vp-31122021-race-04

starttijd: 17.25 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 5.500,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Elite Challenge

PRIX DE POMMERY

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Edens Boy maakt zijn rentree, hij bleek na zijn laatste zege in Hamburg las te hebben van een pees en heeft even rust gehad. Hij werkt weer goed en pakt de draad vandaag weer op. Hij treft ondermeer de trainingsgenoot Falco, die vorige week pas op de streep werd achterhaald in de Grote Kerstprijs. Hasta la Vista was er in die koers ook bij, hij lag steeds op de rug van Falco en werd vierde.

Ismael F Boko kwam de laatste keer terug na een zware blessure, om die reden kreeg hij een defensieve koers. Hij beviel de trainer erg goed, vandaag zal hij prominenter zijn. Favorite d’Atout is terug uit Zweden. Eerder was ze in ons land vooral een paard voor de langere afstanden, in tegenstelling tot de trainingsgenote Intouchable die we om die reden de voorkeur geven.

Graal de Busset is een nieuw gezicht in ons land. Hij heeft in Frankrijk bij meerdere trainers gestaan en won in 26 starts tweemaal, beide keren op Vincennes. De eerste keer deed hij dat als tweejarige, toen voor trainer Guarato in 1.17,5 over 2200 meter. In juni 2020 was het opnieuw raak in Parijs, toen lag hij lang laatste en won hij op speed in 1.15,0 over 2700 meter. Eind december van dat jaar werd hij geclaimd in een verkoopkoers en belandde hij op stal bij Kurt Roeges, voor wie hij de laatste viermaal startte. De ruin hield de draf en toen niet onder, maar hij heeft genoeg laten zien om hem in zijn eerste start voor Aonne de Wrede niet te onderschatten.

1:   5 - Edens Boy
2:   7 - Falco
3:   2 - Ismael F Boko

Outsider(s):   4 - Hasta la Vista, 6 - Intouchable, 8 - Graal de Busset

 De resultaten van deze koers