit Au Coeur is momenteel heer en meester in z’n klasse en zal voorlopig gewoon door kunnen gaan met oogsten!

Jank Summerland

Jank Summerland is na de winter nog verder verbeterd en won nu zijn laatste vijf koersen. Hij toont als een winnaar en winnen gaat Jank Summerland de komende periode ook zeker meermaals doen!

Cocktail du Biwetz

Cocktail du Biwetz heeft optimaal gebruik gemaakt van een lange pauze. De klasbak van Tjalco de Witte toonde zich weer ouderwets en in deze vorm hoeft de hengst voor niemand aan de kant. We zijn benieuwd naar het vervolg maar als Cocktail du Biwetz deze vorm weet vast te houden ligt een nieuwe zegetocht in het verschiet!

 

 Om te onthouden

Fortuna Phyt's

Fortuna Phyt’s was de enige die Droit Au Coeur enige tegenstand kon bieden. De Française komt uit een stal waar momenteel niet alles lukt en dat maakt de prestatie nog specialer! Om te onthouden deze Fortuna Phyt’s

Favorite d'Atout

Favorite d’Atout is van bijzondere klasse. De Timoko-merrie heeft al een vermogen versprongen maar in de laatste twee koersen is ze stabiel. Van daaruit kan verder gewerkt worden aan de snelheid en dan is de eerste zege slechts een kwestie van tijd!

Red Light DC

Red Light DC viel p in het slotnummer van de meeting. De ruin loopt constant snelle kilometertijden en binnenkort is een zege zeer waarschijnlijk!

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

Komende vrijdag staat er een lunch meeting op het programma en u kunt daarbij weer aanwezig zijn. Vul op de website uw aanmelding in en u wordt op de gastenlijst geplaatst. Er even lekker uit in de vakantie begint met een bezoekje aan Victora Park!