vp-28012022-race-04

starttijd: 19.30 uur
afstand: 2.600 meter
soort start: autostart
dotering: €. 5.000,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: TF Bronze Challenge

PRIX JJ TURF

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Espresso Doppio werd de laatste keer na een geweldige koers binnendoor op de streep nog net geklopt. Hij staat voor een zege, maar of die er komt hangt mede af van de Belgische rijder die hem de laatste keer de voet dwars zette. Dat was Kristof Depuydt, die ons kennis laat maken met Horegon de Jupille. Die won in 19 starts viermaal: driemaal in Kuurne en eenmaal in Waregem. Ook de laatste keer was het raak in Kuurne in een voor die baan hele beste tijd.

Uit dezelfde stal komt Hellion d’Hervy die de laatste keer na een slimme koers bijna tweede werd. Hij was in de slotmeters wat moe, maar die koers zal hem scherper hebben gemaakt. Hell Cat kon zich de laatste keer niet revancheren voor de start ervoor, toen hij in Frankrijk tot 50 mille liep en te zwaar stond. De keer daarvoor had hij lang de leiding en werd hij door een recente winnaar geklopt.

Haut en Couleur won de laatste keer in Gelsenkirchen een PMU koers. Dat was een kunststukje van de catchdriver Jean Charles Piton, die bij de ruin enkele malen net op tijd een fout wist te ondervangen. De vijfjarige is een gecompliceerd paard, vandaag mag Jan Thijs de Jong het met hem proberen.

1:   8 - Espresso Doppio
2:   4 - Horecon de Jupille
3:   11 - Helion d'Hervy

Outsider(s):   1 - Hell Cat, 2 - Haut en Couleur, 10 - Gadget Rapide

 De resultaten van deze koers