sunday-09102020

De Sunday Special van: 09-10-2020

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 09-10-2020
type meeting: Lunchmeeting
aantal selectieproeven: 8

totaal beschikbaar prijzengeld: 50.400
beschikbaar voor niet Franse paarden: 42.900
fokpremie voor NL gefokte producten: 3.900


aantal paarden aan de start: 87
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 20

aantal nationaliteiten: 7
deelnemende nationaliteiten: NL, DE, FR, IT, DK, NO, SL


selectieproef van de week: Finale Regio Challenge Grasbaan
buitenlandse winnaar(s): Geen
snelste winnaar(s): Heres Beuckenswijk: 1.13,1 / 1609 meter


geschreven door: Geert Koops

 

 De selectieproeven

Victoria Park had een prachtige lunchmeeting die begon om kwart voor twaalf. De Jonker- en de Jofferprijs staken er boven uit, maar ook de Herfstmijl en de finale van de Regio Challenge Grasbaan waren meer dan de moeite waard. Leerling Johan van der Wal werd met drie overwinningen uit even zoveel starts de man van de dag. Een prachtige prestatie, deze honderd procent score.

De Franse koersen, de eerste vier Premium werden live in Frankrijk uitgezonden, zijn populair bij de Franse wedders.  De laatste zestien premium-koersen werden door een favoriet gewonnen. Een van die favorieten was afgelopen vrijdag Heres Beuckenswijk. Het fokproduct van Klaas Schilstra had weinig moeite om zijn concurrenten in deze mijlsopdracht voor te blijven. Hugo Langeweg jr. omschreef zijn winnende rit als een plezierritje. In de Boko Champions Challenge doorbrak Victorymoko de favorietenreeks van de premium-koersen. De aan 37 tegen 1 vertrokken dochter van Timoko sprintte in de laatste rechte lijn naar een hele knappe zege. In 1.14,9a-2100 bleef zij de favorieten Irish Steel en Gwydion de baas.  In de Prix Antonio Tabac zette favoriet High Darling onvoldoende door in de slotfase. Dat deed niets af aan de zege van Kenzo W die overtuigend voorop bleef in 1.15,8a.

Met de Jonker en Joffer-prijs werden de eerste leeftijdskoersen voor tweejarigen verreden. In de Jonkerprijs was Bas Crebas met drie kanspaarden het sterkst vertegenwoordigt. Lucas die zich per start al verbeterd had bleef overtuigend van start tot finish voorop. In een prachtige tijd van 1.14,3a-1609 meter bleef hij voor stalgenoot Lion’s Wish en Love You Too.  De Jofferprijs was een non betting race. Een fraaie prestatie werd neergezet door Lucina met Jeffrey Mieras. Het fokproduct van de heer De Reuver kwam geen moment in de problemen en won in een prima tijd van 1.16,6a-1609 meter voor Lola Dragon en Lisa Alki.

Johan van der Wal had een honderd procent score. De leerlingpikeur die al een lange tijd bij Jeroen Engwerda werkzaam is had zijn eerste rit met Flag de Marions. De Franse ruin van eigenaar Piet Solleveld nam na tweehonderd meter koers de leiding over van de vlot vertrokken Bikini de Larcy en zou die leiding niet meer afstaan; winnende tijd 1.17,3b-3100 meter. Met zijn eigen Junior sloeg Johan van der Wal vervolgens toe in de Merwestaal Talent Challenge. De zoon van Timoko nam met nog ruim een ronde te gaan de leiding in handen om deze niet meer af te staan in 1.15,4a-2100 meter. In de slotkoers kwam Johan in actie met Clopin du Boulay. De Franse ruin begon rustig in tegenstelling tot Unero Montaval die vanaf startnummer acht de leiding nam. Die behield de ruin tot voorbij de laatste bocht waarnam Clopin de Boulay de overhand nam en eenvoudig zegevierde in 1.14,9a-2600 meter.


 

 De selectieproef van de week: Finale Regio Challenge Grasbaan

De Finale van de Regio Challenge Grasbaan was de koers van de week. Een fraai deelnemersveld die op jacht ging naar de eerste prijs van 2.500 euro. Tweede favoriet Jack Baldwin was bij de start foutief en verspilde zijn kansen op een hoge klassering. Fip Junior nam het veld vanuit de eerste bocht op sleeptouw voor I Am Velten Scott en Jor di Grou. Favoriet Goldrush H lag in de achterhoede en had een prachtige rug in de vorm van Handsome Guy. Die was het eerste met het plaatsen van zijn aanval. Hij ging op weg naar de laatste bocht in het derde spoor naar voren. Dat gebeurde met zoveel macht en dat was Goldrush H ditmaal te geleerd. Handsome Guy zette uitstekend door en won ruim met Marciano Hauber in 1.15,6a-2100 meter voor Goldrush H en Jor di Grou.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Selectieproef:
Winnende combinatie:

1  -  Wolvega's Herfstmijl

Heres Beuckenswijk / Hugo Langeweg jr

 

2  -  Prix Top of the Charm

Flag de Marions / Johan van der Wal

 

3  -  Prix Ble du Gers

Victorymoko / Tom Kooyman

 

4  -  Finale Regio Challenge Grasbanen

Handsome Guy / Marciano Hauber

 

5  -  Prix B.B.S. Sugarlight

Junior / Johan van der Wal

 

6  -  Prix Antonio Tabac

Kenzo W / Jaap van Rijn

 

7  -  Jonkerprijs L

Lucas / Tom Kooyman

 

8  -  Dutch Talent Trophy

Clopin du Boulay / Johan van der Wal

 

 

 De beste indrukken van de avond

Heres Beuckenswijk

Heres Beuckenswijk was opnieuw ongenaakbaar. De ruin won probleemloos de Herfstmijl met Hugo Langeweg jr. In deze vorm kan hij nog wel even dooroogsten.

Victorymoko

Victorymoko was één van de minst gespeelde paarden in de Prix Ble du Gers. De merrie van Stal de Groningers toonde een geweldig eindschot. Een verdiende overwinning voor de Timoko-dochter.

Handsome Guy

Handsome Guy was sterk winnaar van de “Koers van de Week” De zoon van Expo Bi won de koers op eigen kracht en maalde niet om de meters extra in het derde spoor. Verslapte geen moment en won met ruime voorsprong.

 

 Om te onthouden

Lion's Wish

Lion’s Wish was de favoriet in de Jonkerprijs. De hengst van Bas Crebas kwam enorm opzetten in de laatste 350 meter. Een hele sterke eindsprint.

Jack Baldwin

Jack Baldwin was net als in Joure foutief. Met de vorm van de vierjarige ruin lijkt weinig mis. Zal er de volgende keer weer staan.

Gwydion

Gwydion kreeg aan kop weinig rust vanwege een aandringende Regiment. Kwam vervolgens onder druk van Irish Steel. Dat bleek uiteindelijk teveel van het goede. Een derde plaats was zijn deel, na zeker geen gemakkelijk verlopen koers.

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

Vrijdag 16 oktober staat de Giganten Trial op het programma. Hierin valt een wildcard te verdienen voor de Grote Prijs der Giganten die in november wordt verreden. Naast de Giganten Trial verschillende Challenges. De lunchmeeting begint om 11.45 uur.