vp-27122019-race-02

starttijd: 19.00 uur
afstand: 2.600 meter
soort start: autostart
dotering: €. 10.000,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: TF golden challenge

CHAMPIONNAT D'HIVER (TF Golden Challenge)

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

In deze gouden finale zijn enkele paarden van de partij die normaal in de Diamond Challenges voorin meedoen. Ustang Ludois is daar eentje van. Hij staat weer voor een zege, de laatste keer moest hij in de diamanten finale alleen As des Jacquets voor zich dulden. Hij start nu achter Bandino du Pre, die vorige week nog in actie zou komen. De ruin is in vorm gekomen en heeft een ideaal nummer om te kiezen voor een koers op maat. Dat geldt ook voor Baladin Williams.

Apache Jeloca won voor het laatst met de rijder van vandaag. In zijn voorlaatste start in Mons kreeg hij geen ruimte, hij lag toen de hele tijd op de rug van de winnende Fortissimoko die er nu ook bij is. Chance Classique is door de Duitse kampioen weer in zijn oude vorm gebracht. Hij won de laatste keer na strijd en toonde veel karakter. Visage Pale staat normaal zwaarder en zou met een koers op maat met zijn speed heel ver kunnen komen.

Do You Love Me heeft een startplaats die wat werk buitenom vraagt. Hij was eerder zoekende naar zijn topvorm, wel lijkt hij per start verder te verbeteren.

1:   9 - Ustang Ludois
2:   1 - Bandino du Pre
3:   4 - Chance Classique

Outsider(s):   3 - Apache Jeloca, 8 - Visage Pale, 2 - Baladin Williams

 De resultaten van deze koers