vp_20122019_race_03

starttijd: 19.30 uur
afstand: 2.600 meter
soort start: bandenstart
dotering: €. 8.800,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Elite Challenge

Nakoersen Grote Kerstprijs

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Let op: Op deze koers wordt via Zeturf ook kwartetspel aangeboden!

Een sterk bezette Kerstprijs waarin de titelverdediger Thai Investment ontbreekt, maar een aantal paarden dat een jaar geleden achter hem eindigde doet wel weer mee. SJs Junior C was die dag tweede, hij werd op de streep geklopt. Flavius was dichtbij derde en Banker Transs R was vijfde.

Rick Ebbinge reed die dag de favoriet Urbanio, die sprong. De kampioen kan zich vandaag revancheren met Tuxedo Bi, die niet weet wat springen is en de laatste keren in Wolvega steeds overtuigde. De laatste keer in Vincennes stond bij veel te zwaar, hij had toen lang de kop en zakte in de slotmeters iets terug.

Hambo Transs R moest de laatste keer ook meters geven en moet dan worden gebracht. Als dat gebeurt, bijvoorbeeld door de favoriet, zien we hem ver komen. Flavius is nu niet minder in vorm dan een jaar geleden en ook SJs Junior C  en Banker Transs R moeten eigenlijk ook weer mee op de tickets.

In het eerste band is Grift Jr onze keuze. Hij was tweede in de Giganten Marathon, ook uit het eerste band. “Hoe langer je zijn speed kunt bewaren, hoe verder je met hem komt”, stelde zijn trainer die dag vast.

1:   8 - Tuxedo Bi
2:   11 - Hambo Transs R
3:   7 - Flavius

Outsider(s):   9 - Banker Transs R, 5 - Grift Jr, 10 - SJs Junior C

 De resultaten van deze koers