vp-30122022-race-01

starttijd: 19.15 uur
afstand: 2.600 meter
soort start: autostart
dotering: €. 10.000,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: TF silver challenge

CHAMPIONNAT D'HIVER (TF Silver Challenge)

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Deze finale is in de breedte geweldig bezet en kent een groot aantal kanshebbers voor de winst. Daar hoort op klasse en snelheid ook Ermine du Rys bij, die vorige week van kop af Honneur de la Cote geen kans gaf. Groot verschil is vandaag echter de startplaats van de eerste. Ermine du Rys is achter de auto niet makkelijk, haar laatste vier starts vanuit het tweede gelid leverden allemaal uitschakelingen op.

Graal de Busset heeft zich in vorm gelopen, maar ook hij treft het minder met de startplaats. Toch zal hij daarvan als paard dat altijd vanuit het veld komt minder afhankelijk zijn. Naast hem start Defi Magik, die eveneens wat geluk moet hebben met het parcours.

Gavroche Bocain won hier op 10 november nipt voor de lang ingesloten gehouden Falkanor, die op één lijn binnenkwam maar later naar plek vier werd teruggesteld. Gavroche Bocain won de laatste keer een koers voor leerlingen in Graignes. Zijn trainer liet weten dat de hengst zich in de winter op zijn best voelt. Alle niet genoemde paarden hebben allemaal genoeg vorm voor minimaal een plaatsgeld.

1:   9 - Graal de Busset
2:   4 - Honneur de la Cote
3:   6 - Gavroche Bocain

Outsider(s):   10 - Defi Magik, 3 - Falkanor, 12 - Ermine du Rys

 De resultaten van deze koers