vp-28012022-race-02

starttijd: 11.45 uur
afstand: 2.600 meter
soort start: autostart
dotering: €. 5.000,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: TF silver challenge

PRIX ERMINE DU RYS

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

In dit veld van negen zouden in elk geval zes deelnemers niet verbazen met een zege, dat maakt het een totaal open koers. Hugo d’Hertals is de keuze van Jaap van Rijn. De ruin won onlangs in Rouen-Mauquenchy waar hij na een ronde de leider opzocht, deze flankeerde en de laatste bocht uit met een versnelling makkelijk afstand nam. Hij won 11 van zijn 18 starts en als we dan toch een favoriet aan moeten wijzen dan is hij het.

Honneur de la Cote vergaloppeerde zich de laatste keer, maar met de koersen ervoor in het achterhoofd vergeten we dat. Als de ruin zijn speed kan bewaren doet hij mee voor de winst. Hokus d’Hertals kwam de laatste keer na een eerste bocht driedik in het spoor naast de leider terecht. Daar hield hij het vol tot 100 meter voor de streep, dus met de vorm is niets mis. De rijdster van vandaag is een extra plus. Floris van Egmont is op zijn best als hij na een snelle start een koers op maat krijgt. Zo won hij de laatste keer bijna.

Defi Magik profiteert van een ontheffing en heeft al wel zwaarder gestaan, maar hem wacht met dit nummer in een sterk veld een lastige koers. Fougueux des Iles eindigde de laatste keer op één lijn met Floris van Egmont, hij kwam toen eveneens laat op toeren en is in vorm. Hell Cat staat vandaag zwaar, maar liep de laatste keer goed toen hij in de slotfase binnendoor ging en met nog wat over vast kwam te zitten.

1:   7 - Hugo d'Hertals
2:   2 - Hokus d'Hertals
3:   4 - Honeur de la Cote

Outsider(s):   8 - Defi Magik, 3 - Floris van Egmont, 6 - Foegueux des Iles

 De resultaten van deze koers