vp-28012022-race-06

starttijd: 20.25 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 2.200,--
soort koers: non premium
common pool: ja
challenge: Merwestaal Talent Challenge

PRIX SEA COVE

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

XY Diamant begon als jaarling bij Paul Hagoort en liep voor hem ook zijn eerste twee koersen als tweejarige. Inmiddels staat hij bij de Duitse kampioen op stal. Robbin Bot won met hem de eerste start van dit jaar in Gelsenkirchen, zonder partij en op een aansprekende manier. De laatste kilometer werd afgelegd in 1.16, dat was genoeg om met een straat te winnen. Dat zal hier wellicht niet zo zijn.

Zo sprak de proef van Feline Burgerheide ons aan. Ze nam na een eerste kilometer in de 1.20 de kop over en ging met 500 meters van 1.18,6 en 1.12 naar huis. Eerder was ze ook al snel, ze liep toen onder de hoede van Jeroen Engwerda en won eenmaal.

Let it be Petnic verbaasde iedereen in zijn voorlaatste start door in de laatste 500 meter geweldig te versnellen en tweede te worden. Hij liep die dag voor het eerst zonder ijzers. De laatste keer liep hij net als nu met alleen achterijzers. Hij deed veel werk buitenom en viel daardoor wat stil. Vandaag neemt Robin Bakker voor het eerst de lijnen ter hand.

1:   5 - XY Diamant
2:   8 - Feline Burgerheide
3:   2 - Let It Be Petnic

Outsider(s):   1 - Crudelia Font, 9 - Take Off, 7 - Joris Charisma

 De resultaten van deze koers