vp_20122019_race_02

starttijd: 19.00 uur
afstand: 1.609 meter
soort start: autostart
dotering: €. 35.200,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Geen challenge

Owners Cup K

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Keytowin Starro is samen met de hier niet aanwezige Kuyt F Boko de aanvoerder van deze jaargang. Hij won drie van zijn vier starts, steeds met een flitsend stuk speed in de slotmeters als wapen. In de Derby der Tweejarigen, op een zware baan die speedpaarden eigenlijk niet past, klopte hij de in de slotmeters als tweede wegspringende Kilimanjaro en de opgekomen Konark F Boko. Beide hebben mooie nummers en kunnen weer voorin meedoen, evenals Korona Pharma die het nu veel beter treft dan in de Derby.

Kattuso Boko heeft tot grote ergernis van zijn trainer en eigenaar opnieuw een hoog startnummer geloot. Dat kost de hengst steeds kracht die hij in de slotmeters kwijt is, hij is zeker niet langzamer dan de paarden aan zijn binnenzijde. Kate Baldwin loopt ook steeds in de 1.15 maar zal met dit nummer ook meer dan normaal afhankelijk zijn van het koersverloop.

Climber heeft het getroffen, met startnummer 2. Hij kwam na zijn succesvolle Zweedse avontuur in actie op Vincennes, waar hij steeds voorin lag en in de slotmeters net niet meer extra aan kon zetten. Eerder omschreef zijn trainer de hengst in de Stabletour als een van zijn beste tweejarigen.

1:   3 - Keytowin Starro
2:   5 - Kilimanjaro
3:   1 - Korona Pharma

Outsider(s):   2 - Climber, 4 - Konark F Boko, 6 - Kate Baldwin

 De resultaten van deze koers