vp-28012022-race-03

starttijd: 12.15 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 5.500,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Merwestaal Talent Challenge

V4 TROPHY

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Opnieuw een koers zonder uitgesproken favoriet. Magiestraal won de laatste keer een koers voor beginners van kop af en deed dat met overtuiging. Vandaag staat hij een klasse hoger en is de tegenstand zwaarder. Misty Dragon heeft al een heel ander kaliber paarden gezien en liep al onder de 1.15 over de afstand. Haar laatste koers eindigde in de eerste bocht, toen ze zich in een poging om de twee koplopers bij te benen overliep. Op haar klasse en snelheid heeft ze een eerste kans.

Mylo stelt nooit teleur en gaf de laatste keer de winnaar die later vandaag start goed partij. Bijna naamgenoot Maylo liet eveneens goede dingen zien. Mac Idzarda won de voorlaatste keer sterk, maar was de laatste keer voor de start en op weg naar de auto de weg wat kwijt. Dat is een punt van zorg. Lewis di Petnic lag de laatste keer lang laatste en kwam de laatste bocht uit nog enorm opzetten, die verrichting is beter dan hij op papier lijkt.

Moonshine Meadow kwalificeerde in de mist, maar toch was te zien dat ze tegen paarden met meer winsom en ervaring met nog een ronde te gaan in het tweede spoor opreed naar voren. Ze eindigde vlak achter diezelfde paarden, dan is ze goed genoeg om hier meteen voorin mee te doen. Let it be Petnic werd de laatste keer offensief gereden en werd pas laat moe, ook dat lijkt op een stijgende vormcurve.

1:   8 - Misty Dragon
2:   3 - Mylo
3:   7 - Magistraal

Outsider(s):   11 - Moonshine Meadow, 6 - Lewis di Petnic, 5 - Mac Idzarda

 De resultaten van deze koers