vp-27122019-race-01

starttijd: 18.30 uur
afstand: 2.600 meter
soort start: autostart
dotering: €. 10.000,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: TF Bronze Challenge

CHAMPIONNAT D'HIVER (Revanche TF Bronze Challenge)

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

In deze bronzen Revanche zijn opnieuw enkele paarden uit de zilveren klasse aanwezig. Felicio du Joamax won de vorige keer de finale. De vosruin maakte er van kop af een solo van. Belle Bonanza tikte op ruime achterstand als tweede aan. Dolly Pop won diezelfde avond eveneens, ook zijn profiteerde van de stap terug in klasse. Ze bleef heel nipt voor de laat op toeren gekomen Efendi du Plessis en Espion, de drie kwamen op een lijn binnen.

Op Demolition Girl stond tijdens het EK Wedden nogal wat geld. Dat was weg doordat de merrie van start af sprong. De keer ervoor won ze in de bronzen klasse (ook zij loopt normaal in het zilver), de keer daarvoor kondigde ze dat al aan met een koers waarin ze buitenom lang doorzette. Eh Petit des Vents moest de laatste keer in Mons vanuit het tweede gelid op pad, maar de ruin vloog al snel driedik het hele veld voorbij en won met een ruime voorsprong in een tijd die onder de 1.16 over 2300 meter lag. Dat we dat niet precies weten komt doordat het comite de winnaar na afloop (in onze ogen onterecht…) alsnog uitschakelde vanwege 5 mindere stappen in de laatste rechte lijn.

In deze open koers horen eigenlijk ook Defi Magik, Duc de Clerbosq en Dalton du Demon op de tickets, maar dan wordt het bijna onbetaalbaar.

1:   4 - Felicio du Joamax
2:   3 - Belle Bonanza
3:   9 - Demolition Girl

Outsider(s):   2 - Effendi du Plessis, 15 - Eh Petit des Vents, 5 - Espion

 De resultaten van deze koers