sunday-07012019

De Sunday Special van: 07-01-2019

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 07-01-2019
type meeting: Lunchmeeting
aantal koersen: 4

totaal beschikbaar prijzengeld: 19.200
beschikbaar voor niet Franse paarden: 13.200
fokpremie voor NL gefokte producten: 1.200


aantal paarden aan de start: 33
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 7

aantal nationaliteiten: 5
deelnemende nationaliteiten: NL, DE, FR, SE, BE


koers van de week: Prix Traders (Monté Challenge)
buitenlandse winnaar(s): Ultra Tivoli, eigenaar: De Groote Lieven BVBA
snelste winnaar(s): Giant Starlake: 1.15,6 / 2100 meter


geschreven door: Ferry Hollander

 

 De koersen

In het eerste kwartaal van 2019 koerst Victoria Park zesmaal op maandagmiddag. Afgelopen week vond de eerste editie plaats. Op de baan was het rustig maar online en vanuit de wedkantoren werd er gretig meegekeken. En de vier draverijen waren het aanschouwen meer dan waard. Ultra Tivoli zorgde bijvoorbeeld voor sensatie door in de Koers van de Week Zauni te kloppen!

Heel imponerend was ook de zege van Do You Love Me en Cees Kamminga. De groeibriljant heeft enorm veel klasse. In Frankrijk heeft hij veel kansen versprongen maar in Nederland lijkt hij op zijn plek. Nadat hij onderweg de kop over had genomen liep hij later een straatlengte weg bij de concurrentie. De zesjarige ruin is in bezit van een relatief nieuwe eigenarengroep met onder andere René Toxopéus uit Uithuizen.

De openingsdraverij werd gewonnen door de favoriet Giant Starlake met Hugo Langeweg junior. De ruin van Starlake Stable moest er hard voor vechten maar won wel vanuit het dodenspoor. In de beginnersklasse pikte Rick Ebbinge zijn overwinning mee met Harmke Schermer. Haar eigenaren hebben veel geduld gehad met deze Love You-dochter. Ze lijkt langzaam op krachten te komen. De vorige keer brandde een snelle openingsfase haar op. Nu klopte ze koploper Henri mon Ami op speed.


 

 De koers van de week: Prix Traders (Monté Challenge)

Zauni zorgde voor veel extra wedomzet vanuit Frankrijk. Na acht opeenvolgende zeges in Wolvega was de Duitse monté-topper een ‘risicoloze’ investering. In totaal werd er €180.000 plaats gespeeld op een koers die met 3 schrappers slechts 5 deelnemers kende. Wat op papier een saaie koers leek te worden werd juist een genot om naar te kijken. Angeline Batist was vastberaden om het Zauni lastig te maken en onderhield een stevig tempo aan kop. Ronja Walter ging vroeg in de aanval met de favoriet en dat was het ideale scenario voor Ultra Tivoli en Hanna Huygens. Zauni nam vlak voor de laatste bocht over en Ultra Tivoli volgde als een schaduw. In de laatste rechte lijn lagen de twee kemphanen nek aan nek. Ondanks dat Zauni vocht voor wat hij waard was, verraste Ultra Tivoli met een zege.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Koers:
Winnende combinatie:

1  -  Prix Victoriaparkwolvega.nl

Giant Starlake / Hugo Langeweg jr.

 

2  -  Prix Beijk Catering

Harmke Schermer / Rick Ebbinge

 

3  -  Prix Traders

Ultra Tivoli / Hanna Huygens

 

4  -  Prix Croatie d'Amour

Do You Love Me / Cees Kamminga

 

 

 De beste indrukken van de avond

Giant Starlake

Moest zelf het vuile werk opknappen en deed dat ook! Na twee overwinningen in Alkmaar over de stayersafstand stond de oogappel van Ton de Groot er ook in Wolvega.

Ultra Tivoli

De nieuwe aankoop van Familie de Groote klopte Zauni in een heroïsch duel! De Duitse monté-kampioen vond zijn waterloo in Wolvega na acht prachtige overwinningen.

Do You Love Me

De voormalige Souloy-pupil gaf een demonstratie bij zijn debuut op Nederlandse bodem! Cees Kamminga lijkt voorlopig niet uitgewonnen met deze Love You-zoon.

 

 Om te onthouden

Hampshire F Boko

Nam de kop met een bliksemstart en werd pas in de slotfase met een halslengte geklopt. Hield het tempo onderweg hoog en toonde karakter!

I've got mail

Sprong helaas bij de start maar maakte daarna veel terrein goed. Liep reeds een lage 1.16 en gaat deze winter haar geld verdienen op Victoria Park!

Amiral Danica

Toen het tempo voor de tribune naar beneden ging, stoomde hij driedik het peloton voorbij. Ging sterk maar vergaloppeerde zich de laatste keer overzijde. Als Rick Wester dit paard ‘vindt’ dan is hij gevaarlijk!

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

De volgende meeting van Victoria Park is op vrijdag 11 januari. Er zijn 6 koersen en de eerste start valt om 18.22 uur. Hoogtepunten zijn het Midwintercriterium, de Finale van de Regio Challenge Alkmaar en de Revanches van de TF Silver en TF Lady Challenge.