sunday-10042019

De Sunday Special van: 10-04-2019

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 10-04-2019
type meeting: Premium Meeting
aantal koersen: 5

totaal beschikbaar prijzengeld: 30.800
beschikbaar voor niet Franse paarden: 25.300
fokpremie voor NL gefokte producten: 2.300


aantal paarden aan de start: 48
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 3

aantal nationaliteiten: 7
deelnemende nationaliteiten: NL, DE, FR, IT, BE, SE, NO


Koers van de week: Finale Elite Challenge
buitenlandse winnaar(s): Thai Investment, eigenaar: J.A.C. Vanduffel / Inspector Bros, mede-eigenaar: R. Thomaskamp
snelste winnaar(s): Inspector Bros: 1.12,9 / 1609 meter


geschreven door: Ferry Hollander

 

 De koersen

Afgelopen woensdagavond werden er vijf koersen verreden op Victoria Park. De kwaliteit was hoog met als klapstuk de Finale Elite Challenge. Deze ‘Koers van de Week’ werd gewonnen door Thai Investment.

In de openingsdraverij verraste Baladin Williams het spelend publiek aan 12 tegen 1. Het feit dat de wedders hem links lieten liggen had voornamelijk te maken met het onvoordelige startnummer zestien, een factor waardoor ook Jaap Fikse twijfelde aan een hoge klassering. De regerend kampioen bij de eigenaarrijders reed echter als een winnaar. Hij stoomde met een snelle opening door naar de kop. En eenmaal daar liet hij zich niet meer voorbij lopen. De kilometertijd van 1.15,7 over 2600 meter was bijzonder goed.

Koers drie werd verreden over de mijl. Inspector Bros wilde het van kop af proberen maar datzelfde gold voor Hurricane. Laatstgenoemde was aan de binnenkant een fractie sneller en achter hem kon Inspector Bros inparkeren. Gibson Boko belandde in het dodenspoor maar zette lang door. Zo lang zelfs dat Inspector Bros ook in de slotfase ingemetseld zat. Hurricane was echter vermoeid door de snelle openingsfase en liep naar buiten. Daardoor kon Inspector Bros binnendoor naar de overwinning sprinten.

De laatste twee koersen werden gewonnen door Nederlandse vierjarigen die hun rentree maakten. Indy Flevo leek vorig jaar al een belofte maar door ziekte en pech is hij achter gebleven in winsom. Trainer Stefan Schoonhoven gaf vooraf aan dat zijn paard nog niet honderd procent was maar dat hij wel op een overwinning rekende. En zo geschiedde. Indy Flevo kreeg een perfecte koers als vierde paard aan de buitenkant en won op speed.

In de afsluiter van de avond gaf Derbywinnaar Ideaal acte de présence. Hij werd in een amateurkoers gereden door mede-eigenaar Mart Blankendaal. De combinatie lag de hele weg op de rug van Erik van den Bergh die het tempo er drastisch uithaalde met Ilja Medo. Vlak voor de laatste bocht week het koppaard van de reling waardoor Ideaal binnendoor kon. Die ging dusdanig hard dat niemand bij hem in de buurt kon blijven.


 

 De koers van de week: Finale Elite Challenge

Major Brown vertrok als snelste voor Ustang Ludois en de favoriet Thai Investment. Urbanio lag vierde en was het eerste paard in het tweede spoor. Op zijn rug lagen Banker Transs R en Flavius. Omdat het tempo onderweg hoog werd gehouden waren er nauwelijks positiewisselingen in het veld. Halverwege de laatste bocht maakte Major Brown helaas een galoppade. Er ontstond een tweestrijd tussen Ustang Ludois en Thai Investment die uiteindelijk werd gewonnen door Thai Investment en Jaap van Rijn. Voor de trainingspupil van Henk Grift betekende het de vijfde overwinning in zijn laatste zes starts op Victoria Park! Urbanio werd derde voor Flavius en Panoramic.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Koers:
Winnende combinatie:

1  -  Prix Victoriaparkwolvega.nl

Baladin Williams / Jaap Fikse

 

2  -  Elite Challenge Fianle

Thai Investment / Jaap van Rijn

 

3  -  Boko Champions Mile

Inspector Bros / R. Bakker

 

4  -  Prix Enablemi

Indy Flevo / Stefan Schoonhoven

 

5  -  Prix Berend Otten

Ideaal / Mart Blankendaal

 

 

 De beste indrukken van de avond

Baladin Williams

Winnen met startnummer zestien is niet voor veel paarden weggelegd. Jaap Fikse moest het nodige doen om met zijn oogappel aan kop te komen maar daarna controleerde hij de koers!

Thai Investment

Verbeterde zijn eigen seizoensrecord over 2100 meter van 1.13,4 naar 1.13,0! De Noorse hengst is na het winterseizoen nog steeds in bloedvorm.

Inspector Bros

Lag in de laatste rechte lijn muurvast achter de koploper. Toen er binnendoor een gaatje kwam vloog de ruin naar de overwinning!

 

 Om te onthouden

Exotic Jiel

Debuteerde op Nederlandse bodem met een nette vijfde plaats. Kwam met startnummer acht, na een eerste bocht driedik, achterin te liggen. Zette de laatste ronde buitenom goed door!

Major Brown

Ging aan kop als een grootvorst. Leek op weg naar een topklassering maar liet halverwege de laatste bocht een been staan met een galoppade tot gevolg…

Red Light DC

Lag derde paard binnenkant toen het tempo volledig uit de koers werd genomen. Toen er ruimte ontstond finishte de vierjarige vosruin geweldig!

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

De volgende meeting van Victoria Park is op woensdag 17 april. Dan staan er vanaf 18.30 uur zes koersen op het programma, waarvan één monté-draverij. We maken ons op voor deel twee van het duel tussen Zauni en Napa Valley!