sunday-03072020

De Sunday Special van: 03-07-2020

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 03-07-2020
type meeting: Premium Meeting
aantal koersen: 8

totaal beschikbaar prijzengeld: 34.700
beschikbaar voor niet Franse paarden: 29.700
fokpremie voor NL gefokte producten: 2.700


aantal paarden aan de start: 72
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 21

aantal nationaliteiten: 7
deelnemende nationaliteiten: NL, DE, FR, IT, SE, BE, CH


Koers van de week: Championnat des 3 Ans (Breeders Course)
buitenlandse winnaar(s): Neo Turbo, eigenaar: P.M. van der Rasieren / Espion, eigenaar: Mw. M. Comolet / Inspector Bros, eigenaar: R. Thomaskamp
snelste winnaar(s): Neo Turbo & Keytothehill: 1.14,0 / 2100 meter


geschreven door: Ferry Hollander

 

 De koersen

Na 114 dagen draafden de paarden eindelijk weer op Victoria Park! De drafsportprofessionals kunnen hun werk weer in Nederland uitoefenen. En onze Nederlandse en Franse volgers kregen weer voorgeschoteld wat ze van Wolvega gewend zijn: topsport met een hoge amusementswaarde!

De ‘Koers van de Week’ werd gewonnen door Keytothehill die daarmee zijn kandidatuur stelde voor de Duitse Derby die inmiddels op 20 september staat geprogrammeerd. Trainer Arnold Mollema scoorde eerder op de avond ook al een winnaar met Knock on Wood. Deze eveneens driejarige Duitse hengst was na zijn debuutzege in Gelsenkirchen ook in Wolvega de beste. Hij toonde een mooie eindsprint in de laatste rechte lijn. Beide paarden werden gereden door Jaap van Rijn.

De andere afdeling van de beginnersklasse was een goudmijn, vol met ruwe diamanten. Maar liefst vier driejarigen liepen een 1.14-tijd en dat zorgt voor de nodige verwachtingen. De Nederlander Kentucky Lobell en de Duitser Gold Cap BR werden op de finish afgetroefd door de Belg Neo Turbo en Rick Ebbinge. Over enkele maanden weten we welke paarden klassieke winnaars zijn geworden. Ze hebben er in ieder geval allemaal de capaciteiten voor!

Een koers eerder behaalde wereldkampioen Rick Ebbinge zijn 1000e overwinning in een nu al roemrijke carrière met nog veel moois in het vooruitzicht. Die mijlpaal behaalde hij direct in de eerste koers bij de herstart van zijn thuisbaan. Mooier kon haast niet! Het paard Flevo Renka domineerde van start tot finish. De hattrick maakte Ebbinge vol als catchdriver met Inspector Bros. De tophengst van Erwin Bot kwam hij nog twee ronden te gaan makkelijk aan kop. Ebbinge haalde het tempo volledig uit de koers en won uiteindelijk met een neusje.

In navolging van Flevo Renka werd de tweede afdeling van de TF Bronze Challenge niet minder indrukwekkend gewonnen door Espion en Tom Kooyman. Na een paar ongelukkige koersen sleurde de pupil van Jeroen Offeringa aan kop en won aan 30 tegen 1!

De laatste twee koersen werden gewonnen door Michel Rothengatter en Patrick de Haan, twee trainers die in Callantsoog veel met elkaar optrekken. Rothengatter won van start tot finish met Just Massive die daarmee zijn recente zege in Jägersro bevestigde. En De Haan was vastberaden met Ismael F Boko. De vijfjarige ruin is dit jaar in twee starts nog ongeslagen en lijkt beter dan ooit. De tweede aankomende Just be Proud maakte het stalfeestje van de Draviet Stables compleet!


 

 De koers van de week: Championnat des 3 Ans (Breeders Course)

In deze koers voor driejarigen hadden vier van de acht deelnemers inleggeld betaald voor de Breeders Course. Zij kwamen in de loting terecht voor de beste startnummers en streden om twee tickets voor de finale in Jägersro op 28 juli. Toch was er een ander paard die er met de eerste prijs vandoor ging. De Quite Easy-zoon Keytothehill won voor de derde maal op rij. Als tweejarige leek hij al talentvol maar was hij eveneens erg groen. Dit jaar oogt hij een stuk volwassener en komt hij volledig tot wasdom. De Belgische gast Nymke Brigadoon nam in eerste de leiding en werd vervolgens afgewisseld door Barty Laksmy. Keytothehill had zijn opmars ingezet en doordat hij de kop overnam kwam Kuyt F Boko al vroeg in het dodenspoor terecht. Because you Love Me, eveneens één van de kanspaarden, maakte helaas in de voorlaatste bocht een galoppade. Keytothehill mocht ondertussen het tempo naar zijn hand zetten en won uiteindelijk onaangevochten met een geweldig slot! Favoriet Kuyt F Boko moest genoegen nemen met plek twee en pakte de eerste finaleticket voor stalgenoot Barty Laksmy.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Koers:
Winnende combinatie:

1  -  Prix de Wolvega

Flevo Renka / Rick Ebbinge

 

2  -  Prix de Groningen

Neo Turbo / Rick Ebbinge

 

3  -  Prix de Duindigt

Knock On Wood / Jaap van Rijn

 

4  -  Prix d'Alkmaar

Espion / T.H. Kooyman

 

5  -  Championnat des 3 ans

Keytothehill / Jaap van Rijn

 

6  -  Prix Revoila Wolvega

Inspector Bros / Rick Ebbinge

 

7  -  Prix www.victoriaparkwolvega.nl

Just Massive / Michel Rothengatter

 

8  -  Prix La Sapori Paris

Ismael F Boko / Patrick de Haan

 

 

 De beste indrukken van de avond

Flevo Renka

Bleef in zijn vierde start ongeslagen en bezorgde Rick Ebbinge zijn 1000e overwinning! Met een nieuw record van 1.14,8 toonde hij genoeg doorgroeimogelijkheden.

Neo Turbo

De driejarige hengst maakte diepe indruk met een winnend debuut in 1.14,0! Heel België trilt op zijn grondvesten.

Keytothehill

Arnold Mollema lijkt opnieuw een serieuze kandidaat te hebben voor de Duitse Derby! Zijn trainingspupil behaalde zijn derde zege op rij in de Halve Finale van de Breeders Course.

 

 Om te onthouden

Gold Cap BR

Een driejarige Duitser die 1.14,0 loopt vanuit het tweede gelid! Het was net niet goed genoeg voor de overwinning maar dat doet niks af aan de prestatie van deze groeibriljant.

Flavius

Werd muurvast derde achter de winnende Inspector Bros… De oogappel van Lauk de Reuver loopt op Wolvega zijn beste koersen en gaat weer een mooi seizoen tegemoet!

Nelio Vrijthout

Ondanks een grote fout aan de start werd de Belgische hengst tweede in 1.15,6. Over de afstand heeft hij zeker een lage 1.14 gelopen!

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

De volgende meeting van Victoria Park is op vrijdagavond 10 juli. Hoofdnummers zijn een Newcomer Serie en een Silver Serie, waarvan de finales later dit jaar in Berlijn worden verreden. Aan de hand van een strikt protocol is ook publiek weer welkom op de baan. Nadere informatie volgt.